Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

2ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών Μέθανα 30.05-01.06.2014



Στα Μέθανα, το τριήμερο 30 Μαΐου – 01 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τροιζηνίας- Μεθάνων και διοργανώθηκε από τον  Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών και την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού.
Η επιτυχημένη διοργάνωση θέτει τις βάσεις για τη θεσμοθέτηση ενός σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος που αναδεικνύει την παράδοση της νησιωτικής Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Δρ. Χρ. Πάλλης τόνισε στην ομιλία του ότι «Τα Μέθανα αποτελούν εξαίρετο πεδίο για τη δημιουργία όλων των μορφών τουρισμού. Περισσότερο συγκεκριμένα ο θαλάσσιος τουρισμός μπορεί να δημιουργήσει συνέργειες με άλλους κλάδους όπως ενδεικτικά είναι ο πολιτισμός, η γαστρονομία, ο αθλητισμός, η ιστορία, η θρησκευτική παράδοση,  η υγεία. Υπό αυτό το πρίσμα ο τουρισμός θα αποτελέσει πηγή εσόδων σε ετήσια πλέον βάση, άρα δημιουργία τουριστικών επενδύσεων. Οι νέες επενδύσεις θα δώσουν ανάσα στην τουριστική επιχείρηση, αύξηση της απασχόλησης των εργαζομένων αλλά και νέες θέσεις εργασίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου