Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Δεσμεύσεις - Κατασχέσεις ακατάλληλων τροφίμων

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων, προχώρησαν σε δύο κατασχέσεις κρεάτων και παρασκευασμάτων κρέατος συνολικού βάρους 175 κιλών. 
Ειδικότερα, στις 23-04-2013 σε δύο κρεοπωλεία, στη Νίκαια και στη Δραπετσώνα αντίστοιχα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 125 κιλά κατεψυγμένου βοείου κρέατος προέλευσης Γαλλίας σε πλήρη απόψυξη, 25 κιλά νωπού κιμά ο οποίος ήταν εκ των προτέρων κομμένος και 25 κιλά νωπό κοκορέτσι, το οποίο βρέθηκε στην κατάψυξη, μέσα σε πλαστικές σακούλες. Τα παραπάνω τρόφιμα χαρακτηρίστηκαν ως μη ασφαλή, ακατάλληλα για κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν. Οι σχετικές κτηνιατρικές εκθέσεις κατάσχεσης διαβιβάστηκαν άμεσα στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή και διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμα).
Επίσης, στις 18-04-2013 και 19-04-2013, από άλλο κλιμάκιο ελεγκτών του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Πειραιά, το οποίο διενέργησε έλεγχο σε αλυσίδα σουπερμάρκετ, βρέθηκαν 429 κιλά πατάτες προέλευσης Κύπρου, με πράσινο χρωματισμό, οι οποίες δεσμεύτηκαν και με ευθύνη της εταιρείας αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν.
Επιπλέον, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, στις 24-04-2013 δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν 45 κιλά μανταρίνια ελληνικής προέλευσης λόγω ποιοτικής υποβάθμισης και 3.395 κιλά πιπεριές, αγγούρια και μελιτζάνες προέλευσης Κρήτης λόγω ελλιπούς σήμανσης. Παράλληλα, παραπέμφθηκε στην επιτροπή επιβολής κυρώσεων ο υπεύθυνος επιχείρησης που διέθετε 13,5 τόνους νωπών οπωροκηπευτικών (τομάτες, αγγούρια, πιπεριές) προέλευσης Κρήτης, χωρίς καμία επισήμανση.

Καλούμε τους καταναλωτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, για οποιοδήποτε πρόβλημα, καταγγελία, παράπονο ή πληροφορία, να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στα τηλέφωνα: 213-1602605 και 213-1602602 ή στα e-mails: tktiniatrikis.p@patt.gov.gr ή daok.p@patt.gov.gr ή στη διεύθυνση: Ψαρών & Μπότσαρη 7 – Δραπετσώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου