Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Δύο θεατρικές παραστάσεις, Πέμπτη και Παρασκευή 30 και 31 Μαΐου, στις 8.30΄ το βράδυ, στο Θέατρο «Δημήτρης Μπόγρης»

Δύο δυναμικές παραστάσεις, Πέμπτη και Παρασκευή 30 και 31  Μαΐου, στις 8.30΄το βράδυ, στο Θέατρο «Δημήτρης Μπόγρης» στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.
Την Πέμπτη, «Το Θέατρο της Κούλουρης», παρουσιάζει  το συγκλονιστικό θεατρικό έργο του Ντίνου Κουμπάτη «Νύχτες του Μαουτχάουζεν», σε σκηνοθεσία του ίδιου. Πρόκειται για την μνήμη τραγικών ντοκουμέντων, τα οποία ξαναζωντανεύουν από σκηνής, καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ουδέποτε θα ξεπεράσει τις θηριωδίες που διέπραξε κατά της Ανθρωπότητος  το Τρίτο Ράϊχ.
Δύο γυναίκες, τραγικές φιγούρες και αυτές, η μία με απώλεια μνήμης και η άλλη, με όλο το βάρος των επώδυνων στιγμών τις οποίες εφιαλτικά έζησε ανάμεσα σε θαλάμους αερίων και κρεματόρια, όπου έλιωναν την ανθρώπινη σάρκα, ξαναζωντανεύει την εικόνα ενός κόσμου, ο οποίος  απέδειξε ότι μετά από εκατομμύρια χρόνια ζωής, δεν έμαθε να αγαπά και του αρέσει να δολοφονεί αποτρόπαια, ξεκινώντας από τον ίδιο τον Θεό, τον συνάνθρωπο, τον Πολιτισμό, την Ειρήνη, την Δημοκρατία.
Δύο απαράμιλλες ερμηνείες από τις ηθοποιούς Χριστίνα Μανδέκη και Σούζη Φωτίου, ένα έργο που θα χαραχθεί βαθιά στην καρδιά του θεατή, με την ίδια ένταση που χαράχθηκαν στις μνήμες μας και στις σελίδες της Ιστορίας, οι απάνθρωπες θηριωδίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Την Παρασκευή, ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Τέχνη δίχως όρια», παρουσιάζει τον πρωταγωνιστή του αλβανικού Θεάτρου και εξαίρετο τραγωδό Αναστάς Νίκα, ο οποίος σε ελληνική και αλβανική γλώσσα, θα ερμηνεύσει σκηνές από την «Οδύσσεια» του Ομήρου, τον Κρέοντα από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλέους, δημοτικά και ακριτικά τραγούδια, τα οποία είναι κοινά σε όλο τον χώρο των Βαλκανίων, καθώς και δύο εθνικούς ποιητές, τον Διονύσιο Σολωμό και τον Ναΐμ Φράσερι. Ακόμη, Ντριτερό Αγκόλι, Τεοντόρ Κέκο, Λασγκούς Ποραντέτσι και Ρούντιαρ Κίπλνγκ.
Οι θεατές, θα θαυμάσουν και θα χειροκροτήσουν τον Αναστάς Νίκα σε ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ ηθοποιΐας, ενώ ενδιάμεσα θα απολαύσουν αρβανίτικους και ελληνικούς  χορούς, μεταξύ των οποίων και από το χορευτικό συγκρότημα Κρητών Σαλαμίνας «Μεγαλόνησος». Παράλληλα, θα προβληθούν βιντεοκλίπς με ερμηνείες  του Αναστάς Νίκα, ο οποίος στο περσινό Διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου, απέσπασε τα πρώτα βραβεία ερμηνείας και σκηνοθεσίας. Τέλος, οργανικά συνδεδεμένα, ο Γιάννης Σαρρής  θα αποδώσει μελοποιημένη ποίηση.
Και οι δύο παραστάσεις, τελούν υπό την αιγίδα του Ομίλου Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου