Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Υποψήφιος Δήμαρχος ΜΑΡΙΟΣ ΤΡΑΥΛΟΣ

Μάριος Τραυλός: Να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία!
Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έκανε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τοπικό Τύπο στα γραφεία της «Ενωτικής Κίνησης Σαλαμίνας» ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας Μάριος Τραυλός. 
Ο κ. Τραυλός, αφού καλωσόρισε τους δημοσιογράφους, μίλησε για την απόφασή του να επιστρέψει στη δημοτική σκηνή.
«Μια ομάδα αξιόλογων συμπολιτών μας με παρότρυναν να ηγηθώ Ενωτικού ψηφοδελτίου με όραμα και προοπτική την αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε ως πολίτες αυτής της χώρας σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο. Μετά από πολλή σκέψη, γνωρίζοντας και σταθμίζοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος, τελικά το αποφασίσαμε».
Ο κ. Τραυλός στην ανακοίνωσή του, απέφυγε, κατά την πάγια τακτική του, να μπει σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και  επικεντρώθηκε σε 6 άξονες συμπεριφοράς και λειτουργίας από τη στιγμή που θα αναδεικνύετο δήμαρχος:
1.      Δημοκρατία. Πόρτες ανοιχτές -κι όχι κλειδαμπαρωμένες- σε κάθε Συμπολίτη μας που νοιάζεται γι΄ αυτόν τον τόπο και, επομένως, για το μέλλον των παιδιών μας.
2.      Δραστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση και διαχείριση των πραγμάτων του Δήμου.
3.      Αλλαγή στο ύφος και το χαρακτήρα  διοίκησης και συμπεριφοράς.
4.      Ισονομία – Ίση μεταχείριση των εργαζομένων και των συμπολιτών μας πέρα κι έξω από διαχωριστικές γραμμές.
5.      Ανάπτυξη με αξιοποίηση και ευρωπαϊκών προγραμμάτων απ΄ ευθείας από τις Βρυξέλλες. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι οι στενοί συνεργάτες του και ο ίδιος είναι έτοιμοι γι΄ αυτό.
6.       Κοινωνικές πρωτοβουλίες με προτεραιότητα τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Στο τελευταίο αυτό σημείο ο κ. Τραυλός στάθηκε ιδιαίτερα, ιεραρχώντας ως βασικό στόχο την προσπάθεια για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο νησί. «Αυτή η προσπάθεια αποτελεί δέσμευση» είπε. «Υπάρχει ο τρόπος. Η συνταγή δοκιμάστηκε και απέδωσε όταν ήμουν Κοινοτάρχης Σεληνίων. Κι επειδή έχει γίνει σήμερα πάλι επίκαιρη, δε βλέπω το λόγο να μην ξαναπετύχει».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων εκπροσώπων του Τύπου. Σε ερώτηση αν θα συνεχίσει αν εκλεγεί να λειτουργεί με εθελοντές στο Δήμο, ο κ. Τραυλός ήταν κατηγορηματικός: «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Αυτό το πράγμα που συμβαίνει σήμερα δεν είναι εθελοντισμός. Προσωπικά, ποτέ δε  λειτούργησα σ΄ αυτή τη βάση, που έχει να κάνει με υποσχέσεις. Δεν το΄ κανα ποτέ και ούτε πρόκειται να το κάνω».
Σε ερώτηση που του τέθηκε για την καθαριότητα, ο Μ. Τραυλός επεσήμανε το γεγονός  πως αυτή τη στιγμή ο όγκος των απορριμμάτων έχει μειωθεί κατά 60% λόγω της κρίσης, κάτι που έχει μειώσει σημαντικά το πρόβλημα. Υπενθύμισε πάντως πως όταν ο ίδιος ήταν Δήμαρχος Αμπελακίων είχε δώσει μεγάλο βάρος στο να αποκτήσει – και απέκτησε - σημαντικό μηχανολογικό εξοπλισμό ο Δήμος.
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με την καθημερινότητα, ο κ. Τραυλός μίλησε για ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας και άμεσης ανταπόκρισης στις ανάγκες του πολίτη, πράγμα που συνέδεσε με τη δημιουργία θέσεων εργασίας χωρίς να προβεί σε περαιτέρω εξηγήσεις.
 
«Πιστεύω ότι η μέχρι τώρα 24χρονη παρουσία μου στα τοπικά δρώμενα αποτελεί κατά κάποιο τρόπο εγγύηση. Πιστεύω ότι έχω δώσει εξετάσεις κι έχω αποδείξει σε γενικές γραμμές τη συνέπεια λόγων και έργων», είπε, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους: «Καλούμε όλους να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθειά μας, αρκεί α επιθυμούν να προσφέρουν σ΄ αυτόν τον τόπο!»
Και κατέληξε: «Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα!»

Με τη σειρά του ο κ. Μακρής, παίρνοντας το λόγο, δήλωσε ενώπιον όλων ότι  στο συνδυασμό συμμετέχει, θεωρώντας ότι η συμμετοχή του αυτή μπορεί να φανεί χρήσιμη μετά από τόσα χρόνια διοίκησης και παρουσίας στο Δήμο, αλλά δεν θα αποδεχτεί οποιαδήποτε έμμισθη θέση,  θα προσφέρει δε τις υπηρεσίες του με όλες του τις δυνάμεις σαν απλός στρατιώτης. Μίλησε για άριστη συνεργασία με το Μ. Τραυλό και δεν παρέλειψε να σχολιάσει στον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, την ώρα έναρξης (ακριβώς την ώρα που ο ίδιος ξεκινά το ιατρείο του, όπως είπε) και τη μεγάλη διάρκειά του μέχρι τις πρωινές ώρες.
Ο κ. Τραυλός, παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο και απευθυνόμενος στον κ. Μακρή του είπε επί λέξη: «Θανάση, αυτό που είπες σε τιμά και αποδεικνύει την αγάπη σου για τη Σαλαμίνα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου