Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

«Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Ύδρα»


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο την Ύδρα, όπου έλαβε μέρος στη θεσμική διαδικασία του απολογισμού του έργου στο Δήμου και επιθεώρησε τα έργα της Περιφέρειας Αττικής στο νησί, όπως την ανακατασκευή του γηπέδου που προχωράει κανονικά και τις εργασίες στο νηπιαγωγείο που περατώθηκαν επιτυχώς.
Μιλώντας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του απολογισμού, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Βρίσκομαι εδώ με ιδιαίτερη χαρά ως αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, σε ένα νησί με το οποίο με συνδέουν  μόνο χαρές και μεγάλος αγώνας για την ανατροπή της χρόνιας υστέρησης και μια νέα πορεία για το μέλλον.

Η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από μια αγαστή και πετυχημένη συνεργασία με τη δημοτική αρχή, δίνει όλες της τις δυνάμεις και τους απαιτούμενους πόρους, ώστε να πάμε ένα βήμα μπροστά και να καλύψουμε ελλείψεις, αδυναμίες και πραγματικές ανάγκες δεκαετιών στον τομέα των υποδομών.
Όπως βλέπετε οι παρεμβάσεις μας στο νηπιαγωγείο είχαν επιτυχή κατάληξη, τα έργα στο γήπεδο προχωρούν κανονικά και πλέον η νεολαία της Ύδρας θα έχει στη διάθεσή της ένα πραγματικό στολίδι.
Το έργο της Τσαμαδούρας ξεπέρασε όλες τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ξεκινάει κανονικά ώστε να έχουμε τη δυνατότητα μεγάλης επισκεψιμότητας με τα κρουαζιερόπλοια άμεσα, για να τονωθεί η τουριστική κίνηση στο νησί - αίτημα δεκαετιών των Υδραίων.
Επιπροσθέτως πετύχαμε τη μεγάλη χρηματοδότηση 12 εκατομμυρίων ευρώ για το μεγάλο έργο του Βιολογικού και της αποχέτευσης και τελειώσαμε τη μελέτη, όπως και στο Ελικοδρόμιο για να έχουμε τη δυνατότητα διακομιδής άμεσων περιστατικών, κάτι που μπορεί να αποβεί σωτήριο σε κάποιες περιπτώσεις.
Ο Γιάννης Σγουρός και εγώ ως άμεσος συνεργάτης του, δεν ταλαντευτήκαμε ποτέ όταν επρόκειτο να στηρίξουμε την ιστορική Ύδρα, όπως και τα άλλα νησιά μας. Δεχτήκαμε τις εποικοδομητικές προτάσεις του Δήμου, συνεργαστήκαμε και χρηματοδοτήσαμε κάθε έτοιμη μελέτη, προετοιμάσαμε μαζί ένα νέο μέλλον για το νησί.
Το ίδιο κάναμε χρηματοδοτώντας τη μελέτη αλλά και το έργο της διαπλάτυνσης και βελτίωσης του δρόμου Γαλατάς - Μετόχι για να έχουμε καλύτερη ασφάλεια και προσβασιμότητα από τη στεριά προς την Ύδρα, το ίδιο θα κάνουμε και με το απαιτούμενο έργο στο Μετόχι, για να μπορεί να εξυπηρετηθεί η πρόσβαση από και προς το νησί, τώρα που μπορούμε να παρέμβουμε μέσα από τη σχέση μας με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας.
Είμαστε και θα είμαστε παρόντες σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα, γι’ αυτό πρόσφατα γνωμοδοτήσαμε αρνητικά για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του λιμανιού που θέλει να ιδιωτικοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, όπως και πρωτύτερα είχαμε επίσης πάρει θέση κατά της διαδικασίας αυτής της ίδιας της ιδιωτικοποίησης, επειδή πιστεύουμε ότι είναι αδιανόητο η Ύδρα, ο οικιστικός της ιστός, να αποκοπεί από το φυσικό της λιμάνι.
Στηρίζουμε με τις υπηρεσίες μας, σε τεχνικό επίπεδο και με τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, το πολυσήμαντο έργο της αφαλάτωσης που προωθεί ο Δήμος, ώστε το νησί να αποκτήσει επιτέλους αυτονομία, με την επάρκεια και ποιότητα του νερού που δικαιούνται οι Υδραίοι.
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Δήμαρχο Ύδρας Άγγελο Κοτρώνη για την αγαστή και απροσχημάτιστη συνεργασία που έχουμε τα τρία δύσκολα αυτά χρόνια και να πω ότι ο κοινός αγώνας μας έπιασε τόπο. Ευχαριστώ επίσης τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τους δημοτικούς συμβούλους, όλων των παρατάξεων, γιατί είχαν θετική συμβολή σε ότι κάναμε και στήριξαν το κοινό καλό.
Θέλω όλοι να ξέρετε ότι προχωρήσαμε παντού και στην Ύδρα, με έργα ουσίας που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, με το βλέμμα στραμμένο στο περιεχόμενο και όχι στη βιτρίνα και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι το μήνυμα του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού «με έργο πάμε μπροστά», έχει αντίκρισμα αλήθειας. Πορευθήκαμε με ανοιχτές τις πόρτες μας και τις καρδιές μας για όλους τους πολίτες, πέρα από κόμματα και χρώματα, γι’ αυτό σε μια δύσκολη εποχή που οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την κεντρική διοίκηση, εμείς μπορούμε να τους κοιτάμε κατάματα, γιατί είμαστε στο πλευρό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου