Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη τη Ρ. Δούρου στη Σαλαμίνα και διαμαρτυρία στον αρχαιολογικό χώρο



Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Ρένα Δούρου, επικεφαλής κλιμακίου βουλευτών και στελεχών του κόμματος,  επισκέφτηκε σήμερα τη Σαλαμίνα προκειμένου να συμμετέχει στην  κινητοποίηση που διοργάνωσε η  Δημοτική Κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. στον Τύμβο και σε άλλα σημεία του αρχαιολογικού χώρου, για να διαμαρτυρηθεί για την υπογραφή από τον υπουργό Πολιτισμού της επέκτασης των Ναυπηγείων Σπανόπουλου.  
Μαζί με την κ. Δούρου ήταν οι βουλευτές Β΄ Πειραιά Π. Λαφαγιάννης και Τζ. Βαμβακά, ο πολιτευτής Σ. Καρνέσης και η υποψήφια δήμαρχος  Σαλαμίνας με τη Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. (που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ) Δ. Καρούση
 
Στο κάλεσμα της Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. έδωσαν επίσης το παρών ο δήμαρχος Γ. Τσαβαρής, η υποψ. δήμαρχος Ρ. Νάννου, ο πρ. δήμαρχος και βουλευτής Β. Αστράκος, ο πρ. δήμαρχος Αμπελακίων Στ. Γκίνης, υποψ. δημοτικοί σύμβουλοι από όλους τους συνδυασμούς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.ά.  Μια ενημέρωση για το θέμα έγινε επί τόπου από τους Χρ. Μαριδάκη και Γ. Φήμη, ενώ λίγο μετά εκπρόσωπος των Ναυπηγείων Σπανόπουλου θα πληροφορούσε την αντιπροσωπεία ότι ο επιχειρηματίας τους ανέμενε για να τους ενημερώσει με τη σειρά του για το θέμα. Ο κ. Λαφαζάνης όμως απάντησε ότι ίσως αυτό γίνει κάποια άλλη φορά με ραντεβού.  
Γενικά πάντως η παρουσία του κόσμου και σ΄ αυτήν την κίνηση δεν ξεπέρασε τα 50 - 60 άτομα.
Αμέσως μετά την επίσκεψη στον Τύμβο και τον Αρχαίο Λιμένα , η κ. Δούρου δήλωσε:
«Σήμερα η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Πολιτισμού, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, επιχειρεί τη βεβήλωση ενός χώρου ανυπολόγιστης πολιτιστικής σημασίας. Μια βεβήλωση που συνίσταται στην επέκταση των δραστηριοτήτων ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης στην Κάτω Πούντα στα Αμπελάκια Νήσου Σαλαμίνας, σε προστατευόμενο δηλαδή αρχαιολογικό χώρο. Στον Τύμβο της Σαλαμίνας! Μια ενέργεια που εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας και υποβαθμίζει το νησί καθώς προωθείται παράλληλα η εγκατάσταση διαλυτηρίου πλοίων.
Μια ενέργεια που αγνοεί ότι η περιοχή βρίσκεται εντός του κηρυγμένου ενάλιου αρχαιολογικού χώρου των όρμων Αμπελακίων και Σεληνίων Σαλαμίνας, εντός της Β΄ ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου των Αμπελακίων Σαλαμίνας και σε άμεση γειτνίαση με την αδόμητη και απολύτου προστασίας Ζώνη Α΄.
Μια προκλητική ενέργεια που περιφρονεί και παραβλέπει την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, των πολιτών καθώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Σγουρός δεν υπερασπίστηκε την ομόφωνη απορριπτική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (υπ’ αριθμ. 115/2013) και δεν εναντιώθηκε στην απαράδεκτη εξέλιξη που προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού. Για άλλη μια φορά σωπαίνει μπροστά στην έμπρακτη ακύρωση της απόφασης του εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβουλίου, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τις αποφάσεις της κεντρικής πολιτικής εξουσίας.»
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου