Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση του Ζαχαρία Ζούπη , Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας,επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »
Πρώτα από τα Μέσα Ενημέρωσης και στην συνέχεια κατά την συνεδρίαση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου ,πληροφορήθηκα ότι ο νέος Δήμαρχος Χ. Βρεττάκος αρνήθηκε να δώσει στο Υπουργείο Εσωτερικών τους φακέλους μετατροπής εργαζομένων με συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου , εμφανίζοντάς το μάλιστα ως δήθεν φιλεργατική πράξη αντίστασης στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική .
Οφείλω να διατυπώσω ευθέως τις σκέψεις μου:
- Η πράξη αυτή τίποτα το φιλεργατικό δεν έχει. Ας μην κρυβόμαστε . Ένας εργαζόμενος με σύμβαση που με νόμιμες διαδικασίες , υπαρκτά και πραγματικά έγγραφα που πρέπει να είναι στον φάκελό του ,τίποτα δεν έχει να φοβηθεί. Η πράξη αυτή δείχνει κατ ΄ουσίαν φόβο « να μην βγουν σκελετοί από την ντουλάπα ».


- Η πράξη αυτή συγκαλύπτει τυχόν παρανομίες ,όπως έγγραφα που ίσως δεν υπάρχουν ως όφειλαν στον υπηρεσιακό φάκελο η ακόμα και πλαστά παραστατικά .Σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις δεν συνιστά ούτε προοδευτική , ούτε αριστερή στάση αρχών , η τήρηση πρακτικής πλυντηρίου παρανομιών .
- Χρήσιμο και εξιλεωτικό για την Αυτοδιοίκηση συνολικά θα είναι να βάλει τέλος σε όλα αυτά και όχι να συνεχίσει τις αρρωστημένες πρακτικές του παρελθόντος ως κακέκτυπο των όσων συνέβαιναν στην Κεντρική Διοίκηση χρόνια τώρα .

Εξέφρασα τις απόψεις μου αυτές στο Δημοτικό Συμβούλιο .Τις εκφράζω και δημόσια επισημαίνοντας και το εξής : Με το εντέλλεσθε του Δημάρχου προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες , δεν παραγράφονται οι ευθύνες τους για την μη αποστολή των στοιχείων. Αυτό είναι γνωστό μετά την τροποποίηση του Πειθαρχικού Δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων. Κάθε τι άλλο είναι παραπλανητικό και μπορεί να τους εκθέσει σε κίνδυνο.

Στάση ευθύνης είναι να μην παρασύρεσαι από τον λαϊκισμό μιας δήθεν αριστερής ρητορείας .
Είπα και λάλησα . Αμαρτία ουκ έχω …

Όσον αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ξεκαθαρίζουμε όπως το κάναμε και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ότι είμαστε υπέρ ,με την ταυτόχρονη διατύπωση της κάθετης διαφωνίας μας με την ύπαρξη αναγκαίου ποσοστού 15% που θα κρίνεται ανεπαρκές . Πρόκειται για απαράδεκτη Κυβερνητική απόφαση που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου