Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

«Προμήθεια και εγκατάσταση δύο μονάδων αφαλάτωσης στο Δήμο Αγκιστρίου, συνολικής ελάχιστης παραγωγής πόσιμου νερού 1.200 m3 ημερησίως»



Μετά από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται άμεσα οι διαδικασίες εγκατάστασης δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης στο Δήμο Αγκιστρίου. Το έργο προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007-2013», και συγκεκριμένα από τον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής - Διαχείριση και διανομή ύδατος (πόσιμο νερό)».
Το πολυσήμαντο αυτό έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, ελάχιστης συνολικής δυνατότητας παραγωγής πόσιμου νερού 1.200 m3 την ημέρα.

Οι μονάδες θα λειτουργούν με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης και σκοπός του έργου είναι να παρέχει άφθονο και εξαιρετικής ποιότητας πόσιμο νερό στους κάτοικους και στους επισκέπτες του Αγκιστρίου, χωρίς αυτό να εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και άλλους εξωγενείς παράγοντες.
Στο έργο ενσωματώνεται η τελευταία λέξη στις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις και οι δύο μονάδες παραγωγής πόσιμου νερού κάνουν χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας που περιλαμβάνει σύστημα ανάκτησης ενέργειας, με αποτέλεσμα να έχουμε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και χαμηλό κόστος, εξοικονομώντας περίπου 1 ευρώ ανά m3 σε σχέση με τη μεταφορά με υδροφόρα πλοία μέσω της οποίας υδροδοτείται το νησί σήμερα. Επίσης, εγκαθίσταται μία πλήρης σειρά οργάνων μέτρησης, αυτοματισμού και ελέγχου των παραμέτρων του παραγόμενου νερού, ώστε με απόλυτο τρόπο αυτό να ελέγχεται συνεχώς και να παρέχεται στους καταναλωτές εγγυημένα νερό άριστης ποιότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την εγκατάσταση των μονάδων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας θέσαμε με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό ως βασικό στόχο να λύσουμε το πρόβλημα του νερού στα Νησιά του Αργοσαρωνικού, ένα πρόβλημα  που επί δεκαετίες ήταν σε πρώτο πλάνο, χωρίς λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό κάναμε και κάνουμε καθαρές κινήσεις ώστε να έχουν τα νησιά μας επάρκεια και ποιότητα νερού και να ανατραπεί η υφιστάμενη κατάσταση που κρατάει σε ομηρία τους πολίτες και κοστίζει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο μέσω της επιδότησης της μεταφοράς νερού με σημαντικά ποσά.
Η χρηματοδότηση και η εγκατάσταση των δύο μονάδων αφαλάτωσης σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγκιστρίου Γιάννη Αθανασίου λύνει οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης στο νησί. Συνεχίζουμε καθημερινά τη δουλειά μας λύνοντας προβλήματα των νησιών και στηρίζοντας έτσι στην πράξη την τουριστική ανάπτυξη και τις τοπικές οικονομίες με σεβασμό στο περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου