Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Στη λίστα του ΣΔΟΕ ο Γιάννης Τσαβαρής

Σάλος χθες βράδυ στη Σαλαμίνα μετά τη δημοσιοποίηση από το διαδικτυακό portal  zougla.gr του Μ. Τριανταφυλλόπουλου 45 ονομάτων εκ της περίφημης λίστας πολιτικών προσώπων τα οποία εξετάζει ο ΣΔΟΕ.  Στη θέση 39 υπήρχε το όνομα του δημάρχου Σαλαμίνας Ιωάννη Τσαβαρή, μια θέση κάτω από τον πρ. υπουργό Γ. Ορφανό και 6 θέσεις πάνω από τον πρ. βουλευτή Π. Μαντούβαλο.  Όπως ήταν αναμενόμενο, σε χρόνο ρεκόρ η είδηση εξαπλώθηκε, όλοι οι υπολογιστές σε σπίτια και καταστήματα ήταν ανοιγμένοι στη …λίστα, ενώ διέρρευσαν  ακόμη και φήμες για ενδεχόμενη ανακοίνωση παραίτησης του Γ. Τσαβαρή. Τελικά, αργά το βράδυ, μοιράστηκε φέιγ βολάν απ΄ άκρη σ΄ άκρη στο νησί με την παρακάτω ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή του δημάρχου:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

               Με αφορμή σημερινή ανάρτηση στο ιστολόγιο www.zougla.gr
 η οποία με εμπλέκει σε «λίστα» πολιτικών καθώς και άλλων αιρετών πρόσωπων (δημάρχων, νομαρχών διοικητών οργανισμών κ.λπ.) για τα οποία διενεργούνται έλεγχοι από τις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες επιθυμώ να θέσω υπ’ όψιν σας τα εξής:

Ευθύς ως έλαβα γνώση του σχετικού δημοσιεύματος έδωσα εντολή στους νομικούς μου συμβούλους να αποστείλουν άμεσα την Δευτέρα 8/10/2012 εξώδικη δήλωση-πρόσκληση και γνωστοποίηση στο Σ.Δ.Ο.Ε καθώς και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ως και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ οι οποίες σύμφωνα με το δημοσίευμα διενεργούν τους σχετικούς ελέγχους .

Με το ως άνω εξώδικο τους καλώ να μου επιβεβαιώσουν την γνησιότητα της συγκεκριμένης λίστας καθώς και αν συμπεριλαμβάνεται εις αυτήν το όνομα μου.

Παράλληλα τους γνωρίζω ότι σε περίπτωση γνησιότητας της «λίστας» και τυχόν υπάρξεως εις βάρος μου καταγγελιών παρέχω εις τις ως άνω υπηρεσίες κάθε εντολή και πληρεξουσιότητα να προβούν άμεσα σε δημοσιοποίηση κάθε εις βάρος μου καταγγελίας και στοιχείου άλλως ζήτω να μου χορηγήσουν αντίγραφα προκειμένου να το πράξω εγώ.

Με ίδιο εξώδικο παρέχω προκαταβολικά εις το Σ.Δ.Ο.Ε και τις Υπηρεσίες του οποιαδήποτε πληρεξουσιότητα απαιτείται για την πλήρη και ολοσχερή διερεύνηση της υποθέσεως ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ  την άμεση περαίωση αυτής .

Τέλος θέλω να ενημερώσω τους καραδοκούντες «πολιτικούς μου φίλους»  ότι για μία ακόμη φορά και μάλιστα άμεσα θα διαψευσθούν αφού  ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ
                                                                     

                                                                        Σαλαμίνα 5/10/2012
                                                                   Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας   
                         
                                          ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ




Η λίστα η οποία δημοσιεύτηκε δεν περιλάμβανε ονόματα μόνο πολιτικών  - μελών νυν και πρώην της Βουλής αλλά και πολλών αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης (δημάρχων, αντιδημάρχων, πρ. νομαρχών, περιφερειαρχών), διοικητών οργανισμών κ.α. Δεκάδες πρόσωπα που είχαν ή έχουν σχέση με την πολιτική ή τη δημόσια διοίκηση ερευνώνται για την οικονομική τους κατάσταση. Ανάμεσά τους πολλοί δήμαρχοι, όπως οι πρ. δήμαρχοι Πειραιά Π. Φασούλας και Δραπετσώνας Αλ. Χρυσός.
Η λίστα έχει παραδοθεί από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλο στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντέλη, που με τη σειρά του θα τη διαβιβάσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε. Αυτή τη φορά η διαδικασία θα είναι μονόδρομος. Το μαχαίρι δείχνει πως θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο.
Φυσικά το γεγονός ότι το όνομα του δημάρχου βρίσκεται στην εν λόγω λίστα δε σημαίνει και αυτόματη καταδίκη του. Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση. Όλα τα πρόσωπα της λίστας ελέγχονται για την οικονομική τους κατάσταση αλλά επίσημο πόρισμα δεν έχουμε ακόμη για κανέναν.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τα περί εξώδικου και τα τοιαύτα είναι για τα μικρά παιδιά και αυτούς που έχουν πάθει αλσχαϊμερ.
Τα ίδια έλεγε και ο Άκης.
Απειλούσε με μηνύσεις και αγωγές, και είδες πού βρίσκεται.
Όλοι οι κλέφτες πίσω από τα σίδερα και να κατασχεθούν τα κλοπιμαία.
Κανένα έλεος, να ξεβρωμίσει ο τόπος.Να φύγει η μπόχα.Να πάνε στο διάολο οι αλήτες και οι κλέφτες.
Για δέστε μωρέ τι ψηφίσατε! κλέφτες και λωποδύτες. Κόσμε, σου πίνουνε το αίμα οι δράκουλες και έχουνε το θράσσος να βγαίνουνε και να απειλούνε κιόλας.
Τόσο πορωμένοι είναι.
Γράνη μου το μαντήλι σου.
Ο Πεπόμης σε γυρεύει.

Αρχειοθήκη ιστολογίου