Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Ρένα Δούρου: απόφαση νομικά έωλη, οικονομικά και πολιτιστικά καταστροφικήΔήλωση της Ρένας Δούρου σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την “Δημιουργία Πολυκέντρου Πολιτισμού, Αναψυχής, Εμπορίου – Academy Gardens, επί της Λ. Κηφισού 60, ιδιοκτησίας ARTUME S.A.”:
 "Άλλη μία μαύρη σελίδα για την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον έγραψε χθες η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, δίνοντας το 'πράσινο φως' στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την οικοδόμηση υπερμεγέθους εμπορικού κέντρου με την ονομασία Academy Gardens. Πρόκειται για απόφαση νομικά έωλη, καθώς ακόμη εκκρεμούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αλλά το κυριώτερο είναι ότι πρόκειται για απόφαση  που πρώτον, στρέφεται κατά του εμπορικού κόσμου και ειδικά κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά κύριο λόγο του Περιστερίου - εκπλήσσει εδώ η αφωνία του κατά τα άλλα λαλίστατου δημάρχου κ. Παχατουρίδη.
Και δεύτερον, στρέφεται κατά του πολιτισμού, καθώς το εμπορικό κέντρο θα οικοδομηθεί σε απόσταση 500 μόλις μέτρων από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Με λίγα λόγια πρόκειται για απόφαση νομικά έωλη, οικονομικά και πολιτιστικά καταστροφική.
Οι παρατάξεις του απερχόμενου Περιφερειάρχη και της ΝΔ φέρουν ακέραια την ευθύνη για την πολλαπλή καταστροφή, αποδεικνύοντας ότι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: εκείνου της υποβάθμισης της Αττικής προς όφελος της μεγιστοποίησης των κερδών των ολίγων. Σε βάρος των πολιτών, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού".
19/3/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου