Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΣΟΦΡΑ Σ΄ ΕΝΑ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΩΝ



Σε μια ενθουσιώδη και πολυπληθή συγκέντρωση, εξελίχθηκε η χθεσινή και τελευταία προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Σαλαμίνας Σπύρου Σοφρά, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσης, στο αναψυκτήριο Viento (πρώην Flamingo).
Ο κόσμος, αψηφώντας τον δυνατό αέρα και το κρύο, συνέρευσε από νωρίς στην πλατεία και υποδέχθηκε με θερμά χειροκροτήματα και ζητωκραυγές τον επικεφαλής της «Νέας Πορείας Σαλαμίνας» Σπύρο Σοφρά, στέλνοντας το μήνυμα της νίκης, ενώ, και κατά τη διάρκεια της ομιλίας, συμμετείχε ουσιαστικά, χειροκροτώντας τα σημεία αιχμής.

Ο Σπύρος Σοφράς, κατά την ομιλία του, στηλίτευσε τις μικροπολιτικές, αδιαφανείς και λανθασμένες  επιλογές του δημάρχου, καθώς και την άγνοια και την αδιαφορία που επέδειξε για τα πραγματικά προβλήματα της Σαλαμίνας και των κατοίκων της, επιλογές που για τριάμισι χρόνια βύθιζαν ολοένα και περισσότερο το νησί στην αδράνεια και το καταδίκασαν σε υποβιβασμό. Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, τόνισε:
 «Η προηγούμενη περίοδος, αποτελεί μια κατάμαυρη σελίδα στο μεγάλο βιβλίο της Ιστορίας του νησιού. Είναι μια περίοδος που αφήνει πίσω της, εκτός από «κρυφές συμφωνίες», ανύπαρκτο ουσιαστικό έργο,  μόνο έργα βιτρίνας και  θεατρινισμούς είδαμε, πολιτικαντισμούς, ύπουλες κινήσεις, αδιαφορία και άγνοια  αλαζονεία, υποτίμηση θεσμών και ανθρώπων  και ψέματα, πολλά ψέματα.
»… Η στήριξη από τους δημότες της “Νέας Πορείας”», πρόσθεσε ο κ. Σοφράς, «αποτελεί το  φράγμα σ’ αυτό το κατρακύλισμα. Είναι το πιο ηχηρό “όχι” που δίνουν οι Σαλαμίνιοι, σε όλους αυτούς που τους υποτιμούν. Είναι η έκφραση της θέλησής τους για μια Νέα Πορεία της Σαλαμίνας, για ένα φωτεινότερο “αύριο” για το νησί μας, για τον τόπο μας, που αξίζει το καλύτερο.
»Η σελίδα που γυρίζει στις προσεχείς εκλογές, φέρνει μια Νέα Πορεία στη Σαλαμίνα:

·     Στις σχέσεις του Δήμου με την Κοινωνία (Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στήριξη των ανθρωπιστικών δράσεων, βελτίωση των κοινωνικών δομών, μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και για την τρίτη ηλικία κ.ά). 
·     Στην οικονομική διαχείριση του Δήμου (με απόλυτη διαφάνεια, χωρίς μαγειρέματα και μελανά σημεία. Με συγκεκριμένες δράσεις στήριξης της τοπικής οικονομίας και καταπολέμησης της ανεργίας κ.ά).
·     Για τη νεολαία και την Παιδεία (με άμεσες παρεμβάσεις για τα σχολεία και τα προβλήματά τους, με στήριξη της δημιουργικότητας των νέων και θεσμοθέτηση της συμμετοχής τους στα δημοτικά πράγματα, με επαναλειτουργία  Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Σαλαμίνα κ.ά).
·    Για τον αθλητισμό (με διεκδίκηση χρηματοδότησης για δημοτικό κολυμβητήριο και γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων, με παραχώρηση εγκαταστάσεων και χώρων σε αθλητικά προγράμματα, με διοργάνωση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, αγώνων και διεξαγωγή πρωταθλημάτων κ.ά)
·    Για τον πολιτισμό (με αξιοποίηση της περιοχής της Αρχαίας Σαλαμίνας, με ουσιαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις χωρίς φανφάρες, και τη δημιουργία πραγματικού Ιστορικού Πάρκου, αναβάθμιση των «Σαλαμινείων» κ.ά).
·    Για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη του νησιού μας (με πρώτη προτεραιότητα την καθαριότητα, με ολοκληρωμένη δασική πολιτική, με σταδιακή μείωση όλων των δραστηριοτήτων που υποβαθμίζουν το περιβάλλον, με ορθολογική και ταυτόχρονα προσοδοφόρα για τον Δήμο διαχείριση των απορριμμάτων, με την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου όλου του νησιού, που θα ξεκλειδώσει τη βιώσιμη ανάπτυξη της Σαλαμίνας και την ανάπτυξη τουριστικής υποδομής κ.ά).
Καταλήγοντας ο κ. Σοφράς, τόνισε:
«Δεν σας ζητάμε να εμπιστευτείτε αόριστες προθέσεις. Δείτε τα προγράμματα, συγκρίνετέ τα και αποφασίστε.
» Εμείς, στη Νέα Πορεία είμαστε κομμάτι δικό σας. Δεν είμαστε ούτε πάμπλουτοι, που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον λαό με αντάλλαγμα αξιώματα, ούτε ψυχικά άρρωστοι για δόξα και τιμές. Τα ίδια με εσάς προβλήματα έχουμε, τα ίδια πράγματα ζητάμε. Ο συνδυασμός  μας, βασίζεται στην ήδη μεγάλη εμπειρία που  έχουμε, (σκεφθείτε, δύο π. Δήμαρχοι μαζί, να πολεμούν για το καλό της Σαλαμίνας), αλλά και στους νέους ανθρώπους που με την αποφασιστικότητα και την ορμή τους, θέλουν και μπορούν να δουλέψουν γι’ αυτόν τον τόπο».
Στη συνέχεια, ανέβηκε στο βήμα ο κ. Βαγγέλης Αστράκος, ο οποίος μίλησε για το θετικό ηθικό υπόβαθρο της «Νέας Πορείας Σαλαμίνας», διακήρυξε την ανυπαρξία έργων από πλευράς της σημερινής Δημοτικής Αρχής και τη στηλίτευσε για την  οικειοποίηση έργων άλλων Δημοτικών Αρχών και την παρουσίασή τους ως δικά της.  Την κατήγγειλε δε με σφοδρότητα, για έλλειμμα ηθικής πολιτικής διαχείρισης,  μιλώντας για «πεντάλφα», που διαχειρίζεται τη δημοτική εξουσία σήμερα, καταθέτοντας τα σχετικά ονόματα.
Η εκδήλωση έκλεισε με την άνοδο στην εξέδρα όλων των  υποψηφίων του Συνδυασμού, και με την παραίνεση του κ. Σοφρά προς τους δημότες, ν’ ασκήσουν το δημοκρατικό τους καθήκον και δικαίωμα με σύνεση και κρίση, «και να χαράξουν στον τόπο μας  τη Νέα Πορεία», ενώ παρατεταμένα χειροκροτήματα και  ζητωκραυγές, συνόδευαν τα τελευταία του λόγια.



Από το Γραφείο Τύπου
                                        του υποψήφιου δημάρχου Σπύρου Σοφρά,
                                       με τον Δημ. Συνδυασμό «Νέα Πορεία Σαλαμίνας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου