Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Έτσι μειώνονται οι δαπάνες

Σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου τον Απολογισμό Δράσης της Αντιπεριφέρειας για τα δύο προηγούμενα χρόνια. Πρώτο, μεταξύ άλλων, μέλημα του έμπειρου επί σειρά ετών πρ. δημάρχου Κορυδαλλού ήταν η περιστολή των δαπανών. Διαβάζουμε στον 46 σελίδων απολογισμό:

«Η Π.Ε. Πειραιά βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας κτηριακής αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της, προκειμένου να μειωθεί το κόστος των ενοικίων που πληρώνει αλλά και να συνεχίσουν οι υπηρεσίες της να είναι λειτουργικές, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με την κτηριακή αναδιάταξη προκύπτει περιστολή των λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Πειραιά είτε με τη λύση συμβάσεων ακινήτων, είτε με την επαναδιαπραγμάτευση των μισθωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, προχωρήσαμε στη μονομερή λύση της μίσθωσης για τα ακίνητα επί των οδών  Φαλήρου 5, Ευριπίδου 63 και Ηρώων Πολυτεχνείου 82, περιορίζοντας τις καταβαλλόμενες δαπάνες. Επίσης πραγματοποιήσαμε απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες  των μισθωμένων κτιρίων πετυχαίνοντας μειώσεις 30% - 40% με αναδρομική ισχύ από 1-10-2010 για το κτίριο της Ακτής Ποσειδώνος 14-16  και από 1-1-2011 για τα κτίρια της Γρ. Λαμπράκη 12, Αγ. Παύλου & Λέρου, Ζωσιμάδων 44 κ.λπ.

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση του Δήμου Πειραιά να απομακρύνει υπηρεσίες του (π.χ. ΚΕΠ) από κτίρια της Π.Ε. Πειραιά, αποχωρήσαμε οριστικά από τα κτίρια της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 82 και της οδού Νικήτα 6-8, καθώς και της μερικής λύσης της μίσθωσης του Πολυχώρου και του κτιρίου των οδών Ψαρών και Μάρκου Μπότσαρη.

Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι να έχει εξοικονομηθεί μέχρι σήμερα περισσότερο από 1,5 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω. Το 2010 δαπανήθηκαν 4.775.911,58€ σε μισθώματα κτιρίων και το 2011 δαπανήθηκαν 3.216.169,01€.

Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι κινήσεις, θα εξοικονομούμε έως και 55% του κόστους των λειτουργικών μας δαπανών».

Μήπως, κ. αντιπεριφερειάρχα, μιας και επισκέπτεστε συχνά τη Σαλαμίνα, να περνούσατε καμιά βόλτα κι από το δημαρχείο μας και να μαθαίνατε και στους δικούς μας διοικούντες τον τρόπο να μειώσουν τα έξοδα του δήμου; Αλήθεια πόσα σπαταλούσε ο Δήμος Σαλαμίνας σε μισθώματα το 2010 και πόσα σήμερα;  


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΝΟΙΚΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Επιασα στα χερια μου την φυλαδα του παντος καιρου σουπερ πουμα μιμη του οσφιοκαμπτη και απορησα, ρε ση μιμη κοτζαμαν εφημερις και του αφεντικουλη σου μονο 10 φωτογραφιες; ρε πως το κανες αυτο; το σκεφτηκες καλα; ρε θα σε απολυση ο μεγας, γρηγορα-γρηγορα στο επομενο κολοφυλο, συγνωμη φυλλο ηθελα να γραψω κοπανα εκει καμια πενηνταρια φωτογραφιες με τη φατσα του για να μην εχεις κανενα προβλημα και χασεις τη δουλητσα σου νεος ανθρωπακος.
Ενας που καποτε ειχε κανει το λαθος και σε ειχε σε υπολιψη

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΝ ΠΑΣΟΚΟΑΝΑΘΡΕΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΒΟΛΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ. ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Ο ΤΡΑΥΛΟΣ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου