Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Υποθαλάσσια Οδική Ζεύξη Σαλαμίνας. Πρέπει η δεν πρέπει να γίνει Οι σημαντικές αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών στον τρόπο ανάπτυξης της πόλεων, διαμόρφωσαν καθοριστικά τον αστικό ιστό και τη καθημερινότητα των πολιτών, με αποτέλεσμα σήμερα να γίνεται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για την αναζήτηση λύσεων.
 Το θέμα της υποθαλάσσιας ζεύξης της Σαλαμίνας, αγγίζει το μέλλον του νησιού και οι επιπτώσεις επηρεάζουν την Οικιστική εξέλιξη, το Περιβάλλον και τη Τοπική Οικονομία οδηγώντας σε διαφορετικές επιλογές κατοίκους και επισκέπτες.
Ο προβληματισμός για τη ζεύξη, εδώ και χρόνια κυριαρχεί στο διάλογο για τη μελλοντική εξέλιξη και την ανάπτυξη της περιοχής, Η Ζεύξη της Σαλαμίνας είναι σημαντικό βήμα στην επόμενη μέρα του νησιού και έχει δημιουργήσει δύο μέτωπα με διαφορετικές θέσεις για το αν πρέπει η δεν πρέπει να γίνει ;


Αυτό το σημαντικό ερώτημα υπήρξε η αφορμή της Ημερίδας που διοργανώνουν το ECOCITY και ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας, με τίτλο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ : Υποθαλάσσια Οδική Ζεύξη Σαλαμίνας, που θα υλοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, το πρωί. Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στα πρόγραμμα των δράσεων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2013-14 και έχει προσανατολισμό στη ποιοτική προσέγγιση των συνθηκών μετακίνησης της Σαλαμίνας.

Στην ημερίδα συντονιστής έχει οριστεί ο Αντιπρόεδρος του ECOCITY κ. Γιάννης Κουμαντάκης, Ομ. Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχουν προσκληθεί ως ομιλητές οι :   
·         Θάνος Βλαστός, Συγκοινωνιολόγος, καθηγητής ΕΜΠ, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ECOCITY
·         Πάνος Παπαδάκος, Συγκοινωνιολόγος, Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. ECOCITY
·         Δημήτρης Κατσικάρης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς και Νήσων
·         Γιάννης Πολύζος, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, καθηγητής ΕΜΠ
·         Ιωάννης Καρνέσης, Προϊστάμενος Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
·         Μάρκος Ακύλας, Βιολόγος, Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒΟΣ
·         Σπύρος Παπαισιδώρου, Αρχιτέκτων, Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Σαλαμίνας
·         Γιώργος Νάθενας, Μαθηματικός Συγκοινωνιολόγος Αν. Υπεύθυνος Τμήματος Ρ.Σ.Α.  Οργανισμού Αθήνας
Επίσης, στην εκδήλωση, έχουν προσκληθεί για τοποθέτηση ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσάβαρης και ο Δήμαρχος Περάματος κ. Παντελής Ζουμπούλης.
Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, προβλέπεται να υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το ακροατήριο.

Στην υλοποίηση της Ημερίδας, εκτός των συνδιοργανωτών ECOCITY και ΠΕΡΙΒΟΣ, συνεργάζονται η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας και το Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου, της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Σύλλογος Μηχανικών Νήσου Σαλαμίνας

Ο Αντιπρόεδρος του ECOCITY Γιάννης Κουμαντάκης δήλωσε για την Ημερίδα, «η εκδήλωση για τη Ζεύξη της Σαλαμίνας δείχνει έμπρακτα τη βούληση του ECOCITY για την εξέταση και ανάπτυξη διαλόγου για κρίσιμα τοπικά θέματα που …..την ποιότητα ζωής και την οικονομική ανάπτυξη. Το ECOCITY με την Εκστρατεία ECOMOBILITY έχει δίνει έμφαση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, με προσανατολισμό τις λύσεις που εξυπηρετούν την τοπική κοινωνία και διευκολύνουν την εξέλιξη και το όραμα για την πόλη που θα παραδοθεί στις επόμενες γενιές»

Ο Πρόεδρος του Πέριβου, Μάρκος Ακύλας τόνισε «……………..

Η συμμετοχή του κοινού στην Εσπερίδα είναι ελεύθερη με την εγγραφή πριν την έναρξη στη Γραμματεία της Ημερίδας

Πληροφορίες
ECOCITY : Σοφία Κατσίκη
Τηλ.
Email : …

Γραμματεία Ημερίδας
Μαίρη Κανάκη 6977197473
Email : Perivos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου