Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Κίνηση Πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. (Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Ανατροπή)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια για την επέκταση των ναυπηγείων Σπανόπουλου 
Πλήθος απλών πολιτών , αλλά και εκπρόσωποι φορέων του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κίνησης Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. για την πραγματοποίηση ενημερωτικής επίσκεψης  στους αρχαιολογικούς χώρους των περιοχών Κυνόσουρα και Πούντα. 
 Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Τζένη Βαμβακά, τους οποίους ενημέρωσαν για τα προβλήματα της περιοχής η υποψήφια Δήμαρχος Δ.Καρούση και ευαισθητοποιημένοι πολίτες. 
 Τονίστηκε η μεγάλη σημασία που έχει ο αρχαιολογικός χώρος του τύμβου και της αρχαίας Σαλαμίνας που βρίσκονται σε εγκατάλειψη  και οι αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην περιοχή η επέκταση του ναυπηγείου. Επίσης , τέθηκε το ζήτημα της τεράστιας ρύπανσης που θα δημιουργήσει η εγκατάσταση διαλυτήριου πλοίων και οι επιπτώσεις της στην υγεία μας.
Η υποψήφια Δήμαρχος του συνδυασμού Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.  Δ.Καρούση, δήλωσε : 
'Ο λαός της Σαλαμίνας δεν πρόκειται να επιτρέψει να συμβεί το έγκλημα που σχεδιάζουν.  Εμείς θα είμαστε μαζί του όπως πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα μέχρι τη νίκη και τη δικαίωσή μας'  
 Από την πλευρά της, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επισήμανε τα εξής :  
Σήμερα η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Πολιτισμού, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, επιχειρεί τη βεβήλωση ενός χώρου ανυπολόγιστης πολιτιστικής σημασίας. Μια βεβήλωση που συνίσταται στην επέκταση των δραστηριοτήτων ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης στην Κάτω Πούντα στα Αμπελάκια Νήσου Σαλαμίνας, σε προστατευόμενο δηλαδή αρχαιολογικό χώρο. Μια ενέργεια που εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας και υποβαθμίζει το νησί καθώς προωθείται παράλληλα η εγκατάσταση διαλυτηρίου πλοίων.
Μια προκλητική ενέργεια που περιφρονεί και παραβλέπει την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, των πολιτών καθώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Σγουρός  για άλλη μια φορά σωπαίνει μπροστά στην έμπρακτη ακύρωση της απόφασης του εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβουλίου, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τις αποφάσεις της κεντρικής πολιτικής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου