Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



« Ενημέρωση του συνδέσμου καταστηματαρχών παραδοσιακών κρεοπωλών Ν. Πειραιά & Νήσων Αιγαίου σχετικά με την εφαρμογή των νέων αγορανομικών διατάξεων για το κρέας.»
 Την Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση του συνδέσμου καταστηματαρχών παραδοσιακών κρεοπωλών Ν. Πειραιά & Νήσων Αιγαίου  « ο Άγ. Γεώργιος » παρουσία και του προέδρου εστιατόρων Ελλάδος. Πρωταρχικό θέμα  της ημερήσιας διάταξης ήταν η ενημέρωση των κρεοπωλών σχετικά με τις  νέες  αγορανομικές διατάξεις και ειδικότερα  της υπ’ αριθμ. Α2 – 861/14-08-2013 (ΦΕΚ Β΄ 2044/22-08-13) Αγορανομικής Διάταξης για το κρέας.

     Την ενημέρωση παρουσίασαν ο προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά κ. Αθανάσιος Πάνος και η αρμόδια τμηματάρχης του Τμήματος  Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας κα. Παπαληθείου Αναστασία.  Ο προϊστάμενος της Δ/νσης στην ομιλία του, αφού πρώτα ευχαρίστησε το προεδρείο της συνέλευσης για την πρόσκληση, επεσήμανε την ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων, τόσο του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανου Χρήστου. Επίσης τόνισε το γεγονός   ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες  της Περιφέρειας δεν είναι απέναντί τους, αλλά δίπλα τους, με την προϋπόθεση ότι και οι επιχειρηματίες συμμορφώνονται πλήρως με την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία.    
       Τέθηκαν πολλά ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους σχετικά με την επισήμανση του κρέατος, την κοπή και πώληση μη προσυσκευασμένου κιμά, την τήρηση πινακίδων, την κοπή και έκθεση κρεάτων προς πώληση στο στάδιο λιανικής πώλησης, την αδειοδότηση παρακείμενου  χώρου καταστημάτων λιανικής πώλησης κρεάτων και παραδοσιακών παρασκευασμάτων κρέατος και δόθηκαν λεπτομερώς οι σχετικές οδηγίες και διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων αγορανομικών διατάξεων και της εν γένει ισχύουσας κτηνιατρικής νομοθεσίας, που αφορά τις επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου.



                                                                   Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου