Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

«Η Σαλαμίνα αλλάζει»



Αγαπητοί συνδημότες,

πέρασαν 3,5 χρόνια από τότε που με επιστολή μου δεσμευόμουν απέναντί σας για την κοινή προσπάθεια που θα πραγματοποιούσαμε προκειμένου όλοι μαζί, όχι μόνο να κρατήσουμε το Δήμο όρθιο, αλλά κυρίως να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης με δεδομένες τις δύσκολες, αντικοινωνικές, μνημονιακές τακτικές που εφαρμόζονται σε όλη την πατρίδα μας. Σε αυτή λοιπόν τη δύσκολη πορεία όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση πληρώνει δυστυχώς το μεγαλύτερο τίμημα αφού οι πόροι της μειώθηκαν πάνω από 60%, αφού παραλάβαμε χρέος πάνω από 43.000.000 ευρώ, αφού κανένα έργο δεν είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από τους πρώην Δήμους Σαλαμίνας και Αμπελακίων, αφού άφησαν ημιτελή και παρατημένα σειρά έργων όπως η αποχέτευση του Κέντρου της Σαλαμίνας, το Δημοτικό Σχολείο στα Παλούκια κλπ, τελικά πετύχαμε σε μεγάλο ποσοστό τους αρχικούς στόχους που είχαμε θέσει για την πρώτη θητεία μας.


Σήμερα είμαστε μπροστά σε μία νέα 5ετή προσπάθεια. Σήμερα ζητάμε ξανά στήριξη για να συνεχίσουμε κάτω από καλύτερες πλέον συνθήκες τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο. Με εμπειρία και γνώση, με θέληση και αποφασιστικότητα η Σαλαμίνα αλλάζει.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που επί των ημερών μας πραγματοποιούνται έργα πνοής, που μειώσαμε στο ήμισυ το χρέος που παραλάβαμε, κυρίως όμως είμαστε υπερήφανοι γιατί δημιουργήσαμε Κοινωνικές Δομές που στηρίζουν τους ανήμπορους να ξεπεράσουν την οικονομική- κοινωνική λαίλαπα, αφού το κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο, Φαρμακείο, Οδοντιατρείο και Φροντιστήριο δίνουν μια μικρή αλλά σημαντική “ανάσα” στους συνανθρώπους μας.

Κορωνίδα της διοικητικής μας παρουσίας στο Δήμο υπήρξε η ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού για το Ιστορικότερο νησί της Πατρίδας μας. Φέραμε την Ιστορία της Σαλαμίνας σε πρώτο πλάνο. Δώσαμε εθνική και διεθνή διάσταση στα 2.500 χρόνια από την τέλεση της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας το 480 π.Χ και είμαστε βέβαιοι ότι τα επόμενα χρόνια θα επιτύχουμε το στόχο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Αγαπητοί συνδημότες, το σχέδιό μας για τον τόπο περιλαμβάνεται στις λέξεις «Όραμα», «Σχέδιο», «Διεκδίκηση», «Δουλειά», «Επιτυχία», «Εντιμότητα» και «Διαφάνεια» και βρίσκεται ήδη σε τροχιά υλοποίησης. Μόνο έτσι θα συνεχίσουμε να χτίζουμε το αύριο της Σαλαμίνας. Μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε σιγά- σιγά τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που μας κληρονόμησαν, γιατί για εμάς βασικός στόχος της όλης προσπάθειας και επίκεντρο των επιμέρους παρεμβάσεων και σχεδιασμού παραμένει ο Πολίτης και ιδιαιτέρως η νέα γενιά. Η νέα γενιά που δικαιούται να ζήσει σε μια Σαλαμίνα αντάξια των ονείρων της.

Πάμε λοιπόν και πάλι μαζί για να συνεχίσει η Σαλαμίνα τη δύσκολη αλλά ανοδική πορεία που έχει ήδη ξεκινήσει.

Με χαρά λοιπόν και υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε τον απολογισμό του έργου μας και το πρόγραμμα του συνδυασμού μας το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από εδώ:




Γιάννης Τσαβαρής

Δήμαρχος Σαλαμίνας
&
Υποψήφιος Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου