Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ώρα μηδέν για το Κέντρο Υγείας

Όλοι μας που ζούμε στη Σαλαμίνα, ακόμα και αυτοί που παραθερίζουν, έχουμε σε κάθε περίπτωση προβλήματος υγείας βοηθηθεί απόλυτα από το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Ξέρουμε όλοι πως το ΚΥΣ, ενώ θα έπρεπε να είναι ένας πλήρως αυτόνομος φορέας υγείας, αναβαθμισμένος σε τοπικό νοσοκομείο, στελεχωμένος με προσωπικό και εξοπλισμένος άρτια, λειτουργεί σήμερα σε μία κατάσταση υποστελέχωσης και το προσωπικό δίνει κάτι παραπάνω από τον καλύτερο εαυτό του για την εξυπηρέτηση των πολιτών του νησιού μας.
Έρχεται λοιπόν σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, και αντί να μεριμνήσει προκειμένου το ΚΥΣ να στελεχωθεί και να αναβαθμιστεί, προχωρά σε αποφάσεις που οδηγούν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι, η υγειονομική περιφέρεια αποφάσισε να μετακινήσει Ιατρικό προσωπικό από το ΚΥΣ προς το Πολυϊατρείο για συνταγογράφηση! Και τούτο την ίδια στιγμή που, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων, τον περασμένο χρόνο αντιμετωπίστηκαν στο ΚΥΣ 17.220 παθολογικά περιστατικά, 8.000 χειρουργικά περιστατικά και 2.020 ενέσιμες θεραπείες.
Η απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας πλήττει βάναυσα το επίπεδο υγειονομικής κάλυψης του νησιού μας κατά τρόπο απαράδεκτο.
Η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» αντιτίθεται σθεναρά στην υποβάθμιση ενός από τα πιο βασικά κοινωνικά αγαθά για τους Σαλαμίνιους, αυτού της δημόσιας υγείας. Δεν δέχεται να υποβαθμιστεί το νησί μας και υγειονομικά -φτάνει η χρόνια υποβάθμισή του από το κεντρικό κράτος όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορα θέματα-, ιδιαίτερα χάριν «πειραματισμών» και πολιτικών «στοιχημάτων» διαφόρων ταγών. Ως εδώ.
Συμμετέχουμε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στο ΚΥΣ την Πέμπτη 10 Απριλίου, καλώντας όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν και αυτοί το παρών, ώστε όλο το νησί, με μια φωνή να σταματήσει η υγειονομική υποβάθμισή του.
Καλούμε τον δήμο να τοποθετηθεί δημόσια και όλες οι δημοτικές παρατάξεις να συστρατευθούν, ειλικρινά και όχι για το προεκλογικό «φαίνεσθαι», για να μην προχωρήσουν τέτοιοι σχεδιασμοί. Η υγεία, η ζωή όλων των Σαλαμίνιων είναι αυτό που διακυβεύεται σήμερα και όχι οι ψήφοι τους.
Διαβεβαιώνουμε δε τους εργαζόμενους στο ΚΥΣ, που με πραγματική αυταπάρνηση έχουν σταθεί στο πλευρό των ασθενών όλα αυτά τα χρόνια, ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, αρωγοί με όλες μας τις δυνάμεις στο δύσκολο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου