Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Τάκη Χατζηπέρου, στα Κύθηρα.



Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Τάκης Χατζηπέρος, επισκέφθηκε τα Κύθηρα στις 4,5 και 6 Ιουλίου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επισκέψεών του, προ της ανάληψης των καθηκόντων του.
Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, συναντήθηκε με στελέχη της Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους περιόδευσε σχεδόν σ' όλα τα χωριά και  τους οικισμούς του νησιού.
Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους, επικεφαλείς φορέων και πολλούς κατοίκους, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα του νησιού, τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης.
Παραβρέθηκε στο 6ο  FOROUM των Δημάρχων της Περιφέρειας στην Αγία Πελαγία, όπου απεύθυνε χαιρετισμό.
Στον Αυλέμονα συναντήθηκε με την ομάδα της ενάλιας ανασκαφής του ναυαγίου του πλοίου «ΜΕΝΤΩΡ» με τα κλοπιμαία του Έλγιν κι ενημερώθηκε από τον επικεφαλής κ. Δ. Κουρκουμέλη, για την πρόοδο των εργασιών και συνεχάρη  την εθελοντική ομάδα, για την πρωτοβουλία και την εργασία.

Επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφίας Coksua, των εθελοντών Ολλανδών, στην Χώρα Κυθήρων.
Επισκέφθηκε βιοτεχνίες παξιμαδιών και τυποποίησης στον Καραβά, όπου συναντήθηκε με νέους επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται με επιτυχία στο νησί, το οποίο έχει πολλές δυνατότητες και τους διαβεβαίωσε, ότι στο δημιουργικό τους έργο θα έχουν συμπαραστάτη την Περιφέρεια.
Επισκέφθηκε τον ΧΥΤΑ του νησιού, όπου διαπίστωσε την προβληματική κι επικίνδυνη, από πυρκαγιά, κατάσταση, η οποία χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
Το βράδυ του Σαββάτου συμμετείχε στις εκδηλώσεις στην Παχιά Άμμο.
Την Κυριακή επισκέφθηκε το παζάρι του Ποταμού και συζήτησε με τους παραγωγούς, για τα προβλήματα τους.
Στη συνέχεια οργάνωσε ανοικτή σύσκεψη με τους Προέδρους των τοπικών Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίοι του εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματά τους, ιδιαίτερα σχετικά με τα ελαιοτριβεία και τη συνέχιση λειτουργία τους, λόγω των περιβαλλοντολογικών προδιαγραφών/απαιτήσεων, καθώς επίσης και το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης σφαγείου και κτηνιάτρου.
Συναντήθηκε με τον επικεφαλής των ιδιοκτητών μεταφορικών μέσων για τους μαθητές του νησιού και πρότεινε λύσεις στα προβλήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Από την πλευρά τους οι μεταφορείς του επέδωσαν υπόμνημα, με τις ενστάσεις τους.
Το θέμα είναι σοβαρό και χρήζει άμεσης λύσης προ της ενάρξεως του σχολικού έτους.
07/07/2014                                                                                                 Το Γραφείο Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου