Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ο ΔΕΣΦΑ πήρε άδεια για τη δημιουργία της τρίτης δεξαμενής, ενώ στη Σαλαμίνα περί άλλων τυρβάζουμε…



Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να επιβεβαιωθούν οι επιφυλάξεις και οι υποψίες που είχαμε εκφράσει σε προηγούμενο δελτίο Tύπου περί του ΔΕΣΦΑ και της «Προγραμματικής Σύμβασης» που υπέγραψε ο κ. Τσαβαρής με τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ.
Έτσι λοιπόν, ο υφυπουργός ΥΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, υπέγραψε πριν λίγες μέρες απόφαση, με την οποία χορηγείται στον ΔΕΣΦΑ άδεια εγκατάστασης της τρίτης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου για τη δεύτερη αναβάθμιση του τερματικού σταθμού LNG στην Ρεβυθούσα, σύμφωνα με τα υποβληθέντα σχέδια, τεχνική περιγραφή, προϋπολογισμό και μελέτη ασφαλείας που υπέβαλε η εταιρεία. Εντός τριών ετών, σύμφωνα με αυτή την απόφαση, το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, και στη Ρεβυθούσα θα υπάρχει μια νέα δεξαμενή LNG και, ταυτόχρονα, μια νέα πηγή ανησυχίας για κάποιους.

Κλείνει έτσι ο κύκλος που άνοιξε ο, μέχρι τις 18 Μαΐου, Δήμαρχος, κ. Τσαβαρής, σε σχέση με τον ΔΕΣΦΑ και τα «ανταλλάγματα» («γυαλάκια για ιθαγενείς») με τη σύμφωνη γνώμη που έδωσε τελικά ο Δήμαρχος, ΑΝΤΙΘΕΤΑ με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την ίδια ώρα, εφαρμόζοντας τις προσφιλείς του τακτικές «αποπροσανατολισμού του όχλου», ο υπό προθεσμία Δήμαρχος, άρχισε ένα επικοινωνιακό «παιχνίδι» αντιδικίας και κατηγοριών, με την υποψήφια δήμαρχο κα Νάννου. Το εμφανές ζητούμενο από τον κ. Τσαβαρή, είναι να επιχειρήσει να αποδείξει στους Σαλαμίνιους, ότι στον συνδυασμό της κας Νάννου υπάρχουν κρυφά κέντρα πραγματικής εξουσίας, που σε περίπτωση εκλογικής της νίκης, θα αναλάβουν τα ηνία. Το αφανές ζητούμενο του κ. Τσαβαρή, είναι η μετατόπιση του ενδιαφέροντος του κόσμου από την υπόθεση του ΔΕΣΦΑ, αλλά και από το ζήτημα εκλογικού κωλύματος ενός υποψηφίου του.
Από την άλλη μεριά, η κα Νάννου «έπεσε» στην παγίδα και ακολούθησε σε πόλεμο ανακοινώσεων, οι οποίες το μόνο που κάνουν, είναι να «κομίζουν γλαύκας εις Αθήνας». Και όλα αυτά, με αφορμή τις καταγγελίες υποψηφίου της «Νέας Πορείας» εναντίον της παράταξης της κας Νάννου (στην οποία είχε ενταχθεί αρχικά)…
Η «Νέα Πορεία»  έχει σεβαστεί τις επιθυμίες του υποψηφίου της κ. Κοτσέλη, αλλά και το ηθικό πρόταγμά του να μην προσχωρεί σε αντιδικίες που δεν έχουν ουσιώδες πολιτικό περιεχόμενο, αλλά αφορούν συμπεριφορές και πράξεις μεμονωμένων προσώπων. Δεν μπορεί όμως να ανεχθεί την εκ νέου απόπειρα διασυρμού του και τη χρήση του ονόματός του για πολιτικές σπέκουλες, και καλεί τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, να σταματήσουν αυτές τις μεθοδεύσεις «ανορθόδοξου πολέμου». Αν έχουν ένα πεδίο αντιπαράθεσης, αυτό επιβάλλεται να είναι το πολιτικό, τα προβλήματα του νησιού, το μέλλον της Σαλαμίνας – όχι άλλα. Και δυστυχώς γι’ αυτά δεν κάνουν λόγο, παρά μόνο δηλώσεις υπέρμετρης αισιοδοξίας ότι θα είναι νικητές στις εκλογές…
Η 18η Μαΐου είναι κοντά. Και τότε, θα δρέψουμε όλοι τους καρπούς των ενεργειών μας και του πολιτικού μας λόγου…



                                    Από το Γραφείο Τύπου
                             Του υπ. Δημάρχου Σπύρου Σοφρά                                                   με τον Δημ. Συνδυασμός «Νέα Πορεία Σαλαμίνας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου