Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Διαμαρτυρία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για τις αυξήσεις στα διόδια



Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ: «Στους τριτοκοσμικούς παράδρομους μας οδηγούν με την αύξηση της τιμής των διοδίων!»
 Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά για την αύξηση των τιμών των διοδίων με δήλωση του Προέδρου Ανδριανού Μιχάλαρου.
«Η πολιτική αύξησης των τιμών και μεγέθυνσης των παγίων εξόδων επαγγελματιών και επιχειρήσεων δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά, εάν δεν στοχεύει στην ανάπτυξη και τη μετεξέλιξη σε έργα, που αφορούν την κοινωνία και την πρόοδο.
Οι αποφάσεις αυτές προκαλούν την κοινωνία σε μία περίοδο, που οι πολίτες είναι απελπισμένοι με αποτέλεσμα η αντίδραση να ξεπερνά τα όρια του διαλόγου και να γίνεται ακραία διαμαρτυρία. Με τις αυξήσεις αυτές επιβαρύνεται το εμπόριο, η βιοτεχνία και η βιομηχανία, οι πολίτες. Η αύξηση θα έχει σημαντικές επιπτώσεις καθώς το σύνολο της βαριάς κυκλοφορίας των οχημάτων θα κατευθύνεται στο επαρχιακό δίκτυο και τους παράδρομους, οι οποίοι είναι απαρχαιωμένοι και περίπου τριτοκοσμικοί ώστε να αποφύγουν τα διόδια, αυξάνοντας τα ατυχήματα και προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο. Και όλα αυτά γίνονται χωρίς να έχει υπάρξει σοβαρή επέκταση και ριζική βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς και σταθερής τροχιάς ώστε να δίνεται μία εναλλακτική λύση. Ουσιαστικά, θα δημιουργηθούν δύο ομάδες οδηγών: Εκείνοι, που θα διέρχονται ασφαλώς και θα πληρώνουν διόδια, με τη μετακύλιση, βεβαίως, της αύξησης της τιμής τους στα προϊόντα που παράγουν ή τις υπηρεσίες τους κι εκείνοι -οι περισσότεροι- που θα μετακινούνται από τους παρατημένους κι επικίνδυνους παράδρομους με κίνδυνο της ασφάλειας και της ζωής τους», επισημαίνει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου