Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Γ. Τσαβαρής: "Ο άκρατος ρεβανσισμός χωρίς στοιχεία, είναι αφενός μεν βέβαιο ότι θα γίνει πολιτικός βρόχος σε αυτούς που τον χρησιμοποιούν..."


Με αφορμή την δημοσίευση της  27ης Οικονομικής Επιτροπής την 30η-9-2014 έχω να κάνω την  εξής δήλωση:

1)   Για ένα τόσο σοβαρό θέμα από ηθικής και μόνο , για μας απόψεως, η ευαισθησία της Δημάρχου ήταν να κάνει έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής την 30η -9-2014 όπου ενημερωθήκαμε δύο ώρες πριν την συνεδρίαση , ενώ η «επίδικη» διαταγή πληρωμής -που αφορούσε την πλακόστρωση του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού από τον ανάδοχο του έργου -είχε κατατεθεί στον Δήμο από τις 12-9-2014 ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στις 25-9-2014 είχε υποβάλει το δικό της «διαβλητό» και «στημένο» πόρισμα.

2)   Πρότεινα στην κ. Δήμαρχο, που είναι και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς και στα μέλη της, να διαβιβάσουν το θέμα για συζήτηση, όπως ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα, στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου το θέμα αυτό να λάβει όσο μεγαλύτερη δημοσιότητα γίνεται και φυσικά να μας δοθεί ο χρόνος αλλά και η δυνατότητα να αποδείξουμε την «στημένη- fast track» διαδικασία δίωξης που επιθυμεί η κ. Δήμαρχος και η πλειοψηφία της Ο.Ε.


3)   Επίσης ζήτησα από την πρόεδρο της Ο.Ε. (Δήμαρχο) να απευθυνθούν στο Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας), προκειμένου να κληθεί πραγματογνώμονας για να επιμετρήσει και να κοστολογήσει το μέγεθος των εργασιών που έγιναν στον ευρύτερο αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου και στο παρακείμενο λαογραφικό μουσείο Αμπελακίων, αφού αμφισβητούμε τη σοβαρότητα του πορίσματος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

4)   Πρότεινα στην Πρόεδρο (Δήμαρχο) και στα μέλη της Ο.Ε., να επισκεφθούμε επιτόπου- πριν αποφασίσουμε για το συγκεκριμένο θέμα- ώστε να έχουν ιδία άποψη για το μέγεθος των εργασιών.

Δυστυχώς, επειδή καμία από τις προτάσεις μου δεν εξυπηρετούσε την πολιτική τους εμπάθεια με fast track διαδικασίες δεν έγινε αποδεκτή.

Κλείνοντας , καλώ όλους τους δημότες Σαλαμίνας οι οποίοι ενδιαφέρονται να δουν (το οποίο είναι οφθαλμοφανές) το μέγεθος των εργασιών, να επισκεφθούν τον αύλειο χώρο της εκκλησίας στο Αμπελάκι, προκειμένου να έχουν κι αυτοί άποψη για το μέγεθος της παρέμβασης.

Θέλω να τονίσω ότι η εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου την οποία και ευχαριστώ, απερίφραστα απορρίπτει τα αναφερόμενα στην τεχνική έκθεση των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, οι οποίοι παρουσιάζουν το κόστος της κατασκευής σε 2.592 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του Φ.ΠΑ. και τούτο διότι ήταν αυτόπτες μάρτυρες κατά την διάρκεια των εργασιών.

Επίσης  τονίζω ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι εργασίες εποπτεύονταν επαρκώς με δύο υπαλλήλους από την αρμόδια υπηρεσία Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. (σχετικά έγγραφα στη διάθεση οποιουδήποτε).

Τέλος θέλω να επισημάνω στον «ιθύνοντα νου» όλης αυτής της ιστορίας με fast track διαδικασίες ,ότι ο άκρατος ρεβανσισμός χωρίς στοιχεία, είναι αφενός μεν βέβαιο ότι θα γίνει πολιτικός βρόχος σε αυτούς που τον χρησιμοποιούν και καθοριστικός ανασταλτικός παράγοντας για την λειτουργία του Δήμου.

Γι’ αυτό  προκαλούμε για άλλη μια φορά την κ. Δήμαρχο και προκειμένου να ενημερωθούν σωστά οι δημότες, εφόσον έχει την πολιτική ευαισθησία,  να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση.  



                                                    Σαλαμίνα 01/10/2014

                                                                

                                                                   Ο

                                                    π. Δήμαρχος Σαλαμίνας



                                                        

                                                         Γιάννης Τσαβαρής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου