Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑ και ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ 2021



Με αφορμή τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από την ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας

 Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στα μεγάλα έργα ομβρίων που κατασκευάζει Η περιφέρεια Αττικής στη Σαλαμίνα
 Γιάννης Σγουρός:
  • Η Σαλαμίνα δεν είναι μόνο  Ιστορία - έχει παρόν και μέλλον. Αυτό είναι η προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό ως Περιφέρεια αναλαμβάνουμε επικεφαλής των εορτασμών των 2.500 ετών από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και θα στηρίξουμε και οικονομικά τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 για τη Σαλαμίνα και τον Πειραιά
  • Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί.
  • Κατασκευάζουμε έργα υποδομής, έργα απαραίτητα για τους πολίτες
  • Με έργο πάμε μπροστά. Η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτη

Το νησί της Σαλαμίνας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο  Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Στέφανο Χρήστου, το Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή, και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Παναγιώτη Βουδούρη, Λεωνίδα Αθανασιάδη και Γιάννη Αξαρλή, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης του μεγάλου δικτύου ομβρίων υδάτων που κατασκευάζεται για να θωρακίσει αντιπλημμυρικά το νησί αλλά και για την παράδοση του έργου ηλεκτροφωτισμού της Λ. Φανερωμένης.
Πρόκειται για απαραίτητα έργα υποδομής για το νησί της Σαλαμίνας, ώστε να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο οι καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν το νησί σε περιπτώσεις έντονης νεροποντής. Συγκεκριμένα, βρίσκονται υπό κατασκευή δύο δίκτυα (Παλούκια και Φανερωμένη) συνολικού μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, που θα συλλέγουν τα νερά της βροχής και θα αποτρέπουν τη συσσώρευσή τους, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα για τους κατοίκους της Φανερωμένης και των Παλουκίων. Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη ξεπερνά τα 9 εκ € (7,3 στα Παλούκια και 1,9 στη Φανερωμένη) με πιστώσεις του ΕΣΠΑ.
Σύντομα θα ξεκινήσει και η κατασκευή του τρίτου δικτύου με μήκος 2,5 χιλιόμετρα, προϋπολογισμού 10 εκ €, στην περιοχή της Σαλαμίνας, και θα αρχίσει έτσι μια δέσμη απαραίτητων έργων υποδομής που θα βελτιώσουν ορατά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε μεταξύ άλλων:
 «Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν σχετικής διαβούλευσης, και πέρα από τα απαραίτητα έργα που γίνονται στο ιστορικό νησί της Σαλαμίνας, αναλαμβάνουμε επικεφαλής των εορτασμών για τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και ταυτόχρονα τη στήριξη και τη χρηματοδότηση της  διεκδίκησης του τίτλου της  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 για τη Σαλαμίνα και τον Πειραιά. Πρέπει να αναδειχθεί ο τόπος για τη μεγάλη του ιστορία αλλά και ως τουριστικός προορισμός.
Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί. Με σωστή και συντονισμένη συνεργασία, η Σαλαμίνα αποκτά υποδομές αναγκαίες για τους πολίτες και μπαίνει στο δρόμο της ανάπτυξης. Ο τόπος μας χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, δουλειά και ανάπτυξη».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στα υλοποιούμενα έργα και στην παράδοση του ηλεκτροφωτισμού της Λεωφόρου Φανερωμένης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πορευθήκαμε μαζί με τους πολίτες της Σαλαμίνας, με ανοιχτές τις πόρτες μας και τις καρδιές μας, μακριά από κόμματα και χρώματα».
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και τις υπηρεσίες Περιφέρειας και Δήμου για τη αγαστή συνεργασία και την αποτελεσματική δουλειά που εξασφάλισαν στο νησί υποδομές που του λείπουν.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου