Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ορκομωσία Δημάρχου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη και νέου Δημοτικού ΣυμβουλίουΔήμαρχος,- Παράδειγμα προς μίμηση
 Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Αυγούστου η τελετή ορκομωσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία των Μητροπολιτών Πειραιώς και Νίκαιας. Πλήθος κόσμου , εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης παρακολούθησαν την τελετή. Οι επικεφαλής των παρατάξεων με τις ομιλίες τους, παλιοί και νέοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον όρκο τους , δεσμεύτηκαν να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της πόλης και να ενώσουν όλες τους τις δυνάμεις γι’αυτό το σκοπό.

 Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η τοποθέτηση του Δημάρχου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη που ορκίστηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος πριν από 32 χρόνια ενώ εκλέγεται επί 20 συνεχόμενα χρόνια Δήμαρχος. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε χαρακτηριστικά: «Όταν ορκίζεσαι Δήμαρχος πάντα κουβαλάς την αγωνία να ανταποκριθείς στην ψήφο αυτών που σε τίμησαν , πάντα κουβαλάς την ελπίδα ότι θα ξαναεκλεγείς ώστε να υλοποιήσεις όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου, ώστε να κάνεις πράξη το  όραμα που έχεις για την πόλη σου. Το 2010 κανείς δεν πίστευε ότι θα κερδίσουμε τον ενιαίο Δήμο.
Η Νίκαια μας έδωσε το διπλάσιο ποσοστό από το 2010, ξεπεράσαμε το 60%, ο Ρέντης μας έδωσε το εξωπραγματικό 75%. Τεράστια νούμερα, όχι για να κολακευόμαστε, νούμερα που φορτώνουν την πλάτη μας. Αυτή είναι η βαριά ευθύνη που έχουμε ως Δημοτική Αρχή. Ο κόσμος μας εμπιστεύθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό και δεν πρέπει να το διαψεύσουμε».


Χαρακτήρισε τα τελευταία 3,5 χρόνια τα δυσκολότερα όλων των εποχών, λέγοντας ότι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Αυτοδιοίκηση ήρθαν τα πάνω κάτω : «Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τίποτα απ’όσα έγιναν. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακόμη και την 5ετία που έχουμε μπροστά μας όλα αυτά που θα ακολουθήσουν. Εμείς όμως παλέψαμε, τα καταφέραμε, ξενυχτήσαμε, απελπιστήκαμε, νικήσαμε θεούς και δαίμονες σε μια προσπάθεια να κρατήσουμε το Δήμο όρθιο και τα καταφέραμε με έναν τρόπο πρωτόγνωρο».

Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν δίπλα του, όσους τον στήριξαν στις πιο δύσκολες στιγμές και τον ενδυνάμωσαν. «Οι καιροί είναι όλο και πιο δύσκολοι. Περάσαμε πολλά, έχουμε μπροστά μας πολλά περισσότερα και θα επιδιώξουμε συναινέσεις παρά τη υψηλά ποσοστά μας. Η Αυτοδιοίκηση είναι μαγεία, είναι πάθος, είναι τρέλα που δεν ανταλλάσσεται με κανένα αξίωμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Τη λάτρεψα και μου το ανταπέδωσε».   Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί  ειδική συνεδρίαση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου,  των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και των εκπροσώπων του Δήμου στην  Π.Ε.Δ.Α. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Γρεβενών 5-7, 1ος όροφος).


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου