Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Εκλογική Διακήρυξη από τη ΝΑΥΜΑΧΗΑ

Οι δημοτικές εκλογές του 2014 είναι ίσως οι πιο σημαντικές στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η επιβολή σκληρής λιτότητας μέσω των μνημονίων αλλά και η εφαρμογή του «Καλλικράτη» έχουν οδηγήσει την τοπική αυτοδιοίκηση σε απόλυτη υποβάθμιση. Μέσα σε τρία χρόνια η χρηματοδότηση της κεντρικής διοίκησης προς τους δήμους έχει μειωθεί κατά 60%, τα μνημόνια έχουν επιβάλλει απαγόρευση προσλήψεων ενώ οι προνοιακές και πολιτιστικές υπηρεσίες των δήμων οδηγούνται στην ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο.

Φυσικά για αυτή την κατάσταση υπεύθυνη δεν είναι μόνο η εγκληματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και όλοι οι τοπικοί άρχοντες οι οποίοι υπηρετούν πιστά αυτήν την πολιτική, εφαρμόζοντας  τον Καλλικράτη, απολύοντας εργαζόμενους και παραδίδοντας τις υπηρεσίες των δήμων για ψίχουλα στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Φυσικά και στο νησί μας οι σημερινοί και οι υποψήφιοι δημοτικοί άρχοντες που ανήκουν στο μνημονιακό μπλοκ (Τσαβαρής, Νάνου, Σοφράς) παρά τους υποκριτικούς λεονταρισμούς και το «ενδιαφέρον για τον τόπο μας» υπηρετούν πιστά αυτές τις πολιτικές.  Με το επιχείρημα «άλλο τα τοπικά, άλλο τα κεντρικά» απλά θέλουν να κρύψουν από τους πολίτες τις πραγματικές τους θέσεις και τις εξαρτήσεις που έχουν  από καθεστωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η Σαλαμίνα αποτελεί ένα τόπο προικισμένο από την φύση με γεωγραφική θέση και φυσικούς πόρους,  όμως για πολλά χρόνια έχει υποφέρει από τη διαχείριση του Δήμου από τους γνωστούς επαγγελματίες δημοτικούς παράγοντες που έρχονται και επανέρχονται αλλάζοντας σχήματα και συμμαχίες με κύριο μέλημα τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, το βόλεμα των ημετέρων και την απόκτηση προσωπικών ωφελειών. Οι χαμένοι της υπόθεσης υπήρξαν πάντα το νησί και οι κάτοικοί του. Έως εδώ! Αυτό πρέπει να σταματήσει!!
Η ΝΑΥΜΑΧΗΑ αποτελεί μία αυτοδιοικητική κίνηση πολιτών που προέρχονται από τους  χώρους της αριστεράς , της οικολογίας, από ανένταχτους  πολίτες που θέλουν να σταματήσουν την μνημονιακή καταστροφή και να ανατρέψουν το σάπιο τοπικό πολιτικό κατεστημένο που κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες. ‘Εχει δημιουργηθεί εδώ και 4 χρόνια και έχει κάνει σημαντικές παρεμβάσεις σε μία σειρά από καίρια ζητήματα όπως τα εισiτήρια των ferry boat, η λειτουργία του λατομείου Αγγέλου και των ιχθυοκαλλιεργειών, η κατάσταση του Κέντρου Υγείας, η παραμονή των δημόσιων υπηρεσιών στο νησί μας.
- Γνωρίζουμε καλά ότι βασική προϋπόθεση της εφαρμογής του προγράμματός μας θα είναι η ενεργή συμπαράσταση των πολιτών . Στοχεύουμε σε ένα δήμο που θα προάγει την  αποφασιστική  συμμετοχή του λαού μέσω της θεσμοθέτησης και αξιοποίησης πραγματικών κυττάρων δημοκρατίας όπως οι τοπικές συνελεύσεις, οι επιτροπές γειτονιάς και ο συμμετοχικός προϋπολογισμός.
-Παλεύουμε με πραγματικούς όρους ενάντια στο περιοριστικό  πλαίσιο των μνημονίων που διαλύει την τοπική αυτοδιοίκηση. Το «δεν μας δίνει λεφτά τα υπουργείο» είναι τελείως υποκριτικό όταν  οι δημοτικές αρχές δεν αντιδρούν πραγματικά σε αυτή την κατάσταση.
-Παλεύουμε και διεκδικούμε ένα δήμο, ο οποίος θα ασκεί ενεργή κοινωνική πολιτική δημιουργώντας πραγματικές προνοιακές δομές για άπορους, ηλικιωμένους, άνεργους και νέους και όχι εκμεταλλευόμενοι ψηφοθηρικά τον εθελοντισμό και την φιλανθρωπία.
- Παλεύουμε και διεκδικούμε ένα δήμο ο οποίος θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν άμεσα την ποιότητα ζωής στο νησί συγκρουόμενος με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, προτείνοντας ένα μοντέλο ποιότητας ζωής με επίκεντρο τον άνθρωπο.
- Παλεύουμε και διεκδικούμε ένα δήμο ο οποίος θα είναι αρωγός ενός  μοντέλου ήπιας ανάπτυξης με ταυτόχρονη διαφύλαξη και ανάδειξη του φυσικού κεφαλαίου, που θα στηρίζει την οικονομική δραστηριότητα του τόπου, συμβάλλοντας και  στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Η κίνηση ΝΑΥΜΑΧΗΑ ξεκινά τον προεκλογικό της αγώνα χωρίς φανφάρες και σπατάλες, μακριά από ψεύτικες δημόσιες σχέσεις και «υποσχέσεις» σε βαφτίσια, γάμους και κυριακάτικες λειτουργίες. Μακριά από ψεύτικες εξαγγελίες και χιλιοειπωμένα γενικόλογα προγράμματα.  Στο επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει αναλυτικές προτάσεις για κάθε τομέα, τις οποίες θα συζητήσει σε ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες με στόχο να εκφράσει ένα πραγματικά εναλλακτικό όραμα για το  μέλλον της Σαλαμίνας.
Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες μέσα από ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο που θα διεκδικήσει το Δήμο για να τον παραδώσει εκεί που ανήκει:  στους δημότες του.
Καλούμε κάθε συμπολίτη μας που επιθυμεί να συμμετέχει σ’ αυτή την προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί μας , να γίνει μέλος της κίνησης και να παρευρεθεί στην Ανοιχτή Συνέλευση της 13/2 όπου θα εκλέξουμε τον υποψήφιο Δήμαρχο.
Για την Σαλαμίνα της αλληλεγγύης, της ανατροπής και της περιβαλλοντικής ανάπτυξης

ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
http://naymaxha.wordpress.com

e-mai : naymaxha@gmail.com

facebook ναυμαχηα κινηση πολιτων σαλαμινας.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6973376378, 6973661353, 6979043984

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου