Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Δέσμευση προϊόντων κρέατος



Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, συνεχίζοντας την προσπάθεια των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πειραιά, προχώρησαν στη δέσμευση 55 κιλών προϊόντων κρέατος.

Πιο αναλυτικά, στις 21-05-2014 κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε κρεοπωλείο του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και δέσμευσαν στους ψυκτικούς θαλάμους της επιχείρησης, 50 κιλά χοιρινά σουβλάκια άνευ συσκευασίας και σημάνσεων και 5 κιλά βόειο κιμά άλλης επιχείρησης, να πωλείται χύμα εκτός συσκευασίας και άνευ σημάνσεων, παραπέμποντας σαφώς σε παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού. Επιπλέον, η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη από την ισχύουσα νομοθεσία άδεια παρασκευαστηρίου παρακείμενου χώρου κρεοπωλείου (εργαστηρίου).
Μετά τα παραπάνω, τα συγκεκριμένα προϊόντα παραμένουν δεσμευμένα, δεν επιτρέπεται η διάθεσή τους στην αγορά και η περαιτέρω τύχη τους θα κριθεί σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς.





Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου