Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Δημαρχιακές φρούδες ελπίδες, με στόχο τις προσεχείς εκλογές

Άνοιξε την προεκλογική περίοδο με νέες υποσχέσεις χωρίς αιδώ και συστολή ακόμα και προς τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές μας!
Την 5 Σεπτεμβρίου 2013 στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Αίθουσα Μπόγρη” και στην τελετή απόδοσης τιμών στους δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές, τα δικά μας παλληκάρια τον Λευτέρη και Γιώργο Κόνσολα, ο πρόεδρος του ΝΑΟΣ  ο κος Αντώνης Αργυρίου ΑΠΑΙΤΗΣΕ για τα αδέλφια Κόνσολα και για το χρονικό διάστημα μέχρι τους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας το 2016,  να ληφθεί ομόφωνη απόφαση από το Δημ. Συμβούλιο Σαλαμίνας, για να δοθεί χρηματική Υποτροφία ως στήριξη για την απαιτούμενη σωστή προετοιμασίας τους, αίτημα το οποίο είναι δίκαιο 100%.
Ο κ. Τσαβαρής αποδέχτηκε την πρόταση και ενημέρωσε ότι  “με την πρόεδρο του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π  κα. Μίχα, έχουν ήδη  βρει τη νομική διαδικασία που επιτρέπει μια τέτοια απονομή” και δεσμεύτηκε να φέρει στο επόμενο Δημ. Συμβούλιο το θέμα της επιχορήγησης.
Μετά την 5 Σεπτεμβρίου ημέρα δημόσιας υπόσχεσης του κ. Τσαβαρή  και μέχρι σήμερα έχουν γίνει δυο Δημοτικά Συμβούλια, χωρίς να το έχει βάλει ως θέμα για συζήτηση, έχει εκδώσει πρόσκληση για την διεξαγωγή και τρίτου για την 18/9, χωρίς να  έχει συμπεριλάβει και πάλι το  επίδοξο θέμα.
Για το λόγο αυτό, στις 13/9 ημέρα διεξαγωγής του δεύτερου κατά  σειρά Δημ. Συμβουλίου κατάθεσα εκτός Ημερήσιας Διάταξης συγκεκριμένη πρόταση-εισήγηση (ΕΔΩ). Το προσωπικό μου ενδιαφέρον αλλά και των συμπολιτών μας, για ΑΜΕΣΗ υλοποίηση της υπόσχεσης, με προέτρεψε να φέρω το θέμα ως κατεπείγον, σεβόμενος  την υπέρτατη προσφορά-δόξα  προς το νησί μας των δυο Παγκόσμιων Χρυσών Πρωταθλητών. 
Η δημοτική αρχή όμως συνεπικουρούμενη και από την ψήφο του κ. Χατζηνικολάου ΑΠΕΡΡΙΨΕ  το αίτημα μου. Οι  δικαιολογίες απόρριψης του αιτήματος μου ήταν τουλάχιστον αστείες.
Ο κ. Τσαβαρής παραβρέθηκε   στο Ελ. Βενιζέλος και φωτογραφήθηκε με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές κατά την άφιξή τους, με τα Χρυσά Μετάλλια στο στήθος τους, παίρνοντας μέρος δόξας απ’ αυτούς. Την υπόσχεση όμως που έδωσε ακόμη να την υλοποιήσει. Το θέμα της Υποτροφίας των δυο Παγκόσμιων Πρωταθλητών θα έπρεπε ήδη να είχε κλείσει.
Η αθέτηση της υπόσχεσής του προς τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές δεν είναι μοναδικό  φαινόμενο, είναι σύνηθες το φαινόμενο, η φτηνή δικαιολογία πάντα έτοιμη. Ακόμα ηχούν τα λόγια του κ. Αστράκου στο δημοτικό συμβούλιο “άλλα είχαμε υποσχεθεί και δεν κάναμε τίποτα”.
Το “φαινόμενο Τσαβαρής”, η ασυνέπεια λόγου και έργων βρίσκονται στα χρόνια που διανύουμε σε πλήρη εφαρμογή. Το ερώτημα που τίθεται είναι:
Ποιοί δημότες  άραγε δίνουν πλέον εμπιστοσύνη στα λεγόμενα ή τις κατ’ ιδίαν υποσχέσεις του; Η ρύση “καλά δεν ήξερες δεν ρώταγες” πλέον δεν θα μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για κανένα.
Κε Τσαβαρή,  παρουσία του λαού της Σαλαμίνας και των επισήμων  προσκεκλημένων από την Ομοσπονδία Κωπηλασίας (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, κλπ) και λοιπούς επίσημους καλεσμένους δώσατε μια υπόσχεση.
Σας προκαλώ να δώσετε ΑΜΕΣΑ λύση, σας προκαλώ να εφαρμόσετε ΑΜΕΣΑ την δέσμευσή σας χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.
Σπύρος Σοφράς
υπ. δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου