Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής




Σε μια γεμάτη «Δ. Μπόγρη» παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, όπως αυτή προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου.
Στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν ο επίσης νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Αττικής Π.  Χατζηπέρος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, εκπρόσωποι του Π/Ν και των σωμάτων ασφαλείας του νησιού, όλοι οι πρ. δήμαρχοι που στήριξαν την κ. Νάννου, πρ. βουλευτές, πρ. δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.

Στο χαιρετισμό της η νέα δήμαρχος μίλησε για επαυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες απέναντι στην Πολιτεία και τους πολίτες και διαβεβαίωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα πορευθεί, σύμφωνα με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, με γνώμονα όχι την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων αλλά τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου.  «Το πνεύμα της εξουσίας θ΄ αλλάξει» τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι όλοι οι εκλεγέντες θα θέσουν τον εαυτό τους στην εξυπηρέτηση του δημότη και θα βρίσκονται, τιμώντας το όνομα του συνδυασμού τους,  πραγματικά «Κοντά στο Δημότη».  «Δεν θα αδικήσουμε» είπε «κανέναν. Αλλά και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν!», κατονομάζοντας ως πυλώνες της άσκησης της εξουσίας τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. «Ο Δήμος» εξήγησε «μπορεί να εξυγιανθεί και να πορευτεί στο δρόμο της πολυπόθητης ανάπτυξης μόνο με συλλογική προσπάθεια Δήμου και δημοτών». Και κατέληξε απευθύνοντας πρόσκληση σε κάθε δημότη που έχει ρεαλιστικές προτάσεις και διάθεση για προσφορά να συνδράμει το έργο της.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο νέος αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος ευχήθηκε στην κ. Νάννου καλή επιτυχία στο δύσκολο όπως είπε κοινό συγκρουσιακό αγώνα με τα συμφέροντα, υποσχέθηκε τη βοήθειά του στην ανάδειξη του πολιτισμού του νησιού, αλλά τόνισε παράλληλα για μία ακόμη φορά ότι πρώτιστο μέλημα της νέα περιφερειακής αρχής θα είναι η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου