Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Αποσπάσματα συνέντευξης της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένας Δούρου στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» και τον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδημητρίου:




  • Ο Πρωθυπουργός έχει καταστήσει μια εγκληματική οργάνωση ρυθμιστή της πολιτικής ζωής. Την ίδια στιγμή το άλλοτε σοσιαλιστικό κίνημα και σημερινός κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, έχει πάρει το «ακροδεξιόμετρο». Μονάχα που η συζήτηση δεν μπορεί να αρχίσει και να τελειώσει στο ποιοι υπουργοί είναι ακροδεξιοί και ποιοι όχι, ώστε να υπάρξει μια ελάχιστη νομιμοποίηση στα μάτια των πολιτών για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση
  • Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Μπαλτάκος παραιτήθηκε και δεν αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση, λέει πολλά. Για το επίπεδο της Δημοκρατίας αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Γίνεται πλέον φανερό ότι προκειμένου να αποτρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, είναι αποφασισμένοι για οποιαδήποτε εκτροπή.
  • Στις κάλπες έπρεπε να είχαμε προσφύγει χθες. Η δυσαρμονία, εδώ και καιρό, εκλογικού σώματος και κυβέρνησης υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία. Αλλά η κυβέρνηση παριστάνει την αδιάφορη. Το ίδιο κάνει και με την υπόθεση Μπαλτάκου.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια λόγων κι έργων, ασκεί μια διαφορετική αντιπολίτευση, εντός κι εκτός Βουλής, θίγοντας τις χρόνιες παθογένειες και στρεβλώσεις του δικομματικού, πελατειακού συστήματος διαφθοράς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και όπως είναι φυσικό, αυτό δεν αρέσει στα κατεστημένα συμφέροντα.
  • Και σήμερα, που στη χώρα μας διαγράφεται η μεγάλη αλλαγή, η άνοδος δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο παλαιοκομματισμός καταφεύγει στην τελευταία γραμμή άμυνάς του. Τη θεωρία των δύο άκρων και της ταύτισης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ΧΑ.
  • Η ΝΔ προκείμενου να ικανοποιήσει τον κυβερνητικό της εταίρο, και να διατηρηθεί η μνημονιακή κυβέρνηση στην εξουσία, παραμένει διαθέσιμη να θυσιάσει την Περιφέρεια Αττικής, τη μισή χώρα.
  • Στο θέμα των σκουπιδιών έχουν επενδύσει εργολαβικά συμφέροντα με σκοπό την μεγιστοποίηση των κερδών τους σε βάρος των πολιτών και του περιβάλλοντος.
  • Η δική μας φιλοσοφία που βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα, σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Με τη στήριξη και τη συμμετοχή των πολιτών, η «Δύναμη Ζωής» διεκδικεί την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.
6/4/14
το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου