Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Αποσπάσματα συνέντευξης της Ρένας Δούρου, Υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, στον Γιώργο Παπαδάκη, «Πρωινό ΑNT1», Τετάρτη 2 Απριλίου 2014Αποσπάσματα της συνέντευξης της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Ζωής” Ρένας Δούρου, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον Αντένα. “Με πλεόνασμα καταστράφηκε η χώρα, με πλεόνασμα καταστρέφεται και η Περιφέρεια Αττικής”, τόνισε η Ρένα Δούρου, η οποία στο τέλος της εκπομπής, παρουσίασε ένα τετρασέλιδο υπόμνημα που περιείχε όσα δεν έχει κάνει η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας και ένα ντοσιέ με το πρόγραμμα και τις προτάσεις της «Δύναμης Ζωής» για ένα νέο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο αντιπαρέβαλε με το ολιγοσέλιδο πρόγραμμα του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αττικής.


·                Να αλλάξει το ηθικό υπόδειγμα άσκησης πολιτικής
“Για κάθε κόμμα που κατεβάζει υποψήφιους στις εκλογές η πρόκληση είναι ή θα έπρεπε να είναι διπλή. Αφενός να παρουσιάσει ένα σοβαρό πρόγραμμα, αφετέρου να αλλάξει το ηθικό υπόδειγμα άσκησης πολιτικής. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να ανακτήσει η πατρίδα μου την αξιοπρέπεια της. Πρέπει λοιπόν να έχω συνέπεια λόγων και έργων. Προέρχομαι από μία παράδοση που έχουν διαμορφώσει άνθρωποι σαν τον Μανώλη Γλέζο, που παραιτήθηκε κι αυτός για να πάει στην Απείρανθο”.  

·                Ο τρόπος που λύνει κανείς τα προβλήματα έχει και χρώμα και ιδεολογία και πολιτική
“Εγώ δεν ντρέπομαι (για την κομματική μου ταυτότητα) όπως κάτι άλλοι υποψήφιοι που λένε ότι τα προβλήματα είναι αυτοδιοικητικά και δεν έχουν χρώμα. Ο τρόπος που λύνει κανείς τα προβλήματα έχει και χρώμα και ιδεολογία και πολιτική.
Ούτε ο Σύριζα , ούτε εγώ προσωπικά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με έναν άνθρωπο που τον Ιούνιο του 2012, φοβήθηκε, πίστεψε τον κ. Σαμαρά ότι θα επαναδιαπραγματευτεί και τον ψήφισε. Και τώρα αντιμετωπίζει την ανεργία, ή είχε μια μικρομεσαία επιχείρηση που έβαλε λουκέτο ή κινδυνεύει να ξεσπιτωθεί”.
·                Έχουμε αποδείξει ότι δεν συμβιβαζόμαστε
“Επειδή αυτή η χώρα είναι μικρή και γνωριζόμαστε όλοι, είναι γελοίο που κάποιοι παριστάνουν τους ανεξάρτητους στα τηλεπαράθυρα. Ορισμένοι έχουμε αποδείξει ότι δεν συμβιβαζόμαστε. Δεν μας τρομάζουν οι απειλές που προέρχονται από συμφέροντα. Δεν μας τρομάζουν οι ηλεκτρονικοί στρατοί που έχουν εξαπολυθεί τον τελευταίο καιρό. Επειδή λόγω ηλικίας και λόγω πορείας δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς ότι έχω βάλει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μου, κατασκευάζουν ιστορίες. Ότι η Δούρου είναι αντιαεκτζού ή ότι είναι συνεργάτις και κολλητή φυλακισμένου υπουργού. Φωνάζουν οι κλέφτες για να φύγουν οι νοικοκυραίοι. Εγώ πίσω δεν κάνω”.

·                Συστρατέυση για να αλλάξουμε τη ζωή μας
“Τελειώνω συνήθως τις ομιλίες μου λέγοντας στον κόσμο, ότι αν θεωρούν ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουν τη ζωή που τους αξίζει, στην χώρα και την περιφέρεια, να μην κάνουν τίποτα, να μην ψηφίσουν Δούρου. Επειδή όμως η ζωή τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν είναι η ζωή που μας αξίζει, ας συστρατευθούν οι κάτοικοι της Περιφέρειας με εμάς που έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη ζωή μας”.

·                Όταν οι πολίτς αγνοούν δεν ελέγχουν
“Δεν με φοβίζει ούτε ο κ.Σγουρός, ούτε ο κ. Κουμουτσάκος. Και δεν το λέω ούτε με αλαζονεία, ούτε από αμετροέπεια. Προτεραιότητά μου είναι ότι ο κόσμος αγνοεί την περιφέρεια και τις σπουδαίες αρμοδιότητες που έχει. Φοβάμαι την άγνοια για την οποία φρόντισαν και οι προηγούμενοι και οι σημερινοί. Γιατί όταν αγνοούν οι πολίτες δεν ελέγχουν. Κι όταν δεν ελέγχουν οι πολίτες, κάνουν πάρτυ τα συμφέροντα. Αν είχε πετύχει ο προηγούμενος περιφερειάρχης θα ξέραμε και τι είναι η Περιφέρεια και το έργο του. Φοβάμαι την άγνοια για την οποία φρόντισαν και οι προηγούμενοι και οι σημερινοί”.

·                Δεν αντιμετωπίζω τους συμπολίτες μου ως δεξαμενές ψηφοφόρων
“Οφείλει κάθε πολιτικό πρόσωπο τις δημοσκοπήσεις να τις διαβάζει. Χωρίς όμως να αλλάζει τις προτεραιότητες και τους αγώνες, επειδή δεν επικροτούνται στις δημοσκοπήσεις. Δεν παριστάνω ότι οι δημοσκοπήσεις δεν με αφορούν. Δεν θα αλλάξω όμως τις προτεραιότητες μου για την Αττική και τους Πολίτες. Δεν σκέφτομαι δημοσκοπικά. Δεν αντιμετωπίζω τους συμπολίτες μου ως δεξαμενές ψηφοφόρων, να υπολογίζω πόσους θα πάρω από το Πασοκ, πόσους από το Σύριζα κ.ο.κ”.

·                Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών είπε ότι πρόκειται για τον πιο αποτυχημένο περιφερειάρχη που είχαμε ποτέ
“Ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών, που δεν είναι Συριζαίος, ο κ. Μιχελάκης, είπε ότι πρόκειται για τον πιο αποτυχημένο περιφερειάρχη που είχαμε ποτέ. Δεν θα πληρώσει η περιφέρεια Αττικής και 4 εκατομμύρια πολίτες το γεγονός ότι ο Σαμαράς θέλει να έχει κυβερνητικό εταίρο το ΠΑΣΟΚ. Με πλεόνασμα καταστράφηκε η χώρα, με πλεόνασμα καταστρέφεται και η Περιφέρεια Αττικής”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου