Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Είναι απίστευτο


Μέσα σε τρία χρόνια (2011 - 2012 - 2013), ένας Δήμαρχος κατάφερε τα ακατόρθωτα: 
Στην ΟΔΟΠΟΙΪΑ. Οι γούβες στους δρόμους είναι περισσότερες από την … άσφαλτο.
Στην ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ. Μέσα σε τρία χρόνια, δεν φτιάχτηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ νέα σχολική αίθουσα.
Στην ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. Τα λύματα αναβλύζουν στο κέντρο της πόλης. (πρόσφατα στην Εμπορική Τράπεζα).
Στην ΥΔΡΕΥΣΗ. Προσπαθεί τώρα, να παραχωρήσει “τζάμπα” το δίκτυο ύδρευσης, που επί δεκαετίες έφτιαξαν ο Δήμος και οι οικιστές. Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό …

Τάμαθες τα νέα, Παύλο;

>> Άδικα έφυγες, Παύλο...
Τώρα που δεν πρέπει να λείπει κανείς...
Σε κανένα νιάτο δεν πρέπει να μπαίνει απουσία!...

Γράφει ο Κώστας Βλουτής
Δημοσιογράφος, ειδικευμένος σε θέματα ΑμεΑ
kostas.vloutis@gmail.com
Πέρασαν χειροπέδες στο ...φάντασμα που ΟΙ ΙΔΙΟΙ δημιούργησαν με τις μνημονιαικές πράξεις τους, μόνο και μόνο να αυξήσουν τα ποσοστά τους για να παραμείνουν στη βολεψιά τους, με το πρόσχημα πως ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ είναι οι εγγυητές της ..."δημοκρατίας" στον τόπο!!!
Θέλουν να σώσουν τη ..."δημοκατία", αυτή που κατακρεουργεί και καταδικάζει, με ...πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κάθε αξιοπρέπεια και κάθε φιλότιμο!...
Στο μεταξύ κι ενώ όλα τα ΜΜΕ έχουν γεμίσει με αντιχρυσαυγιτισμό (όχι άδικα, βέβαια, αλλά η υπερβολή προκαλεί εμετό), αίμα και ...καρναβαλισμό που κάνει μπαμ με την πρώτη ματιά, έχεις τον ...μπουμπούκο, που εύκολα πια τον λες και ...υπουργό Υγείας, ελλείψει πολιτικής σοβαρότητας, να συμφωνεί αυτός με την τρόικα να αυξήσουν το νοσήλειο από 5 σε 25 ευρώ(!!!)...
Χαράτσι και στα νοσοκομεία, δηλαδή...

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Ευελπίδων οι αρχηγοί των νεοναζί της Χ.Α.

Στα δικαστήρια Ευελπίδων οδηγήθηκε ο ηγετικός πυρήνας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κραυγάζοντας, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της, Ν. Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Η. Κασιδιάρης και Γ. Λαγός που συνελήφθησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, καθώς και οι Η. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος, που παραδόθηκαν στις αρχές. Καταζητείται ο Χρ. Παππάς, ως υπαρχηγός.
Η φωτογραφία της χρονιάς - Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Η φωτογραφία της χρονιάς - Φωτό: Σπύρος Τσακίρης
Τις εξελίξεις δρομολόγησε παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού τεκμηριώθηκε ότι το νεοναζιστικό κόμμα συνιστά εγκληματική οργάνωση.
 
Οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για πράξεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εξού και η άρση της ασυλίας τους. Συνελήφθη και ο Κώστας Πατέλης, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί συνολικά για 36 στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Υποθαλάσσια Οδική Ζεύξη Σαλαμίνας. Πρέπει η δεν πρέπει να γίνει



 Οι σημαντικές αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών στον τρόπο ανάπτυξης της πόλεων, διαμόρφωσαν καθοριστικά τον αστικό ιστό και τη καθημερινότητα των πολιτών, με αποτέλεσμα σήμερα να γίνεται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για την αναζήτηση λύσεων.
 Το θέμα της υποθαλάσσιας ζεύξης της Σαλαμίνας, αγγίζει το μέλλον του νησιού και οι επιπτώσεις επηρεάζουν την Οικιστική εξέλιξη, το Περιβάλλον και τη Τοπική Οικονομία οδηγώντας σε διαφορετικές επιλογές κατοίκους και επισκέπτες.
Ο προβληματισμός για τη ζεύξη, εδώ και χρόνια κυριαρχεί στο διάλογο για τη μελλοντική εξέλιξη και την ανάπτυξη της περιοχής, Η Ζεύξη της Σαλαμίνας είναι σημαντικό βήμα στην επόμενη μέρα του νησιού και έχει δημιουργήσει δύο μέτωπα με διαφορετικές θέσεις για το αν πρέπει η δεν πρέπει να γίνει ;

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ



Πρόταση προς το Υπουργείο Εργασίας για την ενεργό υποστήριξη της παραγωγής και τον περιορισμό της ανεργίας

 Να μετατραπεί το επίδομα ανεργίας σε επίδομα εργασίας με την ενεργοποίηση και διεύρυνση του ρόλου του ΟΑΕΔ ως κύριο και ενεργό πλέον παράγοντα στη διάρθρωση του εργασιακού τοπίου, προτείνει προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ με σχετική επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Βρούτση, που κοινοποιείται και στον ΟΑΕΔ, τονίζει:

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων



 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σε τέσσερις φάσεις το πρόγραμμα δακοκτονίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Οι παρεμβάσεις ήταν άκρως απαραίτητες, καθώς φέτος οι υψηλές θερμοκρασίες Απριλίου - Μαϊου σε συνδυασμό με την υψηλή πυκνότητα δακοπληθυσμού, οδήγησαν σε σημαντική μείωση το ποσοστού καρπόδεσης στο, περίπου, ένα εκατομμύριο ελαιόδεντρα που υπάρχουν. Για να αντιμετωπισθεί στην πράξη το πρόβλημα, έγιναν στοχευμένοι και έγκαιροι ψεκασμοί , με τέσσερις δολωματικές επεμβάσεις διάρκειας 5-6 ημερών η κάθε μία, στις περιοχές Πόρου, Γαλατά, Δρυόπης και Καρατζά. Επιπλέον, με βάση την τελευταία εφαρμογή και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, θα οριστεί άμεσα η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των ελαιοτριβείων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Χαρίζεται όπως είναι, δασωμένο…

Ως καταστροφικό για το περιβάλλον και επιζήμιο για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, χαρακτηρίζει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς το νομοσχέδιο που έδωσε σε δημόσια διαβούλευση επτά ημερών το ΥΠΕΚΑ.
Συγκεκριμένα, με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο:
  • Καταργείται το καθεστώς προστασίας οικολογικά πολύτιμων εκτάσεων που τώρα καλύπτονται από αραιή και χαμηλή θαμνώδη βλάστηση. Έτσι, το 15% τουλάχιστον της ελληνικής επικράτειας παύει οριστικά να προστατεύεται από τη δασική ή όποια άλλη νομοθεσία.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Με αφορμή την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Δήλωση του Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»- Υποψηφίου Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας
Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ιδιαίτερα κατά την ψήφιση της νέας Πρόέδρου του Σώματος ήταν πολύ αποκαλυπτική για το μέγεθος της κατάρρευσης του κ.Λουκά Τζανή, της συρρίκνωσης της «πλειοψηφίας» στο Δημοτικό Συμβούλιο, των αντιθέσεων που την διατρέχουν, αλλά  και για παλαιοκομματικές αντιλήψεις που χαρακτηρίζουν τμήματα της Αντιπολίτευσης . 

Κατά την πρώτη και δεύτερη ψηφοφορία (κατά τις οποίες χρειαζόταν το 50% των ψήφων συν 1 επί του συνόλου των δημοτικών συμβούλων για την εκλογή της Προέδρου), η πρόταση του Δημάρχου για την κ. Μ.Τσοτσάνη συγκέντρωσε 11 ψήφους επί …41 συνολικά συμβούλων! Ήταν  φανερό το πολιτικό μήνυμα και σ΄ αυτό συμβάλαμε ως «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», όπως συνέβαλε και συνολικά η Αντιπολίτευση : Ο κ. Λουκάς Τζανής αποτελεί μία μικρή μειοψηφία και αυτό λειτουργεί διαλυτικά για το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και για τον Δήμο κάτι που θα επέβαλε κανονικά ακόμα και πρόωρες εκλογές, αν προβλέπονταν από τον Νόμο. Εν πάση περιπτώσει, όλα δείχνουν ότι το επόμενο 8μηνο μέχρι τις εκλογές θα είναι δύσκολο για τον Δήμο, γιατί μαζί μα τα όσα αναφέρω υπάρχει και ένας Δήμαρχος που συνεχίζει να πορεύεται, χωρίς να ακούει η να έχει θέληση συνθέσεων, που δεν συνειδητοποιεί την θέση του . 

ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ "ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ - ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΦΙΛΙΑ 2013"

Το Σαββατοκύριακο 28 - 29 Σεπτεμβρίου ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ) με τους Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ειρήνης - Φιλίας (ΝΑΟΕΦ) και Ναυταθλητικό Όμιλο Ειρήνης - Φιλίας (ΝΟΕΦ) στα πλαίσια του ετησίου προγράμματος αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, συνδιοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά, τον αγώνα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης "ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ - ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΦΙΛΙΑ 2013" υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνος για τα "ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ".
Στην πρώτη Ιστιοδρομία του αγώνα τα σκάφη θα εκκινήσουν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 11:00 από τον Φαληρικό όρμο και θα τερματίσουν απογευματινές ώρες στην Σαλαμίνα όπου και θα διανυκτερεύσουν.
Στις 21:00 του Σαββάτου στο προαύλιο του Δημαρχείου θα γίνει η απονομή επάθλων για την πρώτη  Ιστιοδρομία "Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος"
την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 11:00 θα δοθεί η εκκίνηση της δεύτερης Ιστιοδρομίας "Ιστιοπλοϊκή Φιλία" από το λιμάνι της Σαλαμίνας.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η κίνηση πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. καλεί όλους σε ανοιχτή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 26/9 στις 7.30 μμ.


Η κίνηση πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. καλεί όλους σε ανοιχτή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 26/9 στις  7.30 μμ.

Θέματα προς συζήτηση : 
- Εκλογή εκπροσώπων εκλογικού αγώνα
- Συγκρότηση θεματικών επιτροπών
- Διοργάνωαη κεντρικής εκδήλωσης
- Τοπικά θέματα

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας



Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2013» πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στην Παραλία Αγ. Νικολάου Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας. Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 8.30 το πρωί και τερματίστηκαν το μεσημέρι με τη βράβευση των αθλητών στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΣ.
Στην τελετή της βράβευσης παραβρέθηκαν ο τ. δήμαρχος Αμπελακίων και  υποψήφιος δήμαρχος Μ. Τραυλός, ο πρ. δήμαρχος Σαλαμίνας δημοτικός σύμβουλος Θ. Μακρής, ο πρ. υπουργός Δ. Ελευσινιώτης, ο πρόεδρος του Λιμ. Ταμείου Σαλαμίνας Γ. Κουτσιλαίος, η δημοτική σύμβουλος Λ. Διγενάκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, κ.ά. 

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ρούλα Νάννου. Κε Τσαβαρή, ως πότε θα λειτουργείτε παράνομα;



     Άλλες 2 αποφάσεις του Δήμου κρίθηκαν παράνομες και ακυρώθηκαν από τον ΓΓ Αποκ/νης Δ/σης.  Πρόκειται για τις αρ. 198/2013 Ο.Ε. και 224/2013 ΔΣ που αφορούν τον ορισμό και την αμοιβή εξωτερικών δικηγόρων για παροχή γνωμοδότησης σχετικά με την (δήθεν) πιθανότητα επιβολής λατομικών τελών για το νταμάρι της Τούρλας.
    Αφού του ακυρώθηκαν όλες οι περίεργες αποφάσεις περί δημιουργίας επίπεδου οικοπέδου στο νταμάρι της Τούρλας και επιβολής ανύπαρκτων τελών, ήλθε η ώρα της αποζημίωσης των εξ Αθηνών Δικηγόρων για τις ….πολύτιμες προσπάθειες που αυτοί κατέβαλαν για να ικανοποιήσουν τις φαντασιώσεις του κ.Τσαβαρή.
Ποιός δεν θυμάται τις κορώνες και τις τραγελαφικές εικόνες των συνεδριάσεων του ΔΣ σχετικά με το θέμα της Τούρλας ;
    Δεν μπορεί όμως να πληρώνουν οι δημότες, επειδή ο κ.Τσαβαρής έχει φαντασιώσεις και αρέσκεται να κυνηγάει χίμαιρες.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

Η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που είχε ήδη διαφανεί λίγες μέρες πριν, με την επίθεση των χρυσαβγιτών με λοστούς και κοντάρια με καρφιά  στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα , όπου από τύχη δεν είχαμε νεκρούς.  Η ναζιστική συμμορία , μετά τις εγκληματικές ενέργειες εναντίον μεταναστών , συνεχίζει το ʽέργοʼ της  χτυπώντας και δολοφονώντας όσους διαφωνούν μαζί της.
Όλα δείχνουν ότι  βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης με τη δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος ,

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε σήμερα το απόγευμα στις 7+30μμ στο γηπεδάκι της παραλίας η διοίκηση του Αίαντα Σαλαμίνας για την νέα αγωνιστική περίοδο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός των άλλων και ο πρώην δήμαρχος Αμπελακίων και υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας Μάριος Τραυλός, ο πρώην δήμαρχος Σαλαμίνας και υπ. Δήμαρχος Σπύρος Σοφράς, ο πρ. δήμαρχος Θανάσης Μακρής, ο υπ. Δήμαρχος Όμηρος Παπασάββας, η κυρία Ρούλα Νάννου, ο περιφερικός σύμβουλος Παναγιώτης Βουδούρης πρ. Αντιδήμαρχος Αμπελακίων Άκης Μητσόπουλος, η εκπρόσωπος του δήμου Μαρία Μίχα, η δημοτική σύμβουλος Αθηνά Μεαγκώφ, πλήθος φίλων οπαδών και γονέων.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

killah pppp Καλό σου ταξίδι

ΟΜΟΘΥΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου –Δραπετσώνας
«ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Η χθεσινή δολοφονία του νέου συνδημότη μας στο Κερατσίνι από τους γνωστούς άνανδρους φασίστες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μας συγκλονίζει, μας προβληματίζει και μας αγανακτεί.
 
Την καταδικάζουμε απερίφραστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και ζητάμε από όλες τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις,από όλες τις συνδικαλιστικές και επαγγελματικές ενώσεις, από κάθε φορέα να την καταδικάσει καθαρά και να ενώσει την φωνή του σε ένα ποτάμι καταδίκης και απομόνωσης των νεοναζιστών που αποθρασύνονται όλο και περισσότερο .
 
Πριν λίγες μέρες ήταν η επίθεση στο Πέραμα. Το Σαββατοκύριακο ανατριχιάσαμε με τις εικόνες των νοσταλγών των ναζί στον Μελιγαλά .Χθες ζήσαμε μια δολοφονία ! Πρώτα εμφανίζονταν «υπερασπιστές της φυλής από τους μετανάστες». Σήμερα σκοτώνουν πολιτικούς αντιπάλους . Αύριο ;
Το ποτήρι ξεχείλισε .

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κοινοτικός Σύμβουλος Αιαντείου


προς:             Δήμαρχο Σαλαμίνα
              Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας
Δημοτικούς Συμβούλους Σαλαμίνας
Πρόεδρο Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου
Κοινοτικούς Συμβούλους Αιαντείου

 ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
 Κύριοι,
όπως γνωρίζετε είμαι Κοινοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου. Εξελέγην στις εκλογές του 2010, τρίτος κατά σειρά σε αριθμό ψήφων και από τότε μέχρι σήμερα, λειτούργησα με γνώμονα το κοινό καλό και την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Αιαντείου.
Έχοντας μακρά πείρα στα Δημοτικά πράγματα, ως αιρετός σε άλλο Δήμο και σε διάφορα αξιώματα, πίστεψα από την πρώτη στιγμή ότι με την ηγεσία της παρούσης δημοτικής αρχής, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.

Καζάνι που βράζει τα σχολεία



Καζάνι έτοιμο να σκάσει ο χώρος της Παιδείας με το άνοιγμα της νέας σχολικής χρονιάς. Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν οι καθηγητές των Λυκείων, μετά το απαράδεκτο νομοσχέδιο που οδηγεί σε σταδιακή κατάργηση τη δημόσια επαγγελματική παιδεία- με την κατάργηση πάνω από 50 ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και την διαθεσιμότητα - απόλυση 2.500 εκπαιδευτικών.
Από σήμερα ξεκινούν κινητοποιήσεις και οι δάσκαλοι στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενοι για τα κενά στα σχολεία, την απαξίωση θεσμών όπως το ολοήμερο και οι τάξεις ένταξης, την περικοπή κονδυλίων για τη λειτουργία και συντήρηση των σχολείων, την απομάκρυνση των σχολικών φυλάκων, τη θολή κατάσταση σ΄ ό,τι αφορά τους καθαριστές και τους σχολικούς τροχονόμους, την περικοπή μισθών και συντάξεων και άλλα πολλά.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Δημαρχιακές φρούδες ελπίδες, με στόχο τις προσεχείς εκλογές

Άνοιξε την προεκλογική περίοδο με νέες υποσχέσεις χωρίς αιδώ και συστολή ακόμα και προς τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές μας!
Την 5 Σεπτεμβρίου 2013 στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Αίθουσα Μπόγρη” και στην τελετή απόδοσης τιμών στους δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές, τα δικά μας παλληκάρια τον Λευτέρη και Γιώργο Κόνσολα, ο πρόεδρος του ΝΑΟΣ  ο κος Αντώνης Αργυρίου ΑΠΑΙΤΗΣΕ για τα αδέλφια Κόνσολα και για το χρονικό διάστημα μέχρι τους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας το 2016,  να ληφθεί ομόφωνη απόφαση από το Δημ. Συμβούλιο Σαλαμίνας, για να δοθεί χρηματική Υποτροφία ως στήριξη για την απαιτούμενη σωστή προετοιμασίας τους, αίτημα το οποίο είναι δίκαιο 100%.
Ο κ. Τσαβαρής αποδέχτηκε την πρόταση και ενημέρωσε ότι  “με την πρόεδρο του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π  κα. Μίχα, έχουν ήδη  βρει τη νομική διαδικασία που επιτρέπει μια τέτοια απονομή” και δεσμεύτηκε να φέρει στο επόμενο Δημ. Συμβούλιο το θέμα της επιχορήγησης.
Μετά την 5 Σεπτεμβρίου ημέρα δημόσιας υπόσχεσης του κ. Τσαβαρή  και μέχρι σήμερα έχουν γίνει δυο Δημοτικά Συμβούλια, χωρίς να το έχει βάλει ως θέμα για συζήτηση, έχει εκδώσει πρόσκληση για την διεξαγωγή και τρίτου για την 18/9, χωρίς να  έχει συμπεριλάβει και πάλι το  επίδοξο θέμα.

Παρουσία υδραργύρου σε κατεψυγμένα αλιεύματα



Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων και διερευνητικών ελέγχων, προχώρησαν στην κατάσχεση 16465 κιλών κατεψυγμένου γλαυκού (γαλέου) προέλευσης Κίνας και στη δέσμευση 7996 κιλών του ιδίου προϊόντος.
Πιο αναλυτικά στις 11-09-2013 κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο στις ψυκτικές εγκαταστάσεις εταιρείας στον Πειραιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1261 χαρτοκιβώτια γλαυκού ακέφαλου και γλαυκού σε φέτες, προέλευσης Κίνας, συνολικού βάρους 16465 κιλών.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ πρόγραμμα των αγώνων Κυπέλλου της 21-22.9.2013



                      ΚΥΠΕΛΛΟ   παράταση - πέναλτυ
ΣΑΒΒΑΤΟ  21.9.2013

ΓΗΠ. Π.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
16.00
ΗΦΑΙΣΤΟΣ-ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ
ΓΗΠ.ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
16.00
ΑΟ ΖΕΑΣ-ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗ
ΓΗΠ.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (ΣΙΤΑΠΟΘΗΚΕΣ)
16.00
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΓΗΠ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
16.00
ΕΡΜΗΣ-ΑΕ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΓΗΠ.ΑΓΕΤ ΧΑΡΑΥΓΗΣ
16.00
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΡ.-ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΓΗΠ.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΕΝΤΗ
16.00
ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ-ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ
ΓΗΠ.Σ.Ε.Φ.
16.00
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΡΑΠ.
ΓΗΠ.ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
16.00
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ-ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ
ΓΗΠ.»Π.ΣΑΛΠΕΑΣ»
16.00
ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΑΜΦΙΑΛΗ

«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας»


Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων στηρίζουν για τρίτη συνεχή χρονιά τον θεσμό του Φεστιβάλ Φιστικιού της Αίγινας, μια κορυφαία διοργάνωση που προάγει ένα σπουδαίο Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης και αποτελεί παράδειγμα για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε μια εποχή που το έχει ανάγκη το νησί και η χώρα.
Η Περιφέρεια Αττικής έθεσε υπό την αιγίδα της τη διοργάνωση και στο πλαίσιο αυτό στηρίζει το Φεστιβάλ Φιστικιού με τις παρακάτω δράσεις:
· Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει στην παραλία της Αίγινας μουσική εκδήλωση με το κορυφαίο καλλιτεχνικό σχήμα του Χρήσου Νικολόπουλου, τη Γιώτα Νέγκα, το Μιχάλη Δημητριάδη και τη Ζωή Παπαδοπούλου.
· Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, συνδιοργανώνει τον Διεθνή Ημιμαραθώνειο Αγώνα Αίγινας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος». Ο αγώνας είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, με κορυφαίες συμμετοχές Ελλήνων και ξένων αθλητών. Είναι επίσημα ενταγμένος στο αθλητικό καλεντάρι και έχει την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων, καθώς αποτελεί ένα από τα επίσημα τεστ για τους δρομείς που θα λάβουν μέρος στον κλασσικό Μαραθώνιο των Αθηνών, που γίνεται το Νοέμβριο και συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής με μεγάλη επιτυχία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την ενεργό συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, δήλωσε τα εξής:

« Επικίνδυνο κάδμιο στον ποταμό Νέστο »



ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ   ΑΛΛΑΓΗΣ
            ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Κύριοι Υπουργοί,
Πενήντα φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ανιχνεύθηκαν οι συγκεντρώσεις καδμίου σε επιφανειακά ύδατα του ποταμού Νέστου κοντά στην παραμεθόριο περιοχή. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε απόφαση απαγόρευσης αλιείας. Το κάδμιο προέρχεται όπως εκτιμάται από εισαγόμενα φορτία από  τη Βουλγαρία. Οι παραπάνω εξελίξεις είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικές σχετικά με το θέμα της εισροής ρυπαντικών φορτίων από τη Βουλγαρία στον ποταμό Νέστο, διότι είναι ο σημαντικότερος υδροφόρος ορίζοντας στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

«Πάρκου Μικρασιατικού Ελληνισμού»



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ                                
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 

Με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική καταστροφή ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου έκανε την παρακάτω δήλωση: «Συμπληρώνονται εφέτος ενενήντα ένα χρόνια από τη μεγαλύτερη συμφορά του ελληνισμού κατά τη μακραίωνη ιστορία του, τη μικρασιατική καταστροφή. Μια καταστροφή που έχει σημαδέψει ανεξίτηλα τον ελλαδικό χώρο αφού οδήγησε στον αφανισμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού και τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τις εστίες τους. Οι εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας που ακολούθησε την ήττα του Ελληνικού Στρατού και απόδοσης τιμής στους σφαγιασθέντες και ξεριζωμένους Μικρασιάτες πρόσφυγες, πρέπει να αποτελούν αφορμή για προβληματισμό και εξαγωγή διδαγμάτων με στόχο την αποφυγή καταστάσεων όπως ο εθνικός διχασμός εκείνης της περιόδου που οδήγησε στην καταστροφή.

Για μια νέα Αυτοδιοίκηση

Εννέα μόλις μήνες πριν τις κρίσιμες Δημοτικές και Περιφερειακές του 2014, η χώρα συνεχίζει να βιώνει μια πρωτοφανή κοινωνική-οικονομική κρίση, οι πολίτες ζουν μια καταβαράθρωση του βιοτικού τους επιπέδου και η αποσύνθεση του πολιτικού συστήματος, παρά τα δείγματα σχετικής σταθερότητας, βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Αυτοδιοίκηση δε μένει αλώβητη. Δε θα μπορούσε άλλωστε αφού βρίσκεται κυριολεκτικά ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες. Από την μία έχει να κάνει με μία Κυβέρνηση που στο μόνο που έχει διακριθεί είναι οι οριζόντιες λογικές στην προσπάθειά της να εφαρμόσει τις Μνημονιακές Πολιτικές, αλλά και μια δέσμη καταδικασμένων πρακτικών, λογικών και συμπεριφορών του κόσμου της Αυτοδιοίκησης.

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Ε.Κ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ



Για να μαθαίνουν οι πολίτες τι συμβαίνει…

Πάντα σ΄ αυτά τα χρόνια φρόντιζα να ενημερώνω για το τι συμβαίνει στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και άλλα συλλογικά όργανα που συμμετείχα  (Δ.Σ ΔΗΚΕΠΑ, Δ.Σ Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης). Το θεωρούσα και το θεωρώ καθήκον μου απέναντι στους πολίτες και ασφαλώς θα συνεχίζω να το κάνω. Αντίθετα πολλοί αντιμετωπίζουν αυτές τις διαδικασίες ως «κλειστές» διαδικασίες. Πολλοί πάλι, κάποιων από αυτούς ακούγονται τα ονόματά τους ως πιθανοί υποψήφιοι Δήμαρχοι, δεν πατούσαν καν!!! Θα τα πούμε όμως στην ώρα τους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

        Με επιτυχία και την παρουσία πλήθους κόσμου  ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
        Στις 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε  η θεατρική  παράσταση "Σύντροφε Μεγαλειώτατε…" του Αλέκου Σακελλάριου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου.
        Το έργο παρουσιάστηκε στο ανοιχτό  Θέατρο Σελεπίτσαρι στο Κερατσίνι  και από νωρίς οι θεατές ήταν στις θέσεις τους... Αγαπημένοι ηθοποιοί γέμισαν την σκηνή...
        Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν οι δημοφιλείς ηθοποιοί: Γιάννης Μποστατζόγλου, Πέτρος Ξεκούκης, Ελένη Φιλίνη, Γιώργος Ματαράγκας, Δήμητρα Παπαδήμα, Γιάννης Ζαφείρης, Περικλής Κασσανδρινός και Πέτρος Πέτρου, οι οποίοι χάρισαν στο συγκεντρωμένο πλήθος στιγμές γέλιου μέσα από τη γραφή του Σακελλάριου που σατιρίζε τα πολιτικά ήθη των εποχών που διανύουμε, προβάλλοντας τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, τη διαφθορά και την εξάρτηση που προκαλεί η εξουσία, σε όλες ανεξαιρέτως τις πολιτικές παρατάξεις.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ



 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς 
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του αρθρ.88 Ν.3852/10 σας καλούμε σε Τακτική Συνεδρίαση (10η) της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου του Δήμου Σαλαμίνας, την 19η  Σεπτεμβρίου του έτους 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 στη Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:
-    Συζήτηση επί της προσφυγής του Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου
κ. Ιωάννη Μπούτση για τα Δημοτικά Κοιμητήρια.
                                                                             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ!



Έστω και  αν εξακολουθείς να είσαι  κουκουλοφόρος τώρα μπορεί κανείς να σου πει κάτι;
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε ότι πολλά χρόνια πριν εμφανιστείτε εσείς, κάποιοι άλλοι επώνυμα και χωρίς να φοβούνται κανέναν και τίποτα, έδιναν την μάχη της ενημέρωσης στο νησί αψηφώντας απειλές, μηνύσεις, δικαστήρια, και καταδικαστικές αποφάσεις, αν κάποια στιγμή βρείτε το θάρρος να βγάλετε την κουκούλα τότε θα είμαστε σίγουρα μαζι σας, όσα λάθη και αν έχετε κάνει, ποτέ δεν είναι αργά, ΤΟΛΜΗΣΤΕ!
Υ.Γ. Μέχρι τότε θα είμαστε ΕΧΘΡΟΙ!

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος

Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010 , να σας καλέσω σε Τακτική  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 18η Σεπτεμβρίου    2013 ημέρα   ΤΕΤΑΡΤΗ     και ώρα  19.00 μ.μ.   στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ,  για  συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:
1.-Αδελφοποίηση του Δήμου Σαλαμίνας με τον Δήμο Μαραθώνος.
2.-Απονομή τιμητικής διάκρισης στην κ. MasaKo Kido, υπηκόο Ιαπωνίας.
3.- Έγκριση δαπάνης, ψήφιση πίστωσης και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την απευθείας ανάθεση εργασιών « Σαλαμίνια 2013».
4.- Έγκριση δαπάνης, ψήφιση πίστωσης και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την απευθείας ανάθεση προμήθειας ειδών για τα  Σαλαμίνια 2013.
5.-Περί ανάκλησης της υπ΄αριθμ. 587/8.8.2013 απόφασης Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Τα γενέθλια του "πρεσβευτή της ανθρωπιάς, Κώστα Βλουτή...

του ΑΡΗ ΔΗΜΟΥ

"Xρόνια πολλά, Κωστή μου... Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι για να πάρουμε δύναμη και ελπίδα σ΄αυτή τη χώρα! Ας δούμε μόνο εσένα που είσαι η χαρά, η αγάπη, η ελπίδα, η προσφορά και η αισιοδοξία της ζωής!  Αυτό αρκεί και μας φτάνει. Να σε έχει ο Θεός, πάντα, καλά!"...

Είναι μία από τις εκατοντάδες ευχές που δέχτηκε ο "πρεσβευτής της άνθρωπιάς" και "η ψυχή των ελλήνων Παραολυμπιονικών", ο Κώστας Βλουτής, την ημέρα των γενεθλίων του!
Και είναι η δημοσιογράφος Μαρία Μεταξητινού που υπογράφει αυτή την ευχή για την "Εθνική μας Αντοχής", όπως έχει αποκαλέσει, σε άρθρο της, τον καλλιτέχνη!...

Καρτούλες, ευχές αγάπης, λουλούδια, τούρτες, αλλά και... ποιήματα  δέχτηκε ο Κώστας που τον συγκίνησαν όλες αυτές τις μέρες που κρατά το κλίμα της γιορτής!
Ακόμα και στο δρόμο τον σταμάτησαν να του προσφέρουν ...λουλούδια και να φωτογραφηθούν μαζί του!...

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ



Τη Δευτέρα 9/9 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο των βουλευτών Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνη και Θοδ.Δρίτσα με τους εργαζομένους στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας με θέμα την επικείμενη απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση πήρε το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία εργαζομένων ΝΣ μετά την πρόσφατη επίσκεψη στο Ναύσταθμο κλιμακίου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και την πρώτη επαφή που έγινε εκεί με τα σωματεία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ του Εργ.Κέντρου, εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας , της κίνησης Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. και πολλοί εργαζόμενοι κυρίως του Ναυστάθμου αλλά και από άλλους εργασιακούς κλάδους που πλήττονται από τα μέτρα για τη διαθεσιμότητα.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ενοπλη ληστεία σε εκδοτήριο εισιτηρίων στη Σαλαμίνα


Φωτογραφία. Αρχείου
Ληστεία από δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο, σημειώθηκε το πρωί στο ταμείο έκδοσης εισιτηρίων της δρομολογιακής γραμμής Περάματος – Παλουκίων, στη Σαλαμίνα.
Οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους, πλησίασαν το ταμείο έκδοσης των εισιτηρίων και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από τον υπάλληλο άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Πηγή. ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΚΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΨΗ 
Καταρρίπτεται η «ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ» Της Κυβέρνησης.
Τα νέα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής για το ποσοστό της ανεργίας στην χώρα μας επιβεβαιώνουν στην ουσία αυτό που βιώνει κάθε ελληνική οικογένεια.
Τα τραγικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών.
Μπορεί η στατιστική ανεργία τον Ιούνιο να καταγράφεται στο 27,9% η πραγματική ανεργία όμως είναι πολύ μεγαλύτερη και ξεπερνά το 30%.

Σπύρος ΣΟΦΡΑΣ. Άλλαξαν τα πολιτικά… ειωθότα στο Δήμο Σαλαμίνας, με εισαγόμενα ήθη κι έθιμα, η πολιτική αντιπαράθεση μεταφέρεται στις αίθουσες των δικαστηρίων Πειραιά.

Όταν τα πολιτικά επιχειρήματα είναι ανίσχυρα ή καθίστανται ανίκανα πλέον, να πείσουν την κοινή γνώμη για την ορθότητα της σκέψης  ή το δίκαιο των επιλογών   και  κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν την   άποψή τους,  φιμώνοντας την πολιτική υγιή αντιπαράθεση, δια της οδού των προσωπικών μηνύσεων και αγωγών, τότε είναι βέβαιο ότι έχουν ανοίξει οι πύλες της πολιτικής και ηθικής  κατάπτωσης.
Μια επίσκεψη στις αίθουσες αλλά και τους διαδρόμους των δικαστηρίων του  Πειραιά, θα μας κάνουν να αισθανθούμε μειωτικά. Μια συζήτηση με παράγοντες της δικαιοσύνης θα μας διαβεβαιώσει, ότι κατέχουμε τη θλιβερή εικόνα και τα πρωτεία ως δήμος, σε δικαστικές υποθέσεις με εμπλεκόμενους τους φορείς του δήμου. Εδώ γεννάται το ερώτημα, στους άλλους δήμους της περιφέρειά μας τι γίνεται; Αυτοί δεν έχουν αντιπαραθέσεις,  δεν έχουν διαφορετικές απόψεις,  πως συνδιαλέγονται,  δεν προκαλούνται,  και αν παρεκτρέπονται πως λύνουν τα προβλήματά τους,  δεν προσφεύγουν στα δικαστήρια;  Μόνο εμείς οι Σαλαμίνιοι ανακαλύψαμε  την οδό της θέμιδας;.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τροπολογία ανατρέπει τους δημοτικούς σχεδιασμούς για την ΕΥΔΑΠ

Τροπολογία που προβλέπει την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (εως και την 31.7.2013) των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και των νομικών τους προσώπων προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ κατατέθηκε στην Βουλή και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με την σχετική έκθεση οι «ανωτέρω υποχρεώσεις εξοφλούνται για λογαριασμό των οικείων φορέων από τον Κρατικό προϋπολογισμό, με μεταφορά πιστώσεων στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών» ενώ εξηγείται ότι τα ποσά που θα καταβάλλει ο κρατικός προϋπολογισμός θα παρακρατούνται από τους αποδιδόμενους, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, πόρους προς τους οικείους ΟΤΑ κατά τα έτη 2014-2025.
Το ερώτημα τώρα που τίθεται σε ότι αφορά τη Σαλαμίνα είναι το πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η νέα “απειλή” για τα οικονομικά του δήμου, που τινάζει εκ θεμελίων στον αέρα τους σχεδιασμούς της δημαρχιακής αρχής στα θέματα της ΕΥΔΑΠ. Μετά από την γνωστή απόφαση η οποία δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να εγκαθιστά αγωγούς και τα απαραίτητα στοιχεία για την ύδρευση περιοχών, χωρίς να πληρώνει κάποιο τέλος διέλευσης, η τροπολογία αυτή ανατρέπει τους σχεδιασμούς που έχουν βασιστεί σε πλάγιους τρόπους αντιμετώπισης του χρέους στην ΕΥΔΑΠ. Δύσκολοι καιροί για πολιτικάντικες μεθοδεύσεις

Με χθεσινή ΚΥΑ καταργούνται 58 οργανικές θέσεις στο Δήμο Σαλαμίνας

Σε κατάργηση οργανικών θέσεων στους δήμους προχωράει η κυβέρνηση, την ώρα που, υποτίθεται, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αυτοαξιολόγηση δομών στους ΟΤΑ.
Με χθεσινές ΚΥΑ που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργούνται 616 οργανικές θέσεις σε τέσσερις δήμους και τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Συγκεκριμένα, καταργούνται 39 θέσεις στο Δήμο Τεμπών, 161 θέσεις στον ΕΔΣΝΑ, 168 θέσεις στο Δήμο Φυλής, 190 στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και 58 στο Δήμο Σαλαμίνας

Συγκεκριμένα, καταργούνται:
Πηγή: αυτοδιοίκηση.gr

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινάει η κατασκευή τεσσάρων σημαντικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων



 Μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό των σχετικών συμβάσεων με τους αναδόχους, ξεκινάει άμεσα από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων η κατασκευή τεσσάρων σημαντικών έργων στα Νησιά και την Τροιζηνία, συνολικού προϋπολογισμού 40.808.488 ευρώ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης με αφορμή των έναρξη των εργασιών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προσήλωσή μας σε αναγκαία έργα υποδομών ήταν από την αρχή της θητείας μας βασική προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και εμού προσωπικά. Με την κατασκευή των δύο έργων αγωγών ομβρίων της Σαλαμίνας θωρακίζονται αντιπλημμυρικά οι περιοχές και το νησί αποκτάει  σύγχρονη εικόνα, αφού διασφαλίζεται η ασφαλής απορροή των υδάτων.

Παρανομία κατά συρροή;



Τη στιγμή που οι δημότες κυκλοφορούν με μηχανές και ποδήλατα, τη στιγμή που χιλιάδες πινακίδες αυτοκινήτων παραδίδονται καθημερινά, τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες ζουν καθημερινά  το δικό τους αγώνα επιβίωσης, ο δήμαρχος Σαλαμίνας εξακολουθεί να προκαλεί,  κυκλοφορώντας  μέρα – νύχτα με τζιπ 2000 κυβικών !
Όλοι γνωρίζουμε τη δριμεία κριτική που είχε ασκηθεί πριν λίγα χρόνια στον προηγούμενο δήμαρχο Σαλαμίνας για την αγορά τζιπ 2000cc. Ένα αυτοκίνητο που και ο σημερινός δήμαρχος κυκλοφορεί ανελλιπώς όλο το 24ωρο!
Τι ορίζει όμως η νομοθεσία για τα κρατικά αυτοκίνητα και δη για τα αυτοκίνητα των δημάρχων; Με το ΦΕΚ Β108/4.2.2010, άρθρο 5, καθορίζεται ρητά ότι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο κυβισμού για τα αυτοκίνητα δημάρχων πόλεων με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων είναι 1.400cc! Τα αυτοκίνητα αυτά υποχρεούνται να φέρουν εκτός από πορτοκαλί πινακίδες, λωρίδα κίτρινου χρώματος πλάτους δέκα εκατοστών στη μέση περίπου του αμαξώματος παράλληλα προς το έδαφος και ένδειξη και στις 2 πλευρές τους ολόκληρου του τίτλου της υπηρεσίας στην οποία ανήκει (δηλ. Δήμος Σαλαμίνας). Ακόμη και ανάρτηση εθνικής σημαίας προβλέπεται στο μπροστινό δεξιό μέρος σε επίσημες τελετές και δεξιώσεις. Συνιστάται μάλιστα για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας τα αυτοκίνητα αυτά να είναι χρώματος ανοιχτού (λευκό ή ασημί).

Αρχειοθήκη ιστολογίου