Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ρένα Δούρου: Ουδείς λόγος θριαμβολογίας εκ μέρους του απερχόμενου Περιφερειάρχη



Δήλωση της Ρένας Δούρου, υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», με αφορμή τις δηλώσεις του απερχόμενου Περιφερειάρχη:

«Ουδείς λόγος θριαμβολογίας υπάρχει εκ μέρους του απερχόμενου Περιφερειάρχη. Και τούτο γιατί εξακολουθεί να μην δίνει απαντήσεις αναφορικά με το σκεπτικό των κρίσιμων αποφάσεών του στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων γενικά, και σε εκείνο της υποστήριξης λειτουργίας του ΕΜΑΚ Φυλής.
Συγκεκριμένα, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, παρά τις μεγαλοστομίες του, δεν απαντά: α) τι απέγινε η έκπτωση τιμών που είχε πομπωδώς εξαγγείλει στα τέλη Ιουλίου του 2013; β) Τι ακριβώς σημαίνει η δήλωσή του ότι «μέχρι τις εκλογές, παρά την απόλυτη δικαίωσή μου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν θα υπογράψω καμία σύμβαση για το έργο αυτό»; Δηλαδή με τι όρους γίνεται  η υποστήριξη λειτουργίας του ΕΜΑΚ σήμερα; Με μείωση τιμών, όπως καλεί να γίνει η απόφαση 1534/2014 του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  ή όχι;

Στο πλαίσιο μιας διαφορετικής φιλοσοφίας που εστιάζεται στον δημόσιο χαρακτήρα, τη μικρή, ανθρωποκεντρική κλίμακα, τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, την διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος, ζητήσαμε να γίνει:
Αποτίμηση της μέχρι σήμερα λειτουργίας του ΕΜΑΚ και οικονομοτεχνική του αξιολόγηση.
Εκπόνηση μελέτης και τευχών δημοπράτησης, ώστε σε περίπτωση που επιλεγεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης αυτή να γίνει βάσει των δεδομένων νέας μελέτης. Μόλις στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την περασμένη βδομάδα, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι ετοιμάζεται νέα μελέτη και τεύχη δημοπράτησης. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Όλα τα υπόλοιπα, περί «αρένας», «συκοφαντίας», «πόλωσης», αφορούν στη δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος της ουσίας, που είναι η επιλογή και η υποστήριξη, εκ μέρους της σημερινής Διοίκησης, ενός συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων βλαπτικού για τους πολίτες και το περιβάλλον και ωφέλιμου για τα εργολαβικά συμφέροντα.
Αντί για ανούσιες εντυπώσεις, θα ήταν καλύτερα ο απερχόμενος Περιφερειάρχης να έδινε στη δημοσιότητα την Πρόσκληση για υποβολή δεσμευτικών προσφορών και το σχέδιο όρων σύμβασης της ΣΔΙΤ για τη Μονάδα Επεξεργασίας στο Γραμματικό. Αναμένουμε απαντήσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου