Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Φαιδρότητα…



Αυτό που πραγματικά θα μας λείψει από τη σημερινή δημοτική αρχή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες θα απαλλάξουν τον τόπο μας από την παρουσία της, είναι το μέχρι δακρύων γέλιο που προκαλούν οι προσπάθειές της για να παρουσιαστεί το άσπρο μαύρο.
Στο προτελευταίο δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής με τίτλο «Μετά Χριστόν προφήτες», ο κ. Τσαβαρής προσπαθεί, όπως κάθε φορά, να ξεπεράσει τον εαυτό του. Κατηγόρησε μεταξύ άλλων και εμάς για «όψιμο ενδιαφέρον» για το περιβἀλλον και τον αρχαιολογικό χώρο της Σαλαμίνας, και παραθέτει τα έγγραφα που, όπως λέει, αποδεικνύουν τις δικές του ουσιαστικές ενέργειες  (!) και παρεμβάσεις.
Τα… πειστήρια του,  είναι έγγραφα απλής όχλησης, με ημερομηνία Δεκεμβρίου του 2012!  Αν τα διαβάσει κανείς, με τις χλιαρές ψευδοδιαμαρτυρίες κάλυψης των μετέπειτα σχεδίων του (λες και είναι δύσκολο να δει κανείς τις σκοπιμότητες,  το  ύφος και την… αποτελεσματικότητα των ενεργειών του),
με αναφορές σε… δημοσιεύματα και τα λοιπά, γελά με την επικοινωνιακή του προσπάθεια.
Λέει ο κ. Τσαβαρής και πολλά άλλα ηχηρά και… δοξαστικά για την… εξοχότητά του, περιμένοντας από τους Σαλαμίνιους να τον πιστέψουν(!). Ξέχασε βέβαια να μιλήσει για τη σύμπλευσή του με τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα … αυτό έλειπε άλλωστε!
Και ερχόμαστε στο τελευταίο δελτίο τύπου, που εξεδόθη «προς άρση κάθε παρερμηνείας». Εκεί, παρερμηνεύοντας ο ίδιος την ίδια τη λέξη «ενημέρωση» και φέρνοντάς την δίπλα στις λέξεις «χυδαία προπαγάνδα», αφ’ ενός προσπαθεί να πείσει ότι η θέση του θέματος προς συζήτηση ήταν προϊόν απαραίτητης τυπικής διαδικασίας, αφ’ ετέρου δε, «άδειασε» τον εκπρόσωπο της Ναυπηγικής εταιρείας των Αφων Σπανόπουλου, λέγοντας ότι  δεν είχαν προσκληθεί από τη δημοτική αρχή!  Και το τελευταίο, παρ’ όλο που ο ίδιος ο εκπρόσωπος δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι ήρθε προσκεκλημένος και όχι από μόνος του! Εκεί δε που ξεπερνά και πάλι τον εαυτό του, είναι ότι επισυνάπτει τα ίδια έγγραφα με το προηγούμενο δελτίο τύπου του, προκειμένου να αποδείξει τις μεγάλες προσπάθειες της… δημοτικής του αρχής!
Δεν φτάνει δηλαδή το γεγονός,  ότι ο σημερινός δήμαρχος έχει θερμά αγκαλιάσει κάθε είδους επιχειρηματικό συμφέρον (τον ΟΛΠ, τον ΔΕΣΦΑ, την ΕΥΔΑΠ, το Λατομείο Αγγέλου, το Ναυπηγείο Σπανόπουλου), θρασύτατα έρχεται σήμερα να παραστήσει εαυτόν ως υπερασπιστή των συμφερόντων της Σαλαμίνας και εναντιωνόμενο στους εποφθαλμιούντες και παρανομούντες!
Το ότι ο σημερινός δήμαρχος υποτιμά τη νοημοσύνη των Σαλαμινίων, είναι ήδη γνωστό: αν μη τι άλλο, το απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας σε όλη τη δημαρχιακή του θητεία. Φαίνεται, όμως, ότι πλέον θεωρεί τους Σαλαμίνιους κλινικώς ηλιθίους!  Και έτσι καταλήγει σε δελτία τύπου και ανακοινώσεις άφθαστου θράσους αλλά και ανείπωτης φαιδρότητας…
Αν μη τι άλλο μας χαρίζει άφθονο γέλιο η όλη του προσπάθεια. Ελπίζουμε μόνο, επειδή αναφέρεται σε «μετά Χριστόν προφήτες», να μην εξομοιώνει εαυτόν με τον Ιησού Χριστό – είναι ικανός ακόμα και γι’  αυτό…



                                                Από το Γραφείο Τύπου
                                                του υποψήφιου δημάρχου Σπύρου Σοφρά,
                                                με τον Δημ. Συνδυασμό «Νέα Πορεία Σαλαμίνας»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου