Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Παραπομπή επιχειρήσεων στην επιτροπή κυρώσεων



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ                                
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Οι ελεγκτές  τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν σε δύο επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου νωπών οπωροκηπευτικών στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, εντόπισαν 1245 κιλά μανιτάρια και 800 κιλά λεμόνια χωρίς σημάνσεις.

Πιο αναλυτικά στις 16-10-2013, οι ελεγκτές εντόπισαν σε δύο επιχειρήσεις 450 πλαστικά τελάρα μιας χρήσεως με μανιτάρια προέλευσης Πολωνίας συνολικού βάρους  1245 κιλών και 36 πλαστικές κλούβες με λεμόνια προέλευσης Κορινθίας συνολικού βάρους 800 κιλών, χωρίς τις προβλεπόμενες σημάνσεις επί της συσκευασίας.
Μετά τη σύνταξη του σχετικού πρακτικού και της έκθεσης ελέγχου, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις παραπέμπονται στην πρωτοβάθμια επιτροπή κυρώσεων, προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις.
Οι συστηματικοί έλεγχοι από τους ελεγκτές τροφίμων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά, συνεχίζονται σε όλα τα στάδια εμπορίας και διακίνησης τροφίμων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλειά τους, πριν φτάσουν στον τελικό καταναλωτή.


                                                                         Από το Γραφείο Τύπου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου