Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ… ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ !!



Κορυφώνεται το τελευταίο διάστημα, η προσπάθεια του Δημάρχου κ. Τσαβαρή, να προβάλλει τα «έργα(!) και τις ημέρες» της θητείας του, ακολουθώντας μια πάγια τακτική «καπελώματος» προσπαθειών και δράσεων τρίτων.
Σε αυτά τα πλαίσια, εντάσσεται και το τελευταίο κρούσμα: Η διαφημιστική εκστρατεία του κ. Τσαβαρή για την «κοινωνική μέριμνα» που προσφέρει σήμερα ο Δήμος Σαλαμίνας (που στα μάτια του, ταυτίζεται με το πρόσωπό του, ακολουθώντας τον δρόμο των κάθε λογής Καισαρίσκων) στους Δημότες, χρησιμοποιώντας ακόμα και διαφημιστικές πινακίδες!
Είναι καιρός να μάθει ο πολίτης της Σαλαμίνας την αλήθεια:

Το «Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο» (που είναι ενιαία υπηρεσία και όχι… δύο ξεχωριστές, όπως διαφημίζει ο κ. Τσαβαρής), είναι μια απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια της οργάνωσης «Δράση Ζωής», μιας αξιέπαινης μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, που απλόχερα προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε όσους καταφεύγουν σε αυτήν.
Η συμβολή του Δήμου δεν είναι παρά κτιριακή και δεν δικαιούται ο Δήμαρχος, σε καμιά περίπτωση, να ιδιοποιείται  την αξιοθαύμαστη αυτή δράση, ως “κοινωνική προσφορά παρεχόμενη από τον Δήμο” (!), ούτε καν σαν δική του έμπνευση,  καθώς ακόμα και η πρόταση για τη δημιουργία του, προήλθε και πάλι από τη «Δράση Ζωής».
Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο», προτάθηκε, δημιουργήθηκε και λειτουργεί, χάρη στον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Κόγια.
Πρόκειται για άλλη μία αξιέπαινη προσπάθεια τόσο του κ. Κόγια, όσο και των άλλων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν, προκειμένου να στηριχθούν παιδιά που, στο οξυμένο στις μέρες μας πρόβλημα της ανεργίας και της ανέχειας,  δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα πληρωμής της λαμβανόμενης εξω-σχολικής βοήθειας.
Ο Δήμος, δεν έχει καμία σχέση με τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου – εκτός και αν οι κόποι και οι εργώδεις προσπάθειες ενός μέλους της πλειοψηφίας, θεωρούνται αυτόματα δάφνες του κ. Τσαβαρή… 
Τέλος, για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»: Είναι όντως ένα έργο κοινωνικής μέριμνας του Δήμου. Πώς λειτουργεί όμως; Τι προσφέρει στους 160 άπορους που έχουν δικαίωμα στην παραλαβή τροφίμων από εκεί; Υπό ποίους όρους λειτουργεί; Γιατί υπάρχει σωρεία καταγγελιών από πολίτες για την υπηρεσία αυτή; Και, φυσικά, πώς μπορεί ο κ. Τσαβαρής, να επιχαίρει με την προβληματική του κατάσταση και να θέλει να δρέψει δάφνες;
Η  «Νέα Πορεία» θεωρεί ότι κάθε μορφή κοινωνικής μέριμνας δεν είναι «έργο» Δημάρχων, αλλά ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Δήμου.
Είναι απαράδεκτο και πολιτικά ανήθικο να προβάλλεται μια στοιχειώδης και αυτονόητη δράση, όπως η κοινωνική μέριμνα, σαν «έργο» και «επιτυχία» ενός “πατερναλιστή” Δημάρχου, ειδικά δε, όταν δεν έχει ουσιαστική σχέση μ’ αυτήν, αλλά την εκμεταλλεύεται ασύστολα, προκειμένου να αυτοπροβληθεί…
Η «Νέα Πορεία», δεν μπορεί να δεχθεί και ανεχθεί «κλεμμένη δόξα» προς όφελος διαφόρων… «Καισαρίσκων».
Κύριε Τσαβαρή,
Τολμήσατε να φέρετε τον απόλυτο αμοραλισμό στην τοπική πολιτική. Πετύχατε να μετατρέψετε κάθε αυτονόητη υποχρέωση, λειτουργία και εκδήλωση, σε λαϊκίστικο πανηγύρι. Προχωρήστε λοιπόν προς το τέλος: Λίγος καιρός έμεινε…
Με εκτίμηση
το γραφείο τύπου του συνδυασμού
“ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” Σαλαμίνας δημ. συνδυασμός
υπ. δημάρχου Σπύρου ΣΟΦΡΑ
τηλ. συνεννόησης 2155000947 & 6932215569

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ 1-1-14 ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 12-1-2014 ΑΝΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΕΙ ΤΩΡΑ.ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΜΑ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ,ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟΠΑΛΙΚΑΡΑΚΙ

Αρχειοθήκη ιστολογίου