Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΘΑΡΡΟΣ, ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ… ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ

Κάποτε λέγαμε ότι «ακόμα και το θράσος, έχει όρια». Τελικά, στις μέρες των «νέων ηθών» του κ. Τσαβαρή, οι κύριοι της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΕΣΣ, απέδειξαν ότι το δικό τους θράσος, όρια δεν γνωρίζει.
Προφανώς, δεν έχουν συνηθίσει να τους μιλούν έξω από τα δόντια, τίμια και χωρίς περιστροφές. Και σίγουρα, δεν έχουν συνηθίσει να έχουν απέναντί τους ανθρώπους που δεν τους βλέπουν σαν ψηφοσυλλέκτες που διαπραγματεύονται, αλλά σαν υπόλογους απέναντι στην κοινωνία του νησιού.
Ο τέως δήμαρχος και νυν υποψήφιος δήμαρχος κ. Σπύρος Σοφράς, στη σύντομη ομιλία του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για την κοπή της πίττας της ΟΕΕΣΣ, “έθεσε τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων”, αναδεικνύοντας όχι μόνον όλα εκείνα τα προβλήματα των συλλόγων, που δεν έχουν βρει απάντηση σε αυτά που ζητούσαν από τη σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονούν οι πολιτικές της αποφάσεις.
Ταυτόχρονα, υπενθύμισε τα πασίγνωστα γεγονότα που δείχνουν τον εναγκαλισμό της διοίκησης της ΟΕΕΣΣ με αυτή τη δημοτική αρχή: Δηλαδή, το ότι τόσο ο πρώην κ. Νικόλαος Ευθυμίου όσο και ο νυν πρόεδρός της κ. Δημήτριος Τσουραμάνης κατέχουν θέσεις  ειδικών συμβούλων, ο ένας στον Δήμο Σαλαμίνας και ο άλλος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, καταστάσεις που τους οδηγούν να σύρονται πίσω από το άρμα της δημοτικής αρχής, αντί να προσφέρουν στο σύνολο.
Η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» τρέφει και εκτίμηση και σεβασμό για τους συλλόγους, και θεωρεί ότι η συμβολή τους στην ανάπτυξη ενός τόπου μπορεί, και είναι, ουσιαστική.  Δεν τρέφει όμως καμμία εκτίμηση και σεβασμό σε υπόγειες διαδρομές και πολιτικάντικες συμμαχίες, και δεν επιτρέπει σε κανέναν « ειδικό σύμβουλο» να παρουσιάζει εσφαλμένα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα. Δεν επιτρέπει σε κανέναν « ειδικό σύμβουλο», να αμφισβητεί την εκτίμηση και τον σεβασμό του κ. Σοφρά στους πολίτες που συναπαρτίζουν τους συλλόγους, επειδή δεν δέχθηκε η κοπή της πίττας της Ομοσπονδίας των συλλόγων να γίνει προεκλογική φιέστα του σημερινού Δημάρχου.
Σε ό,τι αφορά “το θάρρος που ο κ. Σοφράς δεν επέδειξε”, όπως λέει η διοίκηση της ΟΕEΣΣ, περιμένοντας να ακούσει τις απαντήσεις από τον σημερινό Δήμαρχο Σαλαμίνας, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο, παρά μόνο αυτό: Tο ποιος έχει θάρρος είναι φανερό, όπως επίσης και το ποιοι είναι αρκετά θρασείς, ώστε ωσμωμένοι με τη σημερινή δημοτική αρχή, να εμφανίζονται και τιμητές της, επειδή κάποιοι αντιδρούν στους σχεδιασμούς τους…
Δεν έχετε συνηθίσει τα σταράτα λόγια, γιατί δεν είναι μέσα στις «προδιαγραφές σας». Αλλά είναι καιρός, κύριοι “ ειδικοί σύμβουλοι” και σεις, οι συν αυτοίς, να καταλάβετε ότι ο καιρός της δύναμης των σκοτεινών διαδρομών και των πλάγιων επιρροών, τελείωσε πια. Σε ό,τι αφορά, δε, τον πολιτικό σας εντολέα, μεταφέρετέ του ότι θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του.
Είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι από εδώ και πέρα κανείς δεν θα σας χαϊδεύει τα αυτιά. Πολιτική δεν είναι η ακροβασία μεταξύ ιδιοτελών συμφερόντων, όπως την κατάντησαν οι όμοιοί σας. Πολιτική είναι η υπεράσπιση και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των ανθρώπων που ζουν σε έναν τόπο.
Ο Σπύρος Σοφράς και τα στελέχη της «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» είναι απόλυτα ταγμένοι σ’ αυτή την αρχή.
Με εκτίμηση
το γραφείο τύπου του συνδυασμού
“ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” Σαλαμίνας δημ. συνδυασμός
υπ. δημάρχου Σπύρου ΣΟΦΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου