Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κοινοτικός Σύμβουλος Αιαντείου


προς:             Δήμαρχο Σαλαμίνα
              Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας
Δημοτικούς Συμβούλους Σαλαμίνας
Πρόεδρο Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου
Κοινοτικούς Συμβούλους Αιαντείου

 ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
 Κύριοι,
όπως γνωρίζετε είμαι Κοινοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου. Εξελέγην στις εκλογές του 2010, τρίτος κατά σειρά σε αριθμό ψήφων και από τότε μέχρι σήμερα, λειτούργησα με γνώμονα το κοινό καλό και την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Αιαντείου.
Έχοντας μακρά πείρα στα Δημοτικά πράγματα, ως αιρετός σε άλλο Δήμο και σε διάφορα αξιώματα, πίστεψα από την πρώτη στιγμή ότι με την ηγεσία της παρούσης δημοτικής αρχής, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.

Όμως διαψεύστηκα οικτρά. Μετά από τις υποσχέσεις του πρώτου καιρού, γιατί βλέπετε, ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί και σε μένα την προεδρία της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου, στα δυόμιση χρόνια που πέρασαν, ο ρόλος μας περιορίστηκε σε αυτόν του απλού θεατή.
Άλλοι αποφάσιζαν για εμάς, χωρίς εμάς, άλλοι έκαναν -παράνομα- έργα στο Αιάντειο και άλλοι αποφάσιζαν ποια αιτήματα πολιτών θα ικανοποιηθούν, χωρίς καν να ρωτήσουν ή έστω να ενημερώσουν το Συμβούλιο της Κοινότητας.
Στα χρόνια αυτά, είδα περισσότερες από 200 αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου, που αφορούν σοβαρά αλλά και ήσσονα θέματα της Κοινότητας, να καταλήγουν στα … σκουπίδια, με εξαίρεση ελάχιστες.
Στα χρόνια αυτά, είδα το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας να απαξιώνεται και τον δήμαρχο να μας λέει “αναποτελεσματικούς, τουρίστες, ανήμπορους και … καταδότες”.
Στα ίδια χρόνια, είδα εξωθεσμικά κέντρα να παίρνουν αποφάσεις αντί για εμάς, είδα εξωθεσμικούς να “αλωνίζουν” στο Αιάντειο και να διαβάλουν το Κοινοτικό Συμβούλιο, προσπαθώντας να παραστήσουν αυτοί την … “Αρχή“, λες και οι δημότες είναι από άλλο πλανήτη και δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει …
Και το χειρότερο, στα ίδια αυτά χρόνια, είδα στην Σαλαμίνα, τεράστια ασυνέπεια λόγων και έργων της παρούσης δημοτικής αρχής, είδα κατασυκοφαντήσεις ανθρώπων, είδα τραμπουκισμούς, είδα πράγματα ανεπίτρεπτα.
Κι όλα αυτά για μια χούφτα ψήφους.
Για τους παραπάνω λόγους και επειδή:
·         κανείς δεν μπορεί να με πει ανήμπορο, ανίκανο, τουρίστα και καταδότη, όταν εκείνος πρώτος έχει αθετήσει το λόγο του και τις υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά για την δήθεν αναβάθμιση της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου
·         δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να θίξει την προσωπικότητα μου αλλά και την επάρκεια με την οποία ανταποκρίθηκα σε όποιο πόστο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ανέδειξαν οι πολίτες με την ψήφο τους
αποχωρώ σήμερα από την δημοτική παράταξη “Πρωτοβουλία Πολιτών“, καταθέτοντας την παρούσα δήλωση ανεξαρτητοποίησης και θα παραμείνω έως τις επόμενες εκλογές στη θέση μου, ως ανεξάρτητος Κοινοτικός Σύμβουλος του Αιαντείου.
Δηλώνω ότι, αποκλειστικό μου μέλημα θα συνεχίσει να είναι η ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και  η συμμετοχή  μου κατά το δυνατό στην επίλυσή τους, έξω από πρακτικές που ανάγονται σε πολιτικάντικα παιχνίδια άλλων εποχών.

Σαλαμίνα, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Με τιμή

Γιώργος Μητρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου