Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Να μην περάσουν τα σχέδια υποβάθμισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης ! 
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» 

Φίλοι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές,
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Μια ακόμα δύσκολη σχολική χρονιά με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών τόσο στην Α/θμια όσο και στη Β/θμια Εκπαίδευση. Για πρώτη φορά δεν έγιναν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ενώ οι προσλήψεις των αναπληρωτών θα είναι λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά και το καθεστώς της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας οδηγεί σε απολύσεις εκπαιδευτικών.

Η εκπαίδευση απαξιώνεται καθημερινά, με σημαντικές μειώσεις στην χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των σχολείων και μεγάλες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να ζήσουν με μισθούς πείνας και τα σχολεία δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τους.


Το περασμένο σχολικό έτος πολλά σχολεία της πόλης μας είχαν πολλά κενά εκπαιδευτικών και δεν λειτούργησαν με πλήρες πρόγραμμα. Αυτό είναι απαράδεκτο! Στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα δεν ζουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και κανένας δεν μπορεί να στερεί από τους μαθητές της πόλης μας τις ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης!

Επιπλέον τα προβλήματα είναι μεγάλα και στα σχολεία του Δήμου μας, τα οποία συντηρούνται πλέον, με ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής μόνο αποσπασματικά και επιλεκτικά. Για 7 συνεχή σχολική χρονιά δεν έχουν γίνει συστηματικές επισκευές στα σχολεία στο Δήμο μας, ενώ κάθε χρόνο έρχονται στο Δήμο ειδικά κονδύλια για τις συντηρήσεις και βελτιώσεις σχολικών κτιρίων! Οι συστηματικές παρεμβάσεις οποίες γινόταν κάθε καλοκαίρι στα σχολεία του Κερατσινίου, παλαιότερα, ξεχάστηκαν και δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Σήμερα τα σχολεία έχουν αφεθεί στην τύχη τους και οι εκπαιδευτικοί με τους συλλόγους γονέων διαθέτουν προσωπικό χρόνο για να καλύψουν την παντελή απουσία της Δημοτικής Αρχής και της πολιτείας. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει το κόστος για τη λειτουργία των σχολείων (συντηρήσεις, υλικά καθαριότητας κ.λπ.) να μεταβιβάζεται στις πλάτες των γονέων.


Εμείς η Δημοτική Κίνηση «Αναγέννηση» Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα σταθούμε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και θα υποστηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα τους. Θα αγωνιστούμε μεθοδικά και προγραμματισμένα για αναβάθμιση των υποδομών και συστηματική συντήρηση των σχολείων, όπως γινόταν στο παρελθόν, ώστε όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων μας να αποκατασταθούν και να εξωραϊστούν.

Θέλουμε καλύτερα σχολεία, εξοπλισμένα με σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα, στελεχωμένα με εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας αξίζουν το καλύτερο και στην Παιδεία!

Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργική διάθεση !

                                         Για την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

                                             Ο επικεφαλής

                                          Ζαχαρίας  Ζούπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου