Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τροπολογία ανατρέπει τους δημοτικούς σχεδιασμούς για την ΕΥΔΑΠ

Τροπολογία που προβλέπει την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (εως και την 31.7.2013) των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και των νομικών τους προσώπων προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ κατατέθηκε στην Βουλή και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με την σχετική έκθεση οι «ανωτέρω υποχρεώσεις εξοφλούνται για λογαριασμό των οικείων φορέων από τον Κρατικό προϋπολογισμό, με μεταφορά πιστώσεων στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών» ενώ εξηγείται ότι τα ποσά που θα καταβάλλει ο κρατικός προϋπολογισμός θα παρακρατούνται από τους αποδιδόμενους, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, πόρους προς τους οικείους ΟΤΑ κατά τα έτη 2014-2025.
Το ερώτημα τώρα που τίθεται σε ότι αφορά τη Σαλαμίνα είναι το πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η νέα “απειλή” για τα οικονομικά του δήμου, που τινάζει εκ θεμελίων στον αέρα τους σχεδιασμούς της δημαρχιακής αρχής στα θέματα της ΕΥΔΑΠ. Μετά από την γνωστή απόφαση η οποία δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να εγκαθιστά αγωγούς και τα απαραίτητα στοιχεία για την ύδρευση περιοχών, χωρίς να πληρώνει κάποιο τέλος διέλευσης, η τροπολογία αυτή ανατρέπει τους σχεδιασμούς που έχουν βασιστεί σε πλάγιους τρόπους αντιμετώπισης του χρέους στην ΕΥΔΑΠ. Δύσκολοι καιροί για πολιτικάντικες μεθοδεύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου