Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Η “Νέα Πορεία Σαλαμίνας” καταγγέλλει απερίφραστα την επέκταση του ναυπηγείου “Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία” στην Πούντα των ΑμπελακίωνΗ Νέα Πορεία Σαλαμίνας καταγγέλει απερίφραστα την εκ πλαγίου μεθόδευση επέκτασης του ναυπηγείου «Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία» για την δημιουργία διαλυτηρίου πλοίων στην πούντα των Αμπελακίων με την αίτηση θεραπείας που υπέβαλε η επιχείρηση αυτή και υπέγραψε ο υπουργός πολιτισμού κ.Π. Παναγιωτόπουλος, εναντιωνόμενος ουσιαστικά στην βούληση της τοπικής κοινωνίας όπως αυτή εκφράστηκε στο ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 15 Φεβρουαρίου 2013 αλλά και την απόρριψη της σχετικής προμελέτης από την Περιφέρεια Αττικής.
Η έγκριση της αίτησης θεραπείας είναι ζήτημα:

α. Προστασίας του Περιβάλλοντος, καθώς ευθέως θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής της Αρχαίας Σαλαμίνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής
β. Προστασίας της ιστορικής κληρονομιάς, καθώς επιχειρείται η δημιουργία μιας εξαιρετικά ρυπογόνου και επικίνδυνης ναυπηγικής δραστηριότητας σε αρχαιολογική περιοχή
γ. Βαθιά πολιτικό, καθώς η κεντρική εξουσία αδιαφορεί παντελώς για τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας ενώ, ταυτόχρονα, αντιστρατεύεται τις γενικότερες ευρωπαϊκές οδηγίες για το ζήτημα αυτό.
Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Σοφράς ξεκίνησε άμεσα διαδικασίες αντιμετώπισης του προβλήματος και εκφράζει την αποφασιστικότητά του να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για την ανατροπή της υπουργικής απόφασης, όπως και κάθε άλλης προσπάθειας που οδηγεί στην υποβάθμιση της Σαλαμίνας.
Καλούμε τους δημότες της Σαλαμίνας να επαγρυπνούν και να συμμετέχουν στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα, προκειμένου να προστατευτεί το νησί μας από τις πολιτικές υποβάθμισης που εξυφαίνονται ερήμην τους.
Με εκτίμηση
το γραφείο τύπου του συνδυασμού
“ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” Σαλαμίνας δημ. συνδυασμός
υπ. δημάρχου Σπύρου ΣΟΦΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου