Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Τη 'λέει' ο Κατσικάρης σε Αρβανιτόπουλο για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα


  «Η ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας και η πρόθεση του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού  να κατατεθεί φάκελος διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 από τον Πειραιά, με αφορμή την συμπλήρωση 2.500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας»

 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρουσιάζοντας τις θέσεις του για το μέλλον του Πειραιά σε δημόσια συζήτηση, αποκάλυψε αιφνιδίως, ότι από την πλευρά του υπουργείου του οποίου προΐσταται ετοιμάζεται φάκελος για την υποψηφιότητα του Πειραιά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Ως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, χαιρετίζω αυτή την πρόθεση που σίγουρα μπορεί να στηρίξει μια νέα προοπτική για την Αττική και τα νησιά μας.
Οφείλω όμως να σημειώσω, ότι εδώ και δύο χρόνια, η Περιφέρεια Αττικής αποδεχόμενη την πρόταση του Δήμου και του Δημάρχου Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή, έχει ήδη κινηθεί στην κατεύθυνση κατάθεσης υποψηφιότητας που σχετίζεται με τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από την ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2021.
Για την πρόθεσή μας αυτή, που ασφαλώς περιλαμβάνει το πρώτο λιμάνι αλλά και την πρωτεύουσα Αθήνα ως συμπρωταγωνιστές και πυλώνες της Αττικής, έχει ενημερωθεί εγκαίρως το υπουργείο Πολιτισμού.
Επειδή, μέχρι σήμερα ουδέποτε υπήρξε επικοινωνία και ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών από οποιονδήποτε και, επειδή για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου επιβάλλεται ο διάλογος, η μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία, οι συνέργειες και η ενότητα με σεβασμό στην ιστορική μνήμη, πιστεύω ότι καμία υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 -όταν και συμπληρώνονται τα 2.500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας- δεν μπορεί να έχει ΗΘΙΚΟ έρεισμα και στήριξη, εάν δεν περιλαμβάνει πρωταγωνιστικά την ιστορική Σαλαμίνα με την ταυτόχρονη συμμετοχή όλης της Περιφέρειας Αττικής.
Πιστεύω και ελπίζω ότι, εντέλει, όσο είναι νωρίς, χωρίς κανέναν αιφνιδιασμό, θα γίνει η καλύτερη προετοιμασία προς μια τέτοια κατεύθυνση, γιατί ο σεβασμός της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη νέα ελπιδοφόρα πορεία που όλοι ονειρευόμαστε για την πατρίδα και τις μικρές μας πατρίδες που την συναποτελούν.
Η νικηφόρα Ναυμαχία της Σαλαμίνας, σίγουρα είναι ΣΥΜΒΟΛΟ και ΟΡΟΣΗΜΟ για όλη την Ελλάδα και τον ελεύθερο κόσμο. Και αυτό ακριβώς είναι που μας υπενθυμίζει το χρέος μας, να τιμήσουμε ΠΡΩΤΑ απ’ όλα την ίδια τη Σαλαμίνα».


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ σηκωθούμε μια φορά απ τον καναπέ οι σαλαμινιοι κ ας διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει αν πάρουμε εμείς την πολιτιστική που δικαιώματΙΚΑ μας ανήκει αλλάζει το μέλλον μας για τα επόμενα 50 χρόνια ,οκ και ο Πειραιάς στο κόλπο αλλά επίκεντρο εμείς ξυπνατεεεε

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ=ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝΕ ΟΙ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΝΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

OI SALAMINIOI AAAAAAAAAXAXAXAXAAXA

Αρχειοθήκη ιστολογίου