Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Δημήτρης Κατσικάρης, Ως εδώ και μη παρέκει

. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για την εξασφάλιση της επικοινωνίας της Σαλαμίνας με τη Στεριά»                  
  Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με την υποχρέωση των πλοίων που δραστηριοποιούνται στα πορθμεία Σαλαμίνας και Φανερωμένης να διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη για απαιτήσεις τρίτων και τον κίνδυνο αποκοπής της Σαλαμίνας από τη στεριά, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Τις τελευταίες μέρες γίναμε, αιφνιδίως, μάρτυρες -χωρίς ποτέ να έχουν ενημερωθεί επίσημα οι πολίτες- μιας πρωτοφανούς διελκυστίνδας και αντιπαράθεσης του υπουργείου Ναυτιλίας με τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας και Φανερωμένη Σαλαμίνας - Μεγαρίδα, με αφορμή την άρνηση των επιχειρηματιών να συμμορφωθούν στην Ευρωπαϊκή Οδηγία και να ασφαλίσουν τα πλοία τους για απαιτήσεις έναντι τρίτων.
Η άρνηση αυτή συνεχίζεται, μετά από τρεις παρατάσεις που έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας για συμμόρφωση με τη νομοθεσία.
Εξαιτίας μιας άγονης αντιπαράθεσης και ασυνεννοησίας υπουργείου - πλοιοκτητών, ζούμε λογικές του παρελθόντος και αυτή τη στιγμή η Σαλαμίνα κινδυνεύει να αποκοπεί από τη Στεριά και χιλιάδες Σαλαμίνιοι και επισκέπτες του νησιού θα ταλαιπωρηθούν και ουσιαστικά θα τιμωρηθούν χωρίς να φταίνε σε τίποτα.
Είναι απίστευτο να μην μπορεί σήμερα το κράτος να δώσει λύση σε απλά ζητήματα και οι πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή ομηρία, επειδή οι υπεύθυνοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2013 να ζούμε αυτή την παραφροσύνη που εντέλει πληρώνει ο απλός πολίτης και χιλιάδες ανυποψίαστες οικογένειες.

Καλούμε τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Σαλαμίνας να μην παίζουν εκφοβιστικά με την αγωνία των πολιτών -των ανθρώπων δηλαδή που επί δεκαετίες στηρίζουν τα πλοία τους με τον ιδρώτα τους- απειλώντας ότι θα διακόψουν τη συγκοινωνία, γιατί τους είναι δυσβάστακτο, όπως λένε, να ασφαλίσουν κάθε πλοίο με το… υπέρογκο ποσό των 7.000 ευρώ ετησίως! Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Καλούμε τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη ο οποίος χορήγησε τρεις παρατάσεις στους πλοιοκτήτες χωρίς οι πολίτες να γνωρίζουν τίποτα, να αναλάβει τις ευθύνες του και να εγγυηθεί -ως ο μόνος αρμόδιος για την κατάσταση- τη δυνατότητα επαρκούς και σωστής συγκοινωνιακής κάλυψης της Σαλαμίνας, σε κάθε περίπτωση, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι χιλιάδες πολίτες. 
Επιτέλους, οφείλουμε όλοι ΣΕΒΑΣΜΟ στους πολίτες που βιώνουν μια τραγική οικονομική πραγματικότητα καθημερινά.
Τα πολιτικά πελατειακά παιχνίδια και τα ιδιοτελή συμφέροντα του καθενός δεν αφορούν κανέναν και κανένας δεν μπορεί να παίζει στις πλάτες των πολιτών, στερώντας τους τη δυνατότητα μετακίνησης στα σπίτια και τις δουλειές τους. Ως εδώ και μη παρέκει».


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο κυριε Κατσικαρη, ενας πολιτικος που δεν μασαει τα λογια του και δεν εχει γνωμονα παντα την πουστια σαν καποιους αλους ....ονοματα δεν λεμε τους γνωριζει ολη η Σαλαμινα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ. είπε...

Κύριε Κατσικάρη,
Από αρχαιοτάτων ετών έχει λεχθεί το,
" ήξεις αφίξεις ουκ εν τω πολέμω θνίξεις" και χαρακτηρίζει κυρίως τους
κατ' επάγγελμα πολιτικούς.
Πάρτε θέση κ. Κατσικάρη και συντα-
χθείτε, ή με τους μεν ή με τους δε.
Είσθε πολιτικός, ασκείτε πολιτική
και η διαχείρηση της εξουσίας που διαθέτετε, μας ενδιαφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Καλη η προσπαθεια αγαπητο παπαγαλακι αλα μαλον δεν καταλαβες τιποτα

Ανώνυμος είπε...

MPABO KATSIKARI LIGA LOGIA KAI STARATA OXI SAN TON PARLAPIPA

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ είπε...

Κύριε Καλογήρου,
Είμαι απολύτως ξεκάθαρος, ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ από όλους και για όλα. Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τη Σαλαμίνα και τους πολίτες που με τον Οβολόν τους έχτισαν,, πολλά πλοία. Είναι απαράδεκτο να γίνονται ανασφάλιστοι Πλόες. Ηταν λάθος και συνιστά παλαιοκομματική πρακτική να δίνονται παρατάσεις από τον υπουργό. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών.
Ελπίζω τώρα να γίνεται κατανοητό σε όλους τι λέω. Οι Πλοικτήτες ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τηρούν το νόμο. Ο κ. Μουσουρούλης λειτούργησε ΛΑΘΟΣ και οι πολίτες της Σαλαμίνας θα πληρώσουν χωρίς να φταίνε για όλα αυτά.
Καθαρά πράγματα και καθαρές κουβέντες, κύριε Καλογήρου. Εγώ δεν θα κάνω ποτέ ψηφοθηρία με τέτοια ζητήματα και κοιτάζω τους πολίτες ΚΑΤΑΜΑΤΑ
Δ. Κατσικάρης, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων

Αρχειοθήκη ιστολογίου