Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Κρούσμα πολιτικής αλητείας στα Σελήνια

Πηγή. γνώμη τηςΣαλαμίνας. Ρεπ. 
Βαθιά στην … πολιτική αλητεία «βούτηξε» κάποιος, λίαν επιεικώς ηλίθιος αλλά και επικίνδυνος συνάμα, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου 04/05, όταν προκάλεσε μια απίθανη ιστορία που θα φέρει πίσω της χιονοστιβάδα εξελίξεων, καθώς «έπαιξε» με τα εν ου παικτοίς, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ηρεμία και την τάξη σε μια ολόκληρη περιοχή του νησιού αφενός, αλλά και σε άμεσο κίνδυνο την επαγγελματική σταδιοδρομία όσων εμπλέκονται τελικά σε αυτήν, αφετέρου.
Για να γίνουμε σαφείς, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, η Αστυνομία (στα κεντρικά της Αθήνας) δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον άγνωστο αλητήριο που λέει: «Είμαι ο Μάριος Τραυλός, ο πρώην Δήμαρχος Αμπελακίων. Στα Σελήνια λειτουργούν καταστήματα χωρίς άδεια. Σας ζητάω να επέμβετε». Όταν ζητήθηκε από τον άγνωστο το τηλέφωνο του, όπως συνηθίζεται πάντα, για τις τηλεφωνικές καταγγελίες ή ειδοποιήσεις στην Αστυνομία, ο άγνωστος αρνήθηκε να το δώσει, απαντώντας στερεότυπα: «Είμαι ο Μάριος Τραυλός, ο πρώην δήμαρχος Αμπελακίων».
Ο αστυνομικός που χειρίστηκε το τηλεφώνημα, δείχνοντας τουλάχιστον βιασύνη ή απερισκεψία, δεν μπαίνει στον κόπο να βρει το τηλέφωνο του αληθινού Μάριου Τραυλού (σ.σ. πόσο δύσκολο είναι να βρεις το τηλέφωνο ενός πρώην Δημάρχου στην Σαλαμίνα;) και να εξακριβώσει το αληθές του προσώπου ή της καταγγελίας. Αντ΄ αυτού, μέσω του ασυρμάτου, στέλνει ένα περιπολικό στα Σελήνια να πραγματοποιήσει ελέγχους σύμφωνα με την καταγγελία.
Και μέχρι εδώ καλά. Είναι κοινό μυστικό ότι ακόμα και μια ανώνυμη καταγγελία μπορεί να βγάλει … «λαβράκι». Αν οι αστυνομικοί του περιπολικού, έκαναν μόνο τον διατεταγμένο έλεγχο δεν θα γινόταν και τίποτα. Ένας τυπικός έλεγχος της Αστυνομίας, ίσως και λίγη δυσφορία από την πλευρά των καταστηματαρχών, λόγω της μέρας, Μεγάλο Σάββατο μεσημέρι γαρ, και όλα καλά.
Αλλά το πλήρωμα του περιπολικού, δείχνοντας τουλάχιστον απρονοησία (σ.σ. αρνούμεθα να σκεφτούμε καν, ότι το έκαναν επίτηδες ή ακολουθώντας εντολές), ίσως για να αποφύγουν την «είσπραξη» της δυσαρέσκειας του ελεγχόμενου, ίσως γιατί πιστεύοντας, ότι επικαλούμενοι το όνομα του πρώην Δημάρχου, θα αποκτούσε περισσότερη εγκυρότητα η άσκηση του ελέγχου, ποιος ξέρει τελικά για ποιό λόγο, έλεγαν στους ελεγχόμενους που ρώτησαν γιατί ελέγχονται: «Έχουμε δεχθεί καταγγελία από τον πρώην Δήμαρχο, τον Μάριο Τραυλό, ότι λειτουργείτε χωρίς άδεια» ή κάτι παρόμοιο, αναφέροντας πάντως το όνομα του πρώην Δημάρχου.
Για καλή τύχη όλων, το πρώτο κατάστημα που πήγαν για έλεγχο, έτυχε να ανήκει σε προσωπικό φίλο του πρώην Δημάρχου, ο όποιος του τηλεφώνησε αμέσως και τον ενημέρωσε για το περιστατικό.
Τα ίδια επαναλήφθηκαν στα επόμενα καταστήματα που επισκέφθηκαν οι αστυνομικοί. Και όπως ήταν φυσικό άνοιξαν οι ασκοί του … Τραυλού, ο οποίος μαθαίνοντας τα καθέκαστα, πήγε μαινόμενος στο Αστυνομικό Τμήμα της Σαλαμίνας για τα δέοντα.
Ανεξάρτητα από την συνέχεια που θα δοθεί στα γεγονότα, καθώς ο κ. Τραυλός φέρεται να θέλει «τις κεφαλές επί πινάκι» όσων ενεπλάκησαν και δημιούργησαν την κατάσταση αυτή, εγείρονται ορισμένα ερωτήματα και παρατηρήσεις:
Το στήσιμο της υπόθεσης θυμίζει παρακρατικές μεθόδους και πολύ, μα πολύ βρώμικες μεθοδεύσεις, με καταφανή στόχο να δημιουργηθεί αρνητική εντύπωση (πολιτικού προφανώς χαρακτήρα) στα Σελήνια, εις βάρος του κ. Τραυλού. Και δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι παρόμοιο, ως προς την … «μαφιόζικη» μεθόδευση, περιστατικό. Συνάμα είναι και παιδαριώδες, καθώς τα Σελήνια είναι μικρή κοινωνία και γνωρίζονται σχεδόν όλοι μεταξύ τους. Ήταν θέμα λίγης ώρας να μαθευτούν παντού τα γεγονότα.
Είναι δε τόσο παιδαριώδες που καταντάει άκρως επικίνδυνο, καθώς η αποκάλυψη του «καταγγέλλοντος» θα μπορούσε πολύ εύκολα να πυροδοτήσει διενέξεις, φιλονικίες και ενδεχομένως αυτοδικία από τον καταγγελλόμενο, σε χρόνο μηδέν.
Πού πήγε η πάγια αρχή όλων των ανακριτικών και ελεγκτικών Αρχών να ΜΗΝ αποκαλύπτεται ο καταγγέλλων ακριβώς για τον λόγο αυτό; Εδώ, για διατάραξη κοινής ησυχίας έρχεται το «100», αν παίζει λίγο δυνατά η μουσική επειδή έχεις τα κέφια σου ένα βράδυ, και αν ρωτήσεις: «ποιος σας έστειλε ρε παιδιά;», οι αστυνομικοί σου απαντούν με το πιο καλό τους χαμόγελο: «αυτό δεν μπορούμε να σας το πούμε» …
Πού είχε το μυαλό του ο αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο και αντί να διατηρήσει την ηρεμία και την τάξη, παρά λίγο να προκαλέσει … σύρραξη στα Σελήνια; (σ.σ. είπαμε και παραπάνω, ότι αρνούμεθα, εμείς τουλάχιστον, να σκεφτούμε καν ότι το «δόσιμο» του «καταγγέλλοντος» έγινε επί τούτου ή κατ΄εντολήν. Βεβαίως κάποιοι άλλοι έχουν διαφορετική άποψη, τονίζοντας πόσο σίγουροι είναι ότι έγινε επίτηδες).
Πόσο πολιτικώς αλήτης, αλλά και κυριολεκτικώς, πέρα από την πλαστοπροσωπία που διέπραξε, είναι ο εμπνευστής αυτής της ιστορίας;
Για να το καταλάβουμε αυτό θα πρέπει να βρούμε ποιος θα ωφελείτο, από αυτήν την βρώμικη ιστορία. Ποιός δηλαδή, θα είχε κίνητρο να κάνει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς οι γνώμες που ακούσαμε ΔΕΝ διίστανται καθόλου. Αλλά το συμπέρασμα, να το βγάλετε μόνοι σας. Σκεφτείτε και λίγο …
Εμείς θα το διατυπώσουμε όταν υπάρξουν «σκληρά» στοιχεία. Και απ’ ότι φαίνεται θα υπάρξουν, καθώς ο κ. Τραυλός φέρεται αποφασισμένος να εξαντλήσει τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος για ένα τέτοιο, εις βάρος του, περιστατικό.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεταπτυχιακες σπουδες στην πουστια τη ρουφιανια τα ανωνημα ιβριστικα φειγ βολαν και τους παντες καταγγελων, μονο ενας υπαρχη στη Σαλαμινα και ευτηχως μονο για κανενα χρονο ακομα, μεχρι να μας ξεκουμπιστη. προφεσορος στο ειδος του και ονοματακι δεν λεω (ΓΙΑΝΝΗ) ΤΟΝ ΛΕΝΕ...........

Ανώνυμος είπε...

o ta panta katagelon - o megaliteros alitis sth salamina

Ανώνυμος είπε...

Παντως ρε Ανατροπεα σου βγαζω το καπελο εισαι ο μονος που εχεις καταφερει να μην μπενουν να σχολιαζουν τα παπαγαλακια του τσαβες. Τοσο πολυ σε φοβουνται ρε φιλε;
Μπραβο σου.

Ανώνυμος είπε...

Α! ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ?ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Ο ΤΡΑΥΛΟΣ.ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ.ΜΑΡΙΕ ΠΡΟΧΩΡΑ!ΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Αρχειοθήκη ιστολογίου