Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Επετειακή Εκδήλωση Ένωσης Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού

       Το διήμερο 8 & 9 Ιουνίου η Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού διοργάνωσε το καθιερωμένο "Ποντιακό Πανηγύρι" σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.
       Πολλοί σύλλογοι Ποντίων απ' όλο το λεκανοπέδιο καθώς και δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι έλαβαν μέρος σ'αυτό το πανηγύρι, διαμορφώνοντας το σε μια συνάντηση πολύμορφης πολιτιστικής έκφρασης.
       Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, παρόλο που ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, αφού η Πλατεία Σπάθα πλημμύρισε από κόσμο, δικαιώνοντας έτσι τόσο τις προσπάθειες των διοργανωτών όσο και τις προσδοκίες του κοινού.
       Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, αφού αναφέρθηκε στις οδυνηρές στιγμές και στον πόνο του ξεριζωμού που βίωσε ο Ποντιακός Ελληνισμός, εξήρε το σθένος τη δύναμη και την αγωνιστικότητα των Ποντίων, που κάτω από αντίξοες συνθήκες ξαναέστησαν τις ζωές τους και διαπρέπουν σε όλους τους τομείς. Επίσης καυτηρίασε την άκρως ανιστόρητη και ανθελληνική στάση κάποιων Ελλήνων αρνητών της Γενοκτονίας. Τέλος απευθυνόμενος προς τους συνδημότες μας Ποντίους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση υπογράμμισε: «Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή σας, καθώς μαζί με τους Μικρασιάτες πρόσφυγες παίξατε πολύ σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική αλλά και οικιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας. Δουλέψατε σκληρά και ριζώσατε σε αυτό τον τόπο, φέρνοντας αέρα δημιουργίας σε όλη την περιοχή».



Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου