Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ ΠΡΟΣ (κάποιους) ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ: «ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!»

Με λεονταρισμούς δεν θα επιβιώσει το καθεστώς της ψηφοθηρίας και του κομματισμού που μας έφτασε ως χώρα σε αυτό το τραγικό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, που έχουν καταστραφεί επιχειρήσεις και υπάρχει τεράστια ανεργία, μεγάλη φτώχεια κι εξαθλίωση

Την ώρα που η Ελλάδα περιμένει εναγωνίως τη δόση είναι κοινά παραδεκτό πλέον ότι η επίλυση του ελληνικού προβλήματος είναι ζήτημα ολόκληρης της Ε.Ε. Από τη μία οι εκπρόσωποι της χώρας μας διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει την αξιοπιστία της υλοποιώντας όλες τις δεσμεύσεις της, παρά το γεγονός ότι είναι σκληρότατες και άδικες για την ελληνική κοινωνία, εν γένει.
Από την άλλη όμως, παρά το γεγονός ότι πρέπει να δοθούν από τους Δήμους λίστες υπαλλήλων για διαθεσιμότητα, 250 Δήμοι κλείνουν προς ένδειξη διαμαρτυρίας (!) και δεν εφαρμόζουν τον νόμο, επειδή έτσι τους βολεύει!
Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος με σχετική δήλωσή του επισημαίνει σχετικά: «Είναι γνωστή πλέον η αντίθεση και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά ως μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας με την αυθαιρεσία ορισμένων Δημάρχων όχι μόνο σε ό,τι αφορά την οικονομική αφαίμαξη των επιχειρήσεων αλλά και με την αυθαιρεσία των υψηλών τελών αλλά και των αυξήσεων αυτών, χωρίς να παρέχουν έργο στις επιχειρήσεις. Τα δημοτικά τέλη επιβαρύνουν ήδη το κόστος παραγωγής 2%  περίπου. Τα δημοτικά τέλη στις περισσότερες των περιπτώσεων φθάνουν μέχρι και το 30% της αξίας του ρεύματος, που καταναλώνει η κάθε παραγωγική μονάδα! Ας ψάξουν κι ας… ψαχτούν οι έχοντες κυβερνητική εξουσία την τελευταία 40ετία να δουν πόσα άχρηστα έργα έχουν γίνει από Δήμους και, ποιες σπατάλες έχουν γίνει μόνο για να διατηρηθεί το «κύρος» ορισμένων Δημάρχων! Το αίσχος της κακοδιαχείρισης μέρους των Δήμων της χώρας και το όργιο προσλήψεων «ημετέρων» σε άσχετες με τις δυνατότητές τους θέσεις έχει συζητηθεί σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Τι παριστάνουν σήμερα οι εν λόγω Δήμαρχοι στην «κόντρα» τους με την κυβέρνηση; Κάνουν τους «αντιστασιακούς»; Ας παραδειγματιστούν με την εικόνα των περισσότερο «νοικοκυρεμένων» Δήμων και της αξιοπρεπούς συμπεριφοράς Δημάρχων των μεγαλύτερων Δήμων! Ας εφαρμόσουν τον νόμο και ας συνετιστούν έστω αυτή την ύστατη στιγμή. Με λεονταρισμούς δεν θα επιβιώσει το καθεστώς της ψηφοθηρίας και του κομματισμού, που μας έφτασε ως χώρα σε αυτό το τραγικό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, που έχουν καταστραφεί επιχειρήσεις και υπάρχει τεράστια ανεργία, μεγάλη φτώχεια κι εξαθλίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου