Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δεν γνωρίζετε πώς λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, κυρία Νάννου;



Σε απάντηση της επιστολής της κυρίας Νάννου η οποία πιστεύει ότι βρήκε έδαφος να αντιπολιτευθεί σοβαρά κι επί της ουσίας την παρούσα Δημοτική Αρχή, την ενημερώνουμε τα εξής:
 Πρώτα απ’ όλα ο Δήμος μας επανειλημμένα, τόσο με επίσημα έγγραφα τα οποία σας παραθέτουμε, με προσωπικές συναντήσεις του Δημάρχου με όλη την διοικητική ιεραρχία του ΙΚΑ αλλά και με δυναμικές κινητοποιήσεις στο δρόμο, επιδίωξε από την αρχή τη μη απομάκρυνση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ από τη Σαλαμίνα. Παρά όμως τις επανειλημμένες επαφές και προσπάθειες, η διοίκηση του ΙΚΑ, πιστή ταγός της Τρόικας, εφάρμοσε μια απαράδεκτη πολιτική συμπύκνωσης όλων των υπηρεσιών για λογιστικούς και μόνο λόγους παραβλέποντας τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων. 
 Παραταύτα, ο Δήμος μας αφού εξάντλησε τις δυνατότητες που υπήρχαν προκειμένου να εφαρμόσει την πρόταση που ο υποδιοικητής του ΙΚΑ ανέφερε στην επιστολή του, αντιμετώπισε- και το γνωρίζετε αυτό κυρία Νάννου- την αδυναμία έγκρισης των ενταλμάτων πληρωμής για τις λειτουργικές δαπάνες από την Επίτροπο λόγω της κείμενης νομοθεσίας, αφού ο Δήμος απαγορεύεται ρητώς να πληρώνει λειτουργικά έξοδα άλλων υπηρεσιών σύμφωνα με τον Καλλικράτη.
 
 Αλήθεια κυρία Ναννου, γιατί αποκρύπτετε την αλήθεια; Δεν γνωρίζετε ότι υπάρχει αδυναμία πληρωμής των λειτουργικών δαπανών άλλων υπηρεσιών από τον δήμο; Πώς λοιπόν θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη πρόταση; 
 Θέλετε να λέγεστε “υποψήφια δήμαρχος” και δεν γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες ή το γνωρίζετε και εμπαίζετε τους δημότες της Σαλαμίνας σαν “Μαυρογυαλούρου"; 
 Τέλος κυρία Νάννου, σας ανταποδίδουμε τον τίτλο της επιστολή σας.



Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας

Γιάννης Τσαβαρής



Σαλαμίνα 31 Ιανουαρίου 2012  
Αρ. πρωτ.:167  



Προς

κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο
Διοικητή ΙΚΑ

Κοινοποίηση :
1.     Βουλευτές  Β΄ Εκλογικής  Περιφέρειας  Πειραιά 
2.     κο  Γιάννη  Σγουρό
Περιφερειάρχη  Αττικής
3.     κο  Δημήτρη  Κατσικάρη
Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά

      


Θέμα: Μεταφορά Διοικητικών Υπηρεσιών ΙΚΑ Σαλαμίνας
στο Πέραμα


κ. Πρόεδρε

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την σχεδιαζόμενη μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Σαλαμίνας στο Πέραμα .
Η επιλογή αυτή κρίνεται τουλάχιστον ακατανόητη, αν λάβουμε υπόψη μας τόσο τον νησιώτικο χαρακτήρα της Σαλαμίνας όσο και τα συγκριτικά πληθυσμιακά χαρακτηριστικά, όπως προκύπτουν από την απογραφή πληθυσμού 2011 (Δήμος Σαλαμίνας 39.220  Δήμος Περάματος 25290 ) που δείχνουν τον Δήμο Σαλαμίνας κατά 55% μεγαλύτερο.
Η σχεδιαζόμενη ενέργεια της Διοίκησης του ΙΚΑ δημιουργεί την εντύπωση ότι κάποιοι έχουν στοχοποιήσει τον Δήμο μας και προχωρούν σε επιλογές με στόχο την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, εκτός και αν επιθυμούν, για άγνωστους σε εμάς λόγους, να τιμωρήσουν τους πολίτες της Σαλαμίνας. 
Παρακαλούμε να ασχοληθείτε προσωπικά, όχι μόνο με την ανάκληση της προκλητικής αυτής επιλογής που έχει αναστατώσει την κοινωνία του νησιού μας, αλλά και με την περεταίρω ενίσχυση τόσο των διοικητικών όσο και των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Σαλαμίνας, με τελικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες του νησιού μας.
Να λάβετε ακόμα υπόψη σας ότι η οικονομική κατάσταση των ασφαλισμένων βρίσκεται σε τραγικό επίπεδο εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και δεν είναι δυνατόν να τους υποχρεώνετε να επωμισθούν ακόμα ένα έξοδο, το κόστος δηλαδή της διακίνησής τους από και προς Σαλαμίνα.
Από την δική μας πλευρά θέλουμε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Δημοτική αρχή Σαλαμίνας δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει  άλλη υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους κατοίκους της Σαλαμίνας και είναι αποφασισμένη να προβεί σε κάθε μορφής δράση και κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσει την περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού μας.





Ο
Δήμαρχος Σαλαμίνας



Γιάννης Τσαβαρής










    Σαλαμίνα 15 Νοεμβρίου 2012
Αρ. πρωτ.:2241



        Προς
        Διοικητή ΙΚΑ
        κ. Σπυρόπουλο





Κύριε Διοικητά,


          Όπως είναι γνωστό η Σαλαμίνα είναι ένα νησί που το χειμώνα έχει πάνω από 60.000 μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι ξεπερνά τους 200.000.
          Το τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ Σαλαμίνας, εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους, τους οικιστές και γύρω στις 2.000 υγιείς επιχειρήσεις.
          Για έναν νησιωτικό δήμο όπως ο δικός μας, η μετάβαση όλων αυτών των διοικητικών υπηρεσιών στο Πέραμα, θα είναι επίπονη.
          Όπως καταλαβαίνετε θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στους κατοίκους, λαμβάνοντας υπόψη, πόσο όλοι και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς), θα καταπονηθούν σωματικά αλλά και οικονομικά από αυτήν την έλλειψη και με τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
          Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, παρακαλώ όπως επανεξετάσετε το αίτημά μας για την διατήρηση του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ στο νησί μας.


                                                                          Με εκτίμηση



Ο
Δήμαρχος Σαλαμίνας



Γιάννης Τσαβαρής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου