Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση για την Υγειονομική Διάταξη σχετικά με οδηγίες για τις επιχειρήσεις Λιανικής διάθεσης τροφίμων (Περίπτερα)»



Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανου Χρήστου πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 2-10-2013 ημέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, Ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση για την Υγειονομική Διάταξη σχετικά με οδηγίες για τις επιχειρήσεις Λιανικής διάθεσης τροφίμων (Περίπτερα)»
Το θέμα της ημερίδας επεξεργάστηκαν υπάλληλοι του τμήματος Υγειονομικού ελέγχου & Περιβαλλοντικής υγιεινής της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Πειραιά και παρουσίασε η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης  κ. Πεφάνη Ρόζα.

Στην ημερίδα παρευρίσκονταν ο Πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΠΙΣ κ. Σπάλας Λεωνίδας, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ κ. Νικητάκης Μανώλης, από την Ένωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων Νήσου Λέσβου κ. Πλαταράς Γεώργιος,  και  Δημοτικοί Υπάλληλοι  των Δήμων Κορυδαλλού και Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη καθώς και πολλοί περιπτερούχοι.
Οι ενότητες  που παρουσιαστήκαν αφορούσαν :
1.      Άδειες Πώλησης τυποποιημένων τροφίμων και ποτών.
2.      Επιτρεπόμενα – Προσφερόμενα είδη  τροφίμων και ποτών. 
3.      Δικαιολογητικά αδειοδότησης -Υπόδειγμα κάτοψης και διαγράμματος ροής.    
4.      Αρχεία τεκμηρίωσης διαδικασιών (Προσωπικού, Θερμοκρασιών, καθαρισμού και απολύμανσης, Απεντόμωσης και Μυοκτονίας, προμηθευτών και νερού με σχετικά υποδείγματα.
Τέθηκαν ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους σχετικά με τα ανωτέρω και δόθηκαν διευκρινήσεις καθώς και σε υγειονομικά περιβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της θέσης τους.
Τέλος διατυπώθηκαν προβληματισμοί εκπροσώπων σωματείων του Πειραιά σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας καθώς και για την ΜΗ χωροθέτηση και την ΜΗ παραχώρηση δημοτικού κοινόχρηστου χώρου για τα περίπτερα από τον Δήμο Πειραιά.


                                                                   Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου