Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Στο φως η κακοδιαχείριση του απερχόμενου περιφερειάρχη



Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λέει η παλιά λαϊκή παροιμία. Και αυτό ισχύει στον υπερθετικό για τον απερχόμενο περιφερειάρχη και την εν κρυπτώ διαχείρισή του.
Παρά τις προσπάθειες του ίδιου και των «προθύμων κολλητών» του να αποσιωποιήσουν το έγγραφο που, από τις 25 Απριλίου έχει στείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτώντας εξηγήσεις για την κακοδιαχείρηση από μέρους του κοινοτικών κονδυλίων ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, προοριζόμενων για έργα ανάπλασης του Πεδίου του Αρεως, το θέμα έχει δημοσιοποιηθεί. Και αποκαλύπτει τον αδιαφανή τρόπο κακοδιαχείρισης σε βάρος των πολιτών, σε βάρος του περιβάλλοντος, σε βάρος της Αττικής.

Είναι αμείλικτα τα ερωτήματα που προκύπτουν σε βάρος του απερχόμενου περιφερειάρχη:
-          Πώς τελικά διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο κονδύλι;
-          Με τον ίδιο αδιαφανή, προβληματικό τρόπο αντιλαμβάνεται τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων;
-          Με αυτόν τον τρόπο έχει αυξήσει την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών πόρων, για την οποία τόσο πολύ επαίρεται;
-          Τι εξηγήσεις έχει δώσει, αν έχει δώσει, σχετικά με τις καταγγελίες για τη μη εκπλήρωση των έργων ανάπλασης, στην Κομισιόν (στη Γενική Διεύθυνση για την Περιφερειακή και Αστική Πολιτική);
Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν. Γιατί το Πεδίο του Άρεως δεν είναι το μόνο. Είναι απλά ενδεικτικό σημείο της όλης πορείας του ως ενεργός περιφερειακός αντιπρόσωπος των μεγαλοεργολάβων και των μνημονιακών μεγαλοσυμφερόντων.
Στη «Δύναμη Ζωής» λέμε: Φτάνουν πιά τα ψέμματα! 12 χρόνια είναι αρκετά!


Το Γραφείο Τύπου, 7/5/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου