Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Τα προ ημερησίας και οι αποσύρσεις

Έχει γίνει πλέον σύνηθες φαινόμενο  πολλά και σοβαρά θέματα η δημοτική αρχή να τα φέρνει στην προ ημερήσια διάταξη. Πολλές φορές η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει την τακτική αυτή, που της αφαιρεί το δικαίωμα να λαμβάνει γνώση του θέματος αλλά και να θέτει δικά της θέματα τα οποία μπορεί επίσης να είναι σοβαρά, αφού ο χρόνος για τα προ ημερησίας (1,5 ώρα) εξαντλείται στη συζήτηση των θεμάτων που φέρνουν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Στο τελευταίο Δ.Σ. ζήσαμε και το άλλο, δηλ. την απόσυρση θεμάτων. Ενώ στα προ ημερησίας η δημοτική αρχή έφερε θέμα τη άσκηση ή μη ένδικων μέσων εκ μέρους του Δήμου κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά που αφορά την υπόθεση 14 εργαζομένων στο Δήμο, αργότερα το ίδιο βράδυ απέσυρε θέμα που αφορούσε τη σύσταση 2 προσωρινών προσωποπαγών θέσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κλάδου ΔΕ διοικητικών υπαλλήλων σε εκτέλεση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Σαλαμίνας, με το σκεπτικό ότι «προέκυψαν νέα στοιχεία».
Αλήθεια γιατί αποσύρθηκε το συγκεκριμένο θέμα; Και ποια νέα στοιχεία προέκυψαν που εμπόδισαν τη λήψη απόφαση για την τακτοποίηση, απ΄ ότι καταλαβαίνουμε, δύο υπαλλήλων, την ίδια στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την ίδια ημέρα παρόμοιες αποφάσεις στήριξης άλλων υπαλλήλων;    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου