Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Αγανάκτηση για τους καθυστερημένους καθαρισμούς των πρανών

Συγχαρητήρια!!!
Οι καθαρισμοί των πρανών ολοκληρώθηκαν τέλη Αυγούστου!!
Δεν είχε μπει καν ο Σεπτέμβρης!
Είναι εξωφρενικό,
είναι τραγικό,
αλλά δυστυχώς και ταυτόχρονα δείγμα του ενδιαφέροντος και του τρόπου που λειτουργεί ο Δήμος μας και όποιοι εμπλέκονταν στο θέμα αυτό, όποιο θώκο και αν κατέχουν.
Ένα έργο τόσης ζωτικής σημασίας για τον δασικό μας πλούτο, (κόσμημα για όλο τον νομό ) που έπρεπε να είχε γίνει τέλος Μαΐου, γίνεται τέλος Αυγούστου!!!!! Ο μόνος ωφελημένος από αυτό θα είναι ο εργολάβος πλέον. Φανταστείτε ότι το μόνο που είχε ζητηθεί από το Δήμο ήταν να προκηρύξει ένα διαγωνισμό. Τίποτα άλλο. Τα χρήματα (85000) είχαν δοθεί έγκαιρα και θα επαρκούσαν για την κάλυψη των αναγκών, όμως……

Αν υπήρχε μια αξιολόγηση για αυτό το θέμα, θα είχαμε αξιολογηθεί πολύ κάτω από το μηδέν. Ίσως το Υπουργείο Εσωτερικών να μην επαναλάμβανε την χρηματοδότηση σε ένα Δήμο που είναι ανίκανος να διαχειριστεί το Δημόσιο χρήμα για το κοινό καλό.
Οι στατιστικές λένε ότι ως τη στιγμή που έγιναν οι καθαρισμοί (τέλη Αυγούστου) έχουν καεί το 70% των εκτάσεων που καίγονται, κατά μέσο όρο, όλο το χρόνο, άρα με την εγκληματική καθυστέρηση αυξήσαμε τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιάς στα πρανή κατά ανάλογο ποσοστό. (Το γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι, λόγω μετεωρολογικών συνθηκών, δεν ήταν τόσο εύκολη η έναρξη πυρκαγιών, ισοστάθμισε την ανθρώπινη ανεπάρκεια.)
Εύγε σε όσους κατάφεραν να γίνουν οι καθαρισμοί 20 Αυγούστου!!
Ο ΠΕΡΙΒΟΣ του χρόνου προτείνει οι καθαρισμοί να γίνουν παραμονή Χριστουγέννων και με τα χορτάρια που θα αφαιρεθούν, να στηθεί το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο αχυρόδεντρο της Ευρώπης, γιατί μόνο για τέτοιες φιέστες και αρχοντομεγαλεία τελικά είμαστε άξιοι…
Η κάθε κοινωνία βιώνει τις καταστάσεις που της αξίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου