Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Στην καταιγίδα, ένας Θεός στα παρακάλια μας...

Η κακοκαιρία πλήττει όλη τη Χώρα...
του Κώστα Βλουτή
Από το πρωί γίνεται χαμός... 
Στα τηλεπάνελ κονταροκτυπιούνται για το ποιός φταίει για τη ...Θεομηνία και τον κακό χαμό στους δρόμους της Αθήνας,αλλά και των άλλων πόλεων.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: "Ώρα είναι να μας πείτε πως φταίει το ...μνημόνιο και η κυβέρνηση"...
Αυτά τα λέει όταν, σε απευθείας μετάδοση από τον ΑΝΤ1, παρακολουθούμε έναν κύριο με ομπρέλα και με φτυάρι να προσπαθεί να ξεβουλώσει το μοναδικό φρεάτειο της περιοχής του που υπάρχει...
Στη Βουλή υπάλληλος προσπαθεί να "στεγνώσει" τις...σταγόνες που πέφτουν από τον γυάλινο θόλο και ξαφνικά βρίσκεται "μετέωρη" στο κενό, 25 μέτρα από την αίθουσα της Ολομέλειας!!!...
Η κυρία Μαρία Φωτίου, αρχιτέκτονας και μόνιμη υπάλληλη της τεχνικής υπηρεσίες της Βουλής, μετά το σοκ που υπέστει, λέει: "Είμαι ακόμη ταραγμένη. Εκείνη την ώρα δεν κατάλαβα τι έγινε. Ευτυχώς φορούσα ιμάντα"...
Μία 23χρονη παθαίνει ανακοπή καρδιάς, εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της...
Στη γειτονιά του Χαλανδρίου παλεύουν να διασώσουν μία άλλη γυναίκα, η οποία προσπαθεί να κρατηθεί από την πόρτα του αυτοκινήτου της για να μην την παρασύρουν τα ορμητικά νερά. 
Οι φωτογραφίες της διάσωσης κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω Reuters!
Πάνω από χίλιες πεντακόσιες κλήσεις δέχεται η πυροσβεστική και ο Γιώργος Φουντάς, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Αττικής, σε τηλεφωνική στο ΣΚΑΪ μπερδεύει την Χαμοστέρνας με την... Παραλιακή...
Το ξαφνικό "τσουνάμι" που χτυπά τη Ελλάδα, ...χτυπά και τα μυαλά!...
Υπόγεια πλημμυρίζουν, αυτοκίνητα αναποδογυρίζουν, περιοχές μένουν χωρίς ηλεκτροδότηση και ο λόγος που γίνεται ότι "τέτοια Θεομηνία έχει να κάνει από το 1981"  κουκουλώνει τις ...κακοτεχνίες από τότε μέχρι σήμερα!!!...
 Κανείς δεν φταίει παρά μόνο ο "κακός μας ο καιρός"...
Και από δαύτους κανείς επίσης δεν ψάχνει να δει τί απέγιναν οι 20.000 άστεγοι... 
Ποιό "ποτάμι" πήρε τί...
Καφεδιάζονται κουστουμαρισμένοι και περιμένουν να περάσει η ..."μπόρα" των βασανιστικών ερωτήσεων χωρίς απάντηση!...
Και πάλι...
Η Θεομηνία παίρνει ακόμη και αυτή την είδηση του Όλι Ρεν που έριξε τη "βόμβα": "To κλειδί για την έξοδο από την ελληνική κρίση το έχει η ίδια η Ελλάδα, η οποία πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής που συμφωνήθηκε πρόσφατα"...
Τί κι αν έπεσαν έξω στην μνημονική τους πολιτική προς την χώρα μας...
Τον ...πολαπλασιαστή μου μέσα...
Αλλά έτσι...
Όπου φτωχός κι η μοίρα του...
Όπου καταιγίδα, ενας Θεός στα παρακάλια μας...

Τα λόγια, όμως,  είναι περιτά μπροστά στις μαρτυρίες των εικόνων...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

φατε,φατε τα λεφτα του κοσμακι..
θα σας φαει ο χαρος κ σας..ναστε σιγουροι!

Ανώνυμος είπε...

...το ειπατε και μονοι σας"ηταν η χειροτερη καταιγιδα των τελευταιων 50 χρονων"Οσα εργα και να γινουν(ξερουμε πως γινονται τα εργα στο Ελλαντα) δεν θα αλλαξει τιποτα...μην φανε τα λεφτα (για τα εργα)παλι τα λαμογια!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη , δηλαδή, αλλά υπαρχει γιατρός που εχει υπογράψει πιστοποιητικό θανάτου που λεει οτι 24χρονη πέθανε ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ και δεν του εχει αφαιρεθεί ακόμη η άδεια άσκησης επαγγέλματος;
ΑΝΤΩΝΗΣ Π.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΖΩΗΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΛΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ...ΗΡΩΕΣ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

ela tora, to rema tou xalandriou mas deixnei? ta plousiopaida pou extisan pano sto rema giati i8elan mesa sta peuka na exoun spiti, kai osoi agorasan ekei... ikseran giati oloi gnorizoun tin perioxi os 'rema tou xalandriou' pou fusika to mpazosan... sa na xtizo pano sto kifisso polukatoikia.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΧΕΣΤΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

to kratos sas ftaiei..otan pate kai zitate adeia na xtisete I xeirotera to xtizete authaireto ekei pou itan to rema sas ftaiei meta pou molis vreksei auto katevazei nero..e etsi einai ta remata! ta spitia einai p dn prepei na xtizoume ekei oxi na allazoume roi sto rema..ainte.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι επόμενοι χειμώνες θα είναι ακόμα χειρότεροι από τον φετινό. Αφού ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν καταλαβαίνει και συνεχίζει απτόητος.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ήξερε ο Γιωργάκης και το είχε ρίξει στο κανόε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΒΕΝΕΤΙΑ! Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ! ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...


Φωτογραφία: Α. Κατσής @fosphotos.com Φωτογραφία: Α. Κατσής @fosphotos.com
Η είδηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (ημέρα απεργίας) δεν έγινε ευρέως γνωστή. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν «μεγάλη» είδηση. Και προκαλεί θλίψη. Την παραθέτουμε ολόκληρη:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία για την εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ):
«Κύριοι, Σας καταγγέλλουμε ότι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», που εκδίδεται από την εταιρεία «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕΒΕ», που εδρεύει στη Νέα Ιωνία, Λεωφόρος Ηρακλείου αρ. 145 και εκπροσωπείται νομίμως, είναι απλήρωτοι από τον μήνα Αύγουστο, και συνεπώς τους οφείλονται οι αποδοχές των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2012και Ιανουαρίου 2013 πλέον.
Επειδή η συμπεριφορά της καταγγελλόμενης εταιρείας αντιβαίνει τις κατά νόμο και κατά τη σύμβαση υποχρεώσεις της, σας ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες».
Και άλλα πολιτικά κόμματα έχουν παρόμοια ζητήματα με εργαζομένους τους. Ένα φεγγάρι η ΝΔ δεν τους πλήρωνε, έκτοτε φαίνεται ότι το ρύθμισαν. Το ΠΑΣΟΚ μόλις προχτές ανακοίνωσε ότι θα τους εξοφλήσει, αλλά από εδώ και πέρα θα δουλεύουν εκ περιτροπής (βλέπετε, μετά το 2009 «λεφτά υπήρχαν» και μπούκωσαν το κόμμα με υπαλλήλους και μάλιστα αρκετούς υψηλά αμειβόμενους). Ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί τις πληρωμές στην «Αυγή» και έχουν γίνει απεργίες στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Στο Κόκκινο».
Αυτό, όμως, που συμβαίνει στον «Ριζοσπάστη» έχει μια ιδιαιτερότητα. Το ΚΚΕ, το κόμμα της εργατικής τάξης, που καταγγέλλει κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, συμπεριφέρεται ως στυγνός εργοδότης. Έχει να πληρώσει τους εργαζόμενους του από τον περασμένο Αύγουστο(πλήρωσε μόνο το δώρο Χριστουγέννων, για να αποφύγουν οι υπεύθυνοι το Αυτόφωρο).
Εντάξει, έχει οικονομικές δυσκολίες, πραγματικές. Το κατανοούμε, ενώ οι του Περισσού δεν δείχνουν καμιά κατανόηση για τις ανάλογες άλλων εργοδοτών. Όμως, η συμπεριφορά του προς τους απλήρωτους είναι αισχρή. Δεν τους άφησε να κάνουν γενική συνέλευση στα γραφεία τους. Τους εκβίαζε να μην κάνουν καταγγελία. Και όταν ορισμένοι το αποτόλμησαν(στο σωματείο τους την έκαναν, όχι στον …ταξικό εχθρό), δημοσίευσε τα ονόματά τους, έτσι για να ξεχωρίσει τα «μιάσματα» από τους άλλους, τους «νομιμόφρονες»(στο κόμμα, όχι στους «αστικούς» νόμους). Είδα μερικούς από αυτούς τους συναδέλφους στην πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση(τρόπος του λέγειν). Ήταν σε κακά οικονομικά χάλια. Όχι μόνο δεν τους πληρώνουν τα δεδουλευμένα, αλλά υποψιάζονται ότι αναζητούν τρόπους να τους απολύσουν χωρίς αποζημίωση.
Κι ένας που έχει περάσει ανάλογη περίσταση( απλήρωτος επί μήνες και με απόλυση χωρίς αποζημίωση)είναι σε θέση να καταλάβει τι σημαίνει αυτό, ειδικά για όσους δεν έχουν άλλο εισόδημα.
Δεν ξέρω αν το ΚΚΕ του Χαρίλαου Φλωράκη θα έφτανε σε τέτοιο σημείο. Ίσως η κρίση που ζούμε να τα εξηγεί( αλλά όχι και να τα δικαιολογεί)όλα. Και τα παραπάνω δεν τα έγραψα από καμιά « αντικομμουνιστική» διάθεση. Περισσότερη με θλίψη για τη συμπεριφορά ενός κόμματος προς ανθρώπους που , στο κάτω-κάτω, επί χρόνια το υπηρέτησαν. Δεν μπορεί η ηγεσία του να τους φερθεί καθαρά και έντιμα, να τους πληρώσει και οι δρόμοι τους να χωρίσουν;
Τσίπα δεν έχουν οι σημερινοί κλειδοκράτορές του;

Αρχειοθήκη ιστολογίου